27 Δεκ 2007

Να βγούμε από τη μιζέρια...

Συνήθως τέτοιες μέρες μας απασχολούν γεγονότα απο τον κόσμο, γιορτινές εικόνες απο κάθε άκρη της γης, αλλά και ενίοτε εικόνες καταστροφής και εγκατάλειψης, όπως πριν δυο χρόνια με το τσουνάμι.

Φέτος οι γιορτές έχουν ένα πιο "ροζ" χρώμα. Τουλάχιστον στην ελληνική πραγματικότητα. Τρεις μήνες μετά τις εκλογές έχουμε μια κυβέρνηση ξαναψηφισμένη που προσπαθεί να μας πείσει εναγωνίως ότι εκτός απο "συμβασιούχες" γκόμενες φίλων της γυναίκας του πρωθυπουργού ασχολείται και με την διακυβέρνηση της χώρας. Και μια αντιπολίτευση στο σύνολό της , που προσπαθεί επίσης , μετά την ήττα, κι αυτή να μας πείσει ότι ανασυγκροτείται , ότι επιλέγει φρέσκους ηγέτες, ότι είναι έτοιμη για ανατροπές. Αλλά όλα αυτά στα λόγια και -μέχρι στιγμής - με παλιά υλικά και χιλιοχρησιμοποιημένες συνταγές.

Μέρες που είναι, μόνο ευχές μπορούμε να κάνουμε.

Μια καλή κάνει και ο Νίκος Κοτζιάς, στο άρθρο του το ερχόμενο Σάββατο στην Αξία. Ξεχωρίζω , ως συνήθως το ζουμί!

" ... Η χώρα έχει επειγόντως ανάγκη ανατροπής κάθε μιζέριας. Έχει ανάγκη οραμάτων, αρχών, αξιών, κανόνων, δημόσιου ήθους. Χρειάζεται ένα δημιουργικό πλαίσιο εντός του οποίου θα υπάρξει επεξεργασία νέων προτάσεων στο τρέχον και μακρόπνοων στρατηγικών. Η χώρα πρέπει και μπορεί να δώσει και πάλι ελπίδα, και προοπτικές στον μέσο άνθρωπο, στον εργάτη του χεριού και του πνεύματος. Αυτό που απουσιάζει σήμερα και οφείλουμε να επανακτήσουμε είναι Η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ. Η προσδοκία ότι εάν παλέψεις, εάν εργαστείς, εάν πρωτοτυπήσεις, εάν δημιουργήσεις, θα έχεις κοινωνική άνοδο, καλύτερο εισόδημα, νέα ποιότητα ζωής. Όμως, αυτή η έλλειψη είναι μαχαίρι στην καρδιά της ίδιας της οικονομίας. Διότι δεν επιβραβεύεται η δημιουργικότητα, η πρωτοτυπία, η εφαρμογή νέων αρχών οργάνωσης και τεχνολογίας..."

Τα υπόλοιπα την ερχόμενη Δευτέρα.

υ.γ. : Προς Πρωτοβουλία Γυναικών ΠΑΣΟΚ . Όταν στέλνετε μαζικά μαιλ (έστω και με ευχές) καλο θα είναι να μην δημοσιοποιείτε τη λίστα των παραληπτών. Γιατί φαίνονται οι γκάφες σας! Και είναι ... μακάβριες!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό. Κι εγώ περίπου τα ίδια λέω σήμερα

Ανώνυμος είπε...

ΚαΙ βέβαια χρόνια πολλά για τη γιορτή σου..
Τόσο πολύ με έχει πληγώσει η 'εκκλησία' που ξεχνώ τις γιορτές των αγιών της!