19 Δεκ 2007

Κλιματικές Αλλαγές : Να σας τρομάξω λίγο !

Ο Ε. Δουκάκης, Αγρονόμος-Τοπογράφος Μηχανικός, Αναπλ. Καθηγητής, Τομέας Τοπογραφίας, Τμήμα Αγρονόμων-Τοπογράφων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, παραβρέθηκε τις προάλλες σε μια ημερίδα για τις κλιματικές αλλαγές στο Ναύπλιο.

" Θέλω να σας τρομάξω λίγο" ήταν η χαρακτηριστική φράση του , όταν μας παρουσίασε τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στον Αργολικό κόλπο.

Θέλετε να τρομάξετε και εσείς ? Διαβάστε παρακάτω :

" ... Λαμβάνοντας υπ’ όψη τον κατακλυσμό, την ιστορική οπισθοχώρηση και τη διάβρωση λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας στον κόλπο του Ναυπλίου, οι επιπτώσεις που θα συμβούν στη χερσαία ζώνη της περιοχής δείχνουν να είναι πολύ σημαντικές για τις επόμενες δεκαετίες. Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργημένης και εύφορης γης θα κατακλυστούν από το θαλασσινό νερό και ο υδροφόρος ορίζοντας θα μεταφερθεί αρκετά χιλιόμετρα προς το εσωτερικό της περιοχής με απρόβλεπτες περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες. Οι κυματικές καταιγίδες θα εκκινούν από υψηλότερο επίπεδο στη θάλασσα και θα απειλούν ολοένα και περισσότερες παράκτιες περιοχές που σήμερα θεωρούνται ασφαλείς. Οδικό δίκτυο, σιδηροδρομική γραμμή, ιδιωτικές και κρατικές περιουσίες και υποδομές θα βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο από το μέτωπο της θάλασσας.

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να ενημερωθούν όλοι για το τι μπορεί να συμβεί αν συνεχίσουμε να μην παίρνουμε μέτρα για την ισορροπία του κλίματος και ιδιαίτερα να προβληματιστούν όλοι για το τι κόσμο θα κληροδοτήσουμε στις μελλοντικές γενιές."
Ολόκληρο το κείμενο της παρουσίασης θα το βρείτε εδώ

2 σχόλια:

agiannis είπε...

Το θέμα είναι να ενημερωθούν και οι εκάστοτε κοιβερνήσεις των χωρών...Γιατί εμείς και που τα μαθαίνουμε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα...

spallantzas είπε...

@agiannis
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. 40% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα οφείλεται στις ατομικές δραστηριότητες του καθενός μας! Για ξανασκεψου το λίγο...