3 Ιαν 2008

Μια πρόταση κι από μένα

Στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν δειλά να κατατίθενται (και διαδικτυακά) προτάσεις ενόψει του συνεδρίου. Θα επανέλθω στο θέμα, γιατί θεωρώ ότι οι προτάσεις δεν πρέπει απλά να κατατίθενται, αλλά και να προκαλούν διάλογο και να υφίστανται και (θετική ή αρνητική) κριτική αλλιώς δεν έχουν νόημα, με το να συμπεριληφθούν (ή όχι) στις θέσεις για το συνέδριο.

Αλλά σήμερα θέλω να καταθέσω και εγώ μια πρόταση, καθαρά διαδικτυακή,η οποία πιστεύω θα βοηθήσει στην πορεία προς το συνέδριο. Και την απευθύνω προς τους άμεσα εμπλεκόμενους (Θόδωρο, Παναγιώτη, Γιώργο κλπ). Αφορμή για την πρόταση είναι δύο πράγματα : Το ένα ήταν και το εναυσμα για το χθεσινό άρθρο, αυτά δηλαδή που διαβάζουμε στον Τύπο. Το άλλο είναι μια πρωτοβουλία (εδώ και κάμποσους μήνες) του τμήματος διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ , το οποίο μας στέλνει σχεδόν κάθε μέρα δύο μαιλ με αναλυτική παρουσίαση της ελληνικής και της διεθνούς επικαιρότητας. Στο κείμενο που συνοδεύει κάθε το κάθε μαίηλ, υπάρχει αναλυτική παρουσίαση άρθρων εφημερίδων, καθώς και απομαγνητοφωνημένες συζητήσεις πολιτικών προσώπων στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Πρόκειται για μια αξιόλογη και μεγάλη δουλειά, που φαντάζομαι κρύβει πολλές εργατοώρες απο πίσω. Δεν γνωρίζω σε πόσους ακριβώς στέλνονται αυτά τα e-mail. Φαντάζομαι και εύχομαι ότι στέλνεται σε όλη τη λίστα του ΠΑΣΟΚ, γιατί αξίζει τον κόπο.

Θα πρότεινα λοιπόν, μια και έχουμε διακηρύξει (και ενόψει συνεδρίου, έχοντας και ειδική ομάδα εργασίας στην γραμματεία της ΚΟΕΣ) ότι επιθυμούμε την προώθηση της εναλλακτικής ενημέρωσης, να συμπεριληφθεί στην καθημερινή αποδελτίωση της επικαιρότητας και η blogoσφαιρα.

Είναι γνωστό ότι τα ιστολόγια (τους τελευταίους μήνες πολύ πιο έντονα) προσφέρουν καθημερινά πληθώρα πολιτικών κειμένων και εναλλακτικής ενημέρωσης και φαντάζομαι ότι είναι επιθυμία και της ηγεσίας του κόμματος για ουσιαστική συμβολή στον προσυνεδριακό διάλογο. Και δεν μιλάω φυσικά μόνο για blogs μελών του ΠΑΣΟΚ. Μιλάω για την blogoσφαιρα γενικά, που για παράδειγμα σε θέματα περιβάλλοντος είναι πολύ μπροστά από την ενημέρωση μέσω του συμβατικού τύπου!

Ας βάλουμε λοιπόν και τα blog στην καθημερινή επικαιρότητα και ας δώσουμε στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ , που δεν έχουν έρθει ακόμη σε επαφή μαζί τους και μια πρώτη γεύση εναλλακτικής (και ανατρεπτικής , γιατί όχι ?) ενημέρωσης.

Περιμένω προτάσεις για τις λεπτομέρειες απο όλους σας, αν και θεωρώ ότι αυτή η ιδέα δεν απαιτεί το χρόνο που χρειάζονται όλα τα υπόλοιπα και μπορεί να καλυφθεί με έναν Reader ή Aggregator (και έχουμε τετοιους έτοιμους) και με links στα ίδια τα blogs.

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Δεν μου έρχεται το συγκεκριμένο mail, αλλά απο την περιγραφή καταλαβαίνω οτι πρόκειται για αξιόλογη δουλειά.
Εαν το προτείνεις και επίσημα να ξέρεις οτι συνυπογράφω την πρόταση σου.