4 Ιαν 2008

Μια συνέντευξη πίσω από τις ιστοσελίδες

Το papandreou.gr είναι η προσωπική ιστοσελίδα του Γιώργου Παπανδρέου. Μια ιστοσελίδα που έχει συμπληρώσει ήδη 10 χρόνια στο διαδικτυακό στερέωμα - ίσως η μακροβιότερη ιστοσελίδα πολιτικού στην Ελλάδα - και που βρίσκεται (από φιλοσοφία) πάντοτε ένα βήμα μπροστά. Μια ιστοσελίδα που δεν φιλοξενεί απλά τις καθημερινές δραστηριότητες του πολιτικού (ηγέτη ενός κόμματος και της σοσιαλιστικής διεθνούς στην προκειμένη περίπτωση), αλλά "ψάχνεται" και στην κοινωνία των πολιτών, σκιαγραφεί απόψεις και γνώμες όχι μόνο για την στεγνή πολιτική πραγματικότητα , αλλά και για τον πολιτισμό,το περιβάλλον, την παιδεία, τους νέους, όλα εκείνα τα μικρά και μεγάλα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και πάντοτε προσπαθώντας όχι να πείσει ή να περάσει γραμμή, αλλά να ενημερώνει, να αναδεικνύει και να διαχέει απόψεις, σεβόμενη πάντοτε την προσωπικότητα του έχοντος τη γνώμη.

Η συνέντευξη του διαχειριστή του papandreou.gr Γιάννη Καρούζου στο Πρόχειρο Τετράδιο παρουσιάζει κατανοητά και απλά αυτή την φιλοσοφία. Αξίζει τον κόπο να την ακούσετε και κατόπιν να επισκεφτείτε πιο προσεχτικά την ιστοσελίδα, ώστε να διακρίνετε αυτά τα χαρακτηριστικά που μας παρουσιάζει ο Γιάννης. Και θα πρότεινα, πέρα από την τρέχουσα επικαιρότητα, να ανατρέξετε στις θεματικές της ιστοσελίδας και να διαβάσετε παλιότερα κείμενα (π.χ. για την παιδεία ή το περιβάλλον) που αποδεικνύουν τη συνέπεια τόσο της ιστοσελίδας , όσο του του Παπανδρέου του ίδιου.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον στην συνέντευξη έχουν όσα ακούγονται για την θέση των ιστολογίων στο ελληνικό διαδίκτυο και το πως τα αντιμετωπίζει το papandreou.gr αλλά και το γιατί ο ίδιος ο ΓΑΠ δεν (πρέπει να) έχει προσωπικό blog.

Αλλά ας μην τα γράφω , ακούστε τα!



3 σχόλια:

Ανδρέας Τριανταφυλλίδης είπε...

πραγματικά μία πολύ φρέσκια συνέντευξη

Στάθης Χαϊκάλης είπε...

Καλή χρονιά... Περιμένουμε τα posts σου, με την ίδια πάντα έκκριση αδρεναλίνης (άντε , και λίγη παραπάνω).

www.katagelies.gr/katagelies/ είπε...

ΒΟΗΘΕΙΑ.ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΣΑΝ ΜΑΝΑ. ΣΤΙΣ 17-2-2007 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΙΣΟΣ ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ 30 ΩΡΑ 17 ΚΑΙ 15 ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ 23 ΕΤΩΝ.ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟ JEEP ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ STOP ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ.ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 2102029145 ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ.Το παραπάνω μας ήρθε με email και υπήρξε και επικοινωνία με την μητέρα του θύματος. Παρακαλούμε διαδώστε όσο μπορείτε. katagelies.gr