21 Ιαν 2008

Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν ειναι αυτοσκοπός.


Το έγραψε ο Νίκος Δεπούντης στο eforum.gr και σηκώνει κουβέντα, αλλά είναι και μια έμμεση αποτίμηση της συμμετοχής μου στο διήμερο της ΚΟΕΣ :

" Οι προσπάθειες εθελοντισμού στις αρτηριοσκληρωτικές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ - και πίστεψε με ότι ήταν πολλές μέχρι τώρα - στέφθηκαν από παταγώδη αποτυχία. Και αυτό δεν οφείλεται στις υγιείς δράσεις των εθελοντών, αλλά στη καχυποψία με την οποία τους αντιμετωπίζουν το απόλυτο τίποτα που στελεχώνει τις Οργανώσεις αυτή τη στιγμή και δυστυχώς, αν δεν αλλάξει κάτι, και αύριο. Το απόλυτο λοιπόν τίποτα που υπάρχει σήμερα στις Οργανώσεις του κινήματος άντλησε τη δύναμη του από τα τοπικά ή υπερτοπικά μικροσυμφέροντα ή και μεγάλα συμφέροντα και προσπαθεί να υπερασπίσει τα κεκτημένα του με οποιοδήποτε κόστος.
Προτιμά μια οργάνωση κλειστή, παρά μια οργάνωση ανοιχτή στον πολίτη και τη Κοινωνία. Οι εθελοντικές δράσεις φέρνουν το κόμμα ποιό κοντά στη Κοινωνία των πολιτών. Η συμμετοχική δημοκρατία όμως ενοχλεί. Αν δεν αλλάξουν τα πρόσωπα δεν θα αλλάξουν και οι πρακτικές.
Το Δια ταύτα το δικό μου. Αγνοείστε τις Οργανώσεις. Δικτυωθείτε στη Κοινωνία των πολιτών. Αυτοοργανωθείτε γιατί τότε μόνο θα προσφέρετε στη Κοινωνία. Τότε μόνο θα αισθανθείτε ότι η εθελοντική σας εργασία δεν πάει στράφι. Τότε μόνο θα προσφέρετε στο κόμμα. Γιατί όπως είπε και ο Πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτοσκοπός."

5 σχόλια:

tractatus είπε...

Στέφανε συμφωνώ με το ότι το ΠΑΣΟΚ δε είναι αυτοσκοπός. Και να σου πώ και κάτι: Οταν το κόμμα δεν είναι αυτοσκοπός μπορεί και να πετύχει. Ο πολιτισμός και η πολιτική δεν χρειάζονται απαραίτητα μάντρομα. Μαζί με την αλλαγή, αλλαγή, αλλαγή Θα προσθέσω: Υγεία, υγεία, υγεία και αυτή είναι μόνο όταν είμαστε δικτυωμένοι στην κοινωνία.

spallantzas είπε...

ριξτε μια ματιά προσεκτικά στην εικόνα, δεν την εβαλα τυχαια και δεν την έβαλα για τα συγκεκριμένα πρόσωπα. την έβαλα για την γλώσσα του σώματος 5 ανθρώπων που συμμετέχουν σε μια κομματική διαδικασία! και τότε θα καταλάβετε ποιο ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτοσκοπός!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ σύντροφε τα λες πολύ ωραία.Δεν καταλαβαίνω όμως τόσο ο σ.Ανδρουλάκης όσο και η σ. Μαριλίζα δεν άκουσαν τίποτα από αυτά που φωνάζουμε για Δ.Ο,ΝΕ και εξακολουθούν να λένε στα κείμενα που παρουσίασαν ότι οι αυτοοργανώσεις πρέπει να ενσωματωθούν από τις τοπικές?Ημαρτον.

tractatus είπε...

Την είδα την εικόνα και θα γράψω...

spallantzas είπε...

@ανώνυμο
Όντως έτσι έγινε. Και ακούστηκαν και πολύ χειρότερα και ασυνάρτητα απο άλλα στελέχη. Θα επανέλθω με ποστ, γιατί το θέμα είναι σοβαρό.