29 Ιαν 2008

Οι κακαντρεχείς αμφισβητίες των προθέσεων του Ομίλου...

Διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες στις ""εφημερίδες της δημοκρατικής παράταξης" ότι στον Όμιλο Προβληματισμού δεν θα συμμετέχουν πολιτικά στελέχη, αλλά μόνο πανεπιστημιακοί! Επομένως, «γιατί αντιδρά ο Παπανδρέου;» ρωτάνε με αφοπλιστική αφέλεια. Προφανώς, η συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στις 20 Ιανουαρίου υπό τον τίτλο «Ιδρύουμε Όμιλο», δόθηκε υπό την ιδιότητά του ως πανεπιστημιακού, όχι ως πολιτικού.

Αλλά για να δούμε τι λένε οι πανεπιστημιακοί οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, πρόκειται να αποτελέσουν ιδρυτικά μέλη του Ομίλου. Θα διαπιστώσετε, ότι διατυπώνουν απόψεις αξιοσημείωτης ποιότητας οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούν κάποιο πρόβλημα στη συνοχή και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ ούτε ασφαλώς αμφισβητούν τον Γιώργο Παπανδρέου.
α) Κώστας Ζώρας, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου, άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 26 Ιανουαρίου 2008 με τίτλο «Πρόσκληση στον Ευ.Βενιζέλο»:

«Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ηγεσία ελάχιστης δημοκρατικής νομιμοποίησης. Οι καταγγελίες του Δημήτρη Τσάτσου για νοθεία την 11η Νοεμβρίου 2007 έχουν απόλυτη βάση. Το ΠΑΣΟΚ κατήργησε το καταστατικό του και εγκατέστησε πραξικοπηματικά συνεδριακά όργανα της αρεσκείας του προέδρου. Κατά άκομψο τρόπο επιχειρήθηκε να διασκεδασθεί η «σταλινική» νοοτροπία μέσω τηλεφωνικών εορταστικών ευχών. Στο κέντρο του πολυκομματικού μας συστήματος δημιουργείται ήδη πρωτοφανές για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα κενό.Καλείται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναμφισβήτητων πλέον ηγετικών προσόντων και κύρους πολιτική προσωπικότητα, να λάβει τις αποφάσεις του».
β) Κώστας Χρυσόγονος, καθηγητής νομικής στο Α.Π.Θ., άρθρο στο ΕΘΝΟΣ, 28 Ιανουαρίου 2008:

«Αρχίζει να διαφαίνεται, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση του 1974, η πιθανότητα μιας συνολικής ανατροπής του πολιτικού σκηνικού... Προϋπόθεση της ανατροπής αυτής, βέβαια, εκτός από την εξελισσόμενη, ούτως ή άλλως παρακμή και απαξίωση των κατεστημένων κομμάτων εξουσίας, είναι η εμφάνιση νέων πολιτικών σχημάτων...»

Γίνεται αντιληπτό πως μόνο ένας κακεντρεχής θα μπορούσε να αποδώσει στον Όμιλο υστερόβουλες προθέσεις και τάσεις διαφοροποίησης από το επίσημο Πασοκ ή ακόμη και υπονόμευσης του πρόσφατα επανεκλεγμένου αρχηγού του.

1 σχόλιο:

Στέλιος είπε...

Εν τω μεταξύ, αν δείτε ποιοί μιλάνε, θα διαπιστώσετε ότι όλοι τους υπήρξαν μέλη νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, διορισμένοι από το Πασόκ, νομικοί σύμβουλοι δημοσίων οργανισμών διορισμένοι από το Πασόκ κλπ.