28 Ιαν 2008

Βρώμικα κόλπα!

Στην προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να πλήξουν τον νέο πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ Νίκο Κοτζιά και μέσω αυτού, για πολλοστή φορά, τον Γ.Παπανδρέου, είχαμε και μία αξιοπρόσεκτη νέα εμφάνιση.

Ο "Όμιλος Προβληματισμού-Ψυχαγωγίας" αποφάσισε να αντιπαρατάξει απέναντι στον διανοούμενο Κοτζιά το πολιτικό διαμέτρημα του Μάκη Κοψίδη. Ο εν λόγω μεγάλος θεωρητικός της αριστεράς, αφού πρώτα αναφέρθηκε στο δήθεν ρόλο του Κοτζιά στο βρώμικο ʼ89, κατόπιν αναμένεται να συμπαρασύρει σωρεία ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς στο Ρεύμα Βενιζέλου, γεγονός που θα αλλάξει δραματικά τις ισορροπίες στην πολιτική ζωή του τόπου !

Πέραν του γελοίου του πράγματος, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την ιστορική αλήθεια: ο Ν.Κοτζιάς ήταν ο πρώτος που παραιτήθηκε όταν, εν αγνοία των περισσοτέρων, η τότε ηγεσία του ΚΚΕ (και του ενιαίου Συνασπισμού) προχώρησε στη σύμπραξη με τη ΝΔ καταγγέλοντας, μάλιστα, την προσπάθεια να συρθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ο Α.Παπανδρέου.

Από την άλλη, ο κ.Κοψίδης ήταν από αυτούς που διέγραφαν ή ζητούσαν να διαγραφεί οποιοδήποτε μέλος του κόμματος αντιστέκονταν ή έστω εξέφραζε τις επιφυλάξεις του απέναντι στην επιλογή να σταλεί ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Ειδικό Δικαστήριο.

Αλήθεια, γιατί τόσος πανικός στο Ρεύμα και τους υποστηρικτές του; Κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν...

3 σχόλια:

katerina είπε...

Όλα αυτά δεν έχουν πια καμμία σημασία.
Ούτως ή άλλως το '89 ήταν μια πολύ θλιβερή ιστορία και για την Αριστερά αλλά και για το ΠΑΣΟΚ. Ας μην το ξεχνάμε αυτό.
Απλά για την αποκατάσταση της "αλήθειας", δεν ξέρω τι λέει τώρα ο Νίκος ο Κοτζιάς, αλλά τότε αυτός, ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ, ονόμαζαν τον Ανδρέα Παπανδρέου, "Δον Κορλεόνε".
Το να κοιτάς όμως την ιστορία με σημερινή ματιά είναι λάθος. Αυτά ας τα αφήσουμε πίσω. Τότε είχαν όλοι άδικο. ΌΛΟΙ.ΟΛΟΙ.
Για το τότε ιχύει πως όταν πετροβολάς τους βόθρους, λερώνεσαι με .......

spallantzas είπε...

@katerina
αγαπητή μου επέτρεψε μου να επιμείνω. "Πολλοί άλλοι" ναι , ακόμη και εγω ο ίδιος !!! "ο Νίκος Κοτζιάς" όχι...

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Ο Κοντζιάς δεν έχει ποτέ επιδείξει (από όσ γνωρίζω) το αντί-ΠΑΣΟΚικο μένος που διακρίνει το ΚΚΕ, την κυρίαρχη μερίδα του ΣΥΝ καθώς και διάφοροι αριστερό-χαρούμενοι.

Από την άλλη, ο Κοψίδης είναι γνωστός αντί-ΠΑΣΟΚος, αλλά δεν έγινε ποτέ θέμα γιατί πρόκεται για πολιτικό... περιορισμένου διαμετρήματος.