31 Ιαν 2008

Οι Άθλιοι ...

Αυξάνονται και πληθύνονται οι καταγγελίες για την εποχή της «τηλεδημοκρατίας» που ζούμε.

Κανάλια, εφημερίδες, άνθρωποι του πολιτισμού, πολιτικοί (ακόμη και της Ν.Δ.), καταδικάζουν, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους, την υποταγή της κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου στην λογική των αποκαλύψεων της «κρυφής κάμερας».

Δικαίως.

Φτάσαμε στο σημείο βουλευτής της Ν.Δ., για να προστατευτούν οι κολλητοί του Καραμανλή, να εξευτελίζει όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και όλο το κοινοβούλιο, με τη δουλική συμπεριφορά του απέναντι σε γνωστό δημοσιογράφο.

Μόνο που δεν θυμόμαστε αντίστοιχη αντίδραση, όταν οι θιασώτες της κρυφής κάμερας ξέσκιζαν με «αποκαλύψεις» τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, επιτιθέμενοι επί δικαίων και αδίκων.

Δεν θυμόμαστε αντίστοιχη αντίδραση όταν οι «αποκαλύψεις» αυτές έφταναν στο σημείο να επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα στις εκλογές του 2004. Τότε, προφανώς, οι θιασώτες της «κρυφής κάμερας» περιποιούσαν τιμή στο δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Όσο άθλια είναι η «τηλεοπτική δημοκρατία», άλλο τόσο άθλια είναι η υποκρισία ορισμένων...

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Θελω πραγματικα να δω...που θα μας οδηγησει η ολη κατασταση...Ειμαι πολυ περιεργος...

Στέλιος είπε...

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με το post σου! Επαναλαμβάνω όσα έγραψα και σε ένα post του Αντώνη (www.giobigr.blogspot.com) σχετικό με την παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων (που τα θυμήθηκαν όλοι ΤΩΡΑ):
Συμφωνώ αλλά έχω και μία ένσταση. Αυτές οι ... ευγένειες μας φάγανε και η ΝΔ βγαίνει πάντα μπροστά! Δεν είδα κανέναν το 1989, όταν "κατακρεουργήθηκε" η Δ.Λιάνη με τα photoshop και τις φτιαγμένες φωτό (ανεξαρτήτως των επιφυλάξεων που έχω για τη μεγαλομανία της), να βγαίνει και να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα! Αφήστε τους τώρα να βράζουν στο ζουμί τους, να μάθουν να φέρονται. Μην μας πιάνουν και πάλι οι ευγένειες :) Μπορεί να φαίνεται εκδικητική η θέση μου, όμως ας μην ξεχνάμε τί είχε πεί ο Γεώργιος Παπανδρέου: την ελληνική πολιτική ζωή την χαρακτηρίζει καθεστώς ζούγκλας, και στη ζούγκλα δεν είναι σώφρον να συμπεριφέρεται κανείς ως ιεραπόστολος.