26 Φεβ 2008

Μια διαφορετική προσυνεδριακή διαδικασία

Την προηγούμενη Παρασκευή έγινε στο Ναύπλιο μια διαφορετική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου.
Το ΠΑΣΟΚ -ύστερα απο πολλά χρόνια, τουλάχιστον στην Αργολίδα - συζήτησε για την νέα επιχειρηματικότητα.

Στο τραπέζι έπεσαν θέματα - καυτές πατάτες για το "κρατικοδίαιτο" ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια. Συζητήσαμε το πως πρέπει να εκδηλώσουμε την πρόθεσή μας να συμμετέχουμε ενεργά στη διαδικασία συγκρότησης του νέου μοντέλου ανάπτυξης που θέτει την καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας ως το νέο εθνικό στρατηγικό στόχο. Πως η επιχείρηση -και πιο συγκεκριμένα η μικρομεσαία επιχείρηση- μπορεί να αποτελέσει τη σπονδυλική στήλη του οικονομικού συστήματος, το κυρίαρχο συλλογικό υποκείμενο της οικονομικής δραστηριότητας. Πως η διάδοση του επιχειρηματικού πνεύματος μπορεί να προσελκύσει έναν κρίσιμο αριθμό νέων ανθρώπων, πρόθυμων και ικανών να αναλάβουν και να διαχειριστούν το μεταβαλλόμενο ρίσκο των αγορών.

Τολμήσαμε να συζητήσουμε το πως θα αλλάξουμε την κατεστημένη αντίληψη της κοινωνίας απέναντι στην επιχειρηματικότητα, αποποινικοποιώντας την αποτυχία και νομιμοποιώντας την τίμια κερδοφορία. Το πως θα οριοθετήσουμε ιδεολογικά και πολιτικά την επιχειρηματικότητα μέσα από το μετασχηματισμό των σχέσεων κεφαλαίου και εργασίας και τη διάχυση των παραγόμενων αγαθών στα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Συμφωνήσαμε πως η επιχειρηματικότητα πρέπει να γίνει ο νέος ελκυστικός τόπος συνάντησης της δημιουργικής έκφρασης, της καινοτομίας, της επιστήμης και των ριζοσπαστικών εφαρμογών της.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 30 επιχειρηματίες απο την Αργολίδα , την Κορινθία και την Αρκαδία, αλλά και εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι της αυτοδοίκησης και απλοί πολίτες. Στην συζήτηση άνοιξαν το διάλογο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος και ο υπεύθυνος του Δικτύου Νέων Επιχειρηματιών του ΠΑΣΟΚ Μενέλαος Κουλούρης.

Ακούστε παρακάτω όλη τη συζήτηση, ζητώντας προκαταβολικά συγνώμη για τον κάποιες στιγμές κακό ήχο.









Download mp3

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ μας οδήγησε από την κατάσταση "και οι τοίχοι έχουν αυτιά" στην κατάσταση "τα αυτιά έχουν τοίχους". Αγαπητέ Στέφανε και πριν το '81 είχαμε συζητήσει για ανάπτυξη με μοχλό νέες παραγωγικές δυνάμεις... Όμως τα αυτιά απέκτησαν τοίχους και τα μάτια παροπίδες... οι καρεκλοκένταυροι μοίραζαν ρουσφέτια και ο υπερήφανος λαός μας τα διεκδικούσε.