8 Φεβ 2008

Λόγια σταράτα ...

Λόγια σταράτα και απλά, λόγια ειλικρινή και ουσιώδη. Λόγια που έχουν μεγαλύτερη αξία γιατί τα λέει η Ellie , μια νέα επιστήμονας. Λόγια που αποδεικνύουν ότι οι νέοι , όπως και όλοι οι πολίτες μπορούν να ασχολούνται με την πολιτική και τα κοινά.

" ... Ο πολίτης που πιστεύει στο ΠΑΣΟΚ, για ένα, δύο, τρείς λόγους, εκείνος ο οποίος έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για ένα καλύτερο αύριο στο κίνημα, προσπαθεί ο ίδιος, στον κοινωνικό, εργασιακό, φιλικό και οικογενειακό κύκλο στον οποίο κινείται, να διαδώσει αυτούς τους λίγους ή πολλούς λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι η παράταξη αυτή μπορεί να συνδράμει στην πρόοδο της κοινωνίας. Στην καθημερινή μας ζωή μπορούμε να εντοπίσουμε πολλά πράγματα και δυσκολίες όπου υπάρχει χώρος για βελτίωση. Ως φίλοι ή μέλη του ΠΑΣΟΚ οφείλουμε στο κίνημα να διαδώσουμε εκείνα τα σημεία του προγράμματός του τα οποία αγγίζουν την καθημερινότητα του πολίτη, να θίξουμε τα ευαίσθητα θέματα που βιώνουμε οι ίδιοι και οι συνάνθρωποί μας, να δείξουμε στον κόσμο ότι όχι μόνο γνωρίζουμε τα προβλήματά του, αλλά κυρίως, ότι έχουμε και τις λύσεις και τη διάθεση ν’ ασχοληθούμε με αυτά.

Πιστεύω ότι υπάρχει χώρος για την αυτό-οργάνωση με την έννοια που περιέγραψα, μιας και οι πολίτες έχουν κορεστεί και κουραστεί από τις κίβδηλες υποσχέσεις των πολιτικών και ιδιαίτερα οι νέοι που, ενώ έχουν ιδέες καινοτόμες και ποιοτικές, αποστρέφονται τα κόμματα εξουσίας, αναζητούν άλλους χώρους της αριστεράς για να “εκτονώσουν” τις ανησυχίες τους, όλοι αυτοί θα εμπιστευτούν πιο εύκολα έναν άνθρωπο που γνωρίζουν απ’ ότι τα εκάστοτε κομματικά φερέφωνα, απέναντι στα οποία δυσπιστούν. Βέβαια, ελλοχεύει ο κίνδυνος να αντιδράσουν αρνητικά κάποιοι απέναντι σε αυτή την αυτό-οργάνωση μιας και, δυστυχώς, υπάρχει στις μέρες μας η αντίληψη ότι όποιος ασχολείται με την πολιτική το κάνει με απώτερο σκοπό το προσωπικό του συμφέρον, αλλά είναι το χέρι του καθενός από μας να αποδείξει, με τον προσωπικό του βίο, ότι είναι ανυπόστατη αυτή η «κατηγορία»..."

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο
papandreou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: