25 Φεβ 2008

Ε όχι και "φιμωση του blogging"!!

Ένας ανώνυμος επισκέπτης σχολίασε (με το γνωστό τρόπο) το θέμα "press-gr" σε άσχετο ποστ, προσπαθώντας να μας πείσει ότι αυτά τα εξαιρετικά περίεργα που συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα με το συγκεκριμένο blog, αποτελούν "φίμωση του blogging" και άρα πρέπει να αντιδράσουμε.

Είναι προφανές φυσικά ότι δεν έχει διαβάσει προηγούμενο (και εν μέρει προφητικό) πόστ μου. Είναι επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η σημερινή "ομοβροντία" δημοσιευμάτων και πρωτοσέλιδων για το θέμα. Ομοβροντία που ακολουθεί (απο την απέναντι όχθη) την ίδια φιλοσοφία, δηλαδή ότι η ιστορία του Press-gr είναι ιστορία του ελληνικού blogging και των Ελλήνων bloggers και συγκρίνεται για παράδειγμα με το blogme.gr!

Λοιπόν ακούστε όλοι εσείς "παλληκάρια της δημοσιογραφίας και τη ελευθερίας του λόγου" ... αυτά που ξέρετε να κάνετε και να παπαγαλίζετε στα γραφειάκια που σας προσφέρουν για ένα ξεροκόμματο οι "εργοδότες" σας να τα ξεχάσετε στην blogoσφαιρα! Και όλοι εσείς που σιγοντάρετε με τον ένα ή άλλο τρόπο τέτοια φαινόμενα, τροφοδοτώντας τα με ανώνυμη λάσπη και μπούρδες, προσέξτε καλά γιατί η blogoσφαιρα δεν καπελλώνεται, δεν χειραγωγείται και ξέρει να αντιδρά και να αυτορρυθμίζεται. Και το βασικότερο ξέρει να απομονώνει. Μην σας περνάει απο τον μιαλό να "βάλετε χέρι" στην εναλλακτική ενημέρωση και επικοινωνία στο διαδίκτυο , γιατί θα σας το κόψουμε απο τον ώμο!

Και εσείς κύριοι των Συμβατικών ΜΜΕ. Μην σας περάσει απο το μιαλό να θέσετε εσείς (με τη συμβολή δήθεν της δικαιοσύνης) κώδικες δεοντολογίας στο blogging. Είδαμε πόσο εφαρμόζετε τους δικούς σας στα μέσα σας! Αφήστε μας να κάνουμε κουμάντο εμείς στο χώρο μας. Το ξέρουμε ότι σας ενοχλεί αφάνταστα η κοινωνία του διαδικτύου, αλλά χωνέψτε το ... ήρθαμε για να μείνουμε ...ήρθαμε για να δικτυωθούμε ... ήρθαμε για να δράσουμε σαν ενεργοί πολίτες... κόντρα στο σάπιο που μας προσφέρετε πανάκριβα κάθε μέρα, κόντρα στην κατευθυνόμενη είδηση των "αφεντικών" σας, κόντρα στην γκαιμπελίστικη τακτική σας για απόλυτο έλεγχο της πολιτικής, των πολιτικών και εν τέλει των πολιτών και της κοινωνίας απο τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα.

Στο διαδίκτυο και στην blogoσφαιρα είμαστε όλοι ίσοι και υπερασπιζόμαστε την απόλυτη ελευθερία της γνώμης και το σεβασμό της απο όλους. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όσο τα σύρματα της επικοινωνίας θα μας το επιτρέπουν. Δούρειοι Ίπποι τύπου press-gr είναι για τους χαζούς και τέτοιοι δεν κυκλοφορούν μεταξύ μας!

Update 14.30 : Διαβαστε και αυτό !

3 σχόλια:

αντωνης είπε...

Στεφανε καλησπερα! Μπορω να το αναφερω στο blog μου;

spallantzas είπε...

@αντώνη
εννοείται...κατα τα γνωστά!

αντωνης είπε...

ευχαριστω!