19 Μαρ 2008

Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων : 5ος Σταθμός ... Πάτρα


Η Πρωτοβουλία που ξεκίνησε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 προχωράει με σταθερά βήματα την ανάπτυξη του δικτύου σε όλη την Ελλάδα.

Το επόμενο βήμα , η επόμενη συνάντηση προσδιορίστηκε για το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Απριλίου στην Πάτρα. Εκεί θα γίνει η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Πρωτοβουλίας με συμμετοχή πολλών ανεξάρτητων σχημάτων από όλη την Ελλάδα. Στην συνδιάσκεψη θα εγκριθούν τα βασικά κείμενα της Πρωτοβουλίας (Διακήρυξη Αρχών, Πλαίσιο Οργάνωσης και Λειτουργίας , Πλαίσιο Επικοινωνίας ) τα οποία έχουν ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Παράλληλα ξεκίνησε τη λειτουργία του το "blog των ανεξάρτητων" στο οποίο θα βρείτε το πρόγραμμα της συνδιάσκεψης , τα κείμενα διαβούλευσης και πληροφορίες για όλες τις δημοτικές κινήσεις που συμμετέχουν μέχρι σήμερα.

Ήδη πολλές νέες κινήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην συνδιάσκεψη και μπορούμε να πούμε πως η επιτυχία είνι δεδομένη.

Να προσθέσω εδώ ότι τόσο στο συνέδριο του ΣΥΝ πριν ένα μήνα , όσο και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πρόσφατα , ακούστηκαν δυνατότερα φωνές ( όπως της Μαρίας Δαμανάκη) που πρότεινα την κατάργηση των χρισμάτων για δημάρχους και νομάρχες και την ενίσχυση τοπικών πρωτοβουλιών για την ανάδειξη υποψήφιων για την αυτοδιοίκηση.

Η αυτο-οργάνωση προχωράει σταθερά σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας , οι πολίτες ξεπερνούν κατεστημένα και εμμονές, απαιτούν να έχουν ουσιαστικότερη συμμετοχή στα θέματα που τους αφορούν . Και το πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι από τα πρώτα που θα γίνουν πραγματικότητα τέτοιες πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: