2 Μαρ 2008

Πόσο πιστευτοί γίνονται πλέον ?

Η δημοσκόπηση του Κυριακάτικου Βήματος πόσο πιστευτή μπορεί να γίνει και από ποιους?
Εκτός έαν δεχτούμε πως μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ο Α. Τσίπρας κατάφερε να καταστήσει ισοδύναμα δυο κόμματα που: στις μεν τελευταίες εκλογές έλαβαν 2.727.853 και 361.211 αντίστοιχα –το χειρότερο και το καλύτερο αμφότερων- κάτι που σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ από το άγχος του «μπαίνει δεν μπαίνει στη Βουλή» και με αριθμό ψηφοφόρων στις εθνικές εκλογές λιγότερο από το 50% αυτών που προσήλθαν για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, επιτυγχάνει επική ανατροπή!
Τα σταλινικά ποσοστά Βενιζέλου, υπενθυμίζουμε, βρήκαν πλεόν νέο εκφραστή με μοναδικό γνώμονα τη ρεβάνς από τον Παπανδρέου. Φουσκώνοντας τα ποσοστά του Τσίπρα (δυστυχώς για αυτούς επακόλουθα και τα μυαλά του) μέσω δημοσκοπήσεων...διαδικτυακής αξιοπιστίας επιδιώκουν όχι πλέον να καλλιεργήσουν αλλά να παγιώσουν ένα κλίμα ριζικής ανατροπής εις βάρος όχι του δικομματισμού αλλά του ΠΑΣΟΚ που πλέον υπολείπεται 6 μονάδες από τη ΝΔ.
Στόχος να οδηγήσουν τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ στην αμφισβήτηση και την απαξίωση προκειμένου να δικαιωθούν αυτοί που τον καλούσαν να παραιτηθεί την επομένη των εθνικών εκλογών. Το περισσότερο ανησυχητικό είναι, ωστόσο, πως ο μεν ΣΥΡΙΖΑ αρέσκεται στο ρόλο του λαγού των συμφερόντων (είναι τυχαίο πως ο Τσίπρας, πασχίζοντας να εξασφαλίζει περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο, επιχειρεί να τους γίνει το δυνατόν περισσότερο αρεστός) προσβλέποντας συνάμα στην αποκόμιση περιστασιακών κερδών από τις ζημιές του ΠΑΣΟΚ –σε μία επανάληψη του 1989- οι δε διαπλεκόμενοι προκειμένου να ελέγξουν τη χώρα, την βυθίζουν, συντηρώντας τη ΝΔ στην κυβέρνηση.
Προτιμούν, προτάσσοντας το μένος τους εις βάρος του μη εκλεκτού και απρόβλεπτου Παπανδρέου, να «μικρύνουν» την Ελλάδα, φέρνοντας την στα μέτρα τους.
Στο χέρι μας είναι να μην τους το επιτρέψουμε.

13 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καλημερα. Απλά να υπενθυμισω οτι μετα το 89, ηρθε το 93. Και εκει ο λαος απεδειξε οτι εχει και μνημη και κριση.
Βεβαια απο τοτε μεχρι σημερα, εχουν περασει πανω απο 15 χρονια ιδιωτικης τηλεορασης, τα οποια σαφως και εχουν πετυχει στην συνειδητη προσπαθεια τηλε-αποβλακωσης του κοσμου.
Για μενα το πρωτο σημαδι αντιστασης σε ολα αυτα τα συμφεροντα ηταν το αποτελεσμα της 11ης Νοεμβριου. Και ελπιζω να συνεχιστει αυτο.
Αλλά για να πουμε ολη την αληθεια, η πρωτη κυβερνηση η οποια τους επετρεψε να ελεγχουν τη χωρα τοσο φανερα, ηταν η κυβερνηση του σημιτη.

spallantzas είπε...

@αντωνη
Σωστά

tractatus είπε...

Καλημέρα Στέφανε....και καλό μήνα ;)))
Τα πράγματα είναι πάντα κάπου στη μέση εκτός αν υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις για το εμφανές. Στη προκειμένη περίπτωση πράγματι τα ποσοστά προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερβολικά για ένα κόμμα με γνωστά στελέχη το οποίο τελικά έφτασε;! στο 18% μόνο και μόνο εξαιτίας ενός προσώπου1! Αυτό είναι πράγματι φούσκα...αλλά απο την άλλη μεριά η διαφορά μας με το δεδομένο που λέγεται ΝΔ αυξήθηκε προφανώς γιατί τα ποσοστά αυτά μετακινήθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά το ΠΑΣΟΚ τι ζητάει; Μήπως την σταθεροποίηση στο 25%; Με ανθρώπους που μένουν απο παράδοση και συναίσθημα και όχι απο επιλογή συνειδητή πλέον εξαιτίας συγκεκριμένων θέσεων ιδεολογικοπολιτικών, προγραμματικών, οργανωτικών; Τελικά μήπως πρέπει να το ξαναδούμε απο την αρχή το θέμα; Προχωράμε ξέπνοα και δυστυχώς αρκετοί απο τους παλιούς που είχαν θέση δεν έχουν καταλάβει ότι απλά αναπαράγουν τον εαυτό τους, τα παιδιά τους και τους κολλητούς τους. Και όσο για τους νεότερους πολλοί απο αυτούς είναι πράγματι υπάλληλοι στη Χ. Τρικούπη ή ήδη σφουγγοκολλάριοι κάποιων και αναμένουν εξέλιξη στην ίδια ακριβώς νοοτροπία. Με αυτά τα χαρακτηριστικά το 23% αντικατοπτρίζει μια δυναμική;! που δύσκολα θα επανακάμψει, Στέφανε και είμαι σίγουρη οτι κι εσύ το βλέπεις.

Ανώνυμος είπε...

Τους τελευταίους 6 μήνες παρατηρούμε την καθημερινή αποσύνθεση του ΠΑΣΟΚ με ΚΥΡΙΑ ευθύνη της ηγεσίας της παράταξης, των κορυφαίων στελεχών του κινήματος, αλλά και όλων των στελεχών και απλών μελών που στηρίζουν αυτή την κατάσταση.
Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης του
ΠΑΣΟΚ είδε πολλά. Είδε ανθρώπους να πλουτίζουν από το ΠΑΣΟΚ, να κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα, να κλέβουν τα ταμεία του ΔΗΜΟΣΙΟΥ, να αποκτούν περιουσιακα στοιχεία, να έχουν σχέσεις με την πλουτοκρατία, να κάνουν διακοπές με βιομηχάνους και άλλα πολλά.
Όλα αυτά έχου μπει στην ψυχή του Έλληνα και έχουν διαγράψει από την μνήμη του το ΠΑΣΟΚ της νέας γενιάς, του αγρότη, του εργάτη, του μικρομεσαίου, του συνταξιούχου της γενιάς του εμφυλίου, του 114, του Πολυτεχνείου, την γενιά της αλλαγής.
Το σύνθημα "ΣΗΚΩ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ" είναι πάνω απ' όλα επίκαιρο.
Η πιο κρίσιμη ώρα είναι ΤΩΡΑ!
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ!
Της γενιάς που γεννήθηκε μέσα στην αλλαγή, που μεγάλωσε με τον Ανδρέα Παπανδρεόυ, που έζησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, που είδε τα λάθη του ΠΑΣΟΚ, που δεν θέλει να κάνει τα ίδια λάθη.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ!
Το σύνθημα αυτό γέμιζε τα αμφιθέατρα την δεκαετία του '90. Τώρα ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε...
Εμείς οι ΝΕΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ έχουμε την ιστορική ευθύνη να σώσουμε το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα.
Εμείς οι ΝΕΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ έχουμε την υποχρέωση να αναλάβουμε την πρωτοβουλία για την ενότητα της παράταξης.
Εμείς οι ΝΕΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ πρέπει να αναλάβουμε την παράταξη στα χέρια μας.

ΑΜΕΣΑ:
- Συνάντηση όλων των νέων στελεχών στην Αθήνα (ομαδαρχών, συνέδρων, παρατρεχάμενων) για την συγκρότηση του 3ου ΠΟΛΟΥ του πόλου της ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ των ΝΕΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ.
- Απόφαση για την κοινή δράση με εκδηλώσεις.
- Αποφαση για δυναμικές ενέργειες προς την Χ. Τρικούπη μέσα και έξω από το Συνέδριο.
- Απόφαση για στήριξη ΝΕΩΝ μέσα στο συνέδριο.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ!!!

nea-allagi.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μας φτύνουνε κι εσύ νομίζεις ότι βρέχει!!!

Βγείτε λίγο έξω στην κοινωνία μιλήστε λίγο με τον αγρότη τον μεροκαματιάρη. Όλοι τα ίδια θα σου πουν: ΑΚΡΙΒΕΙΑ, Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και το ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;

Δεν υπάρχουν εσωτερικοί εχθροί, δεν υπάρχουν αξωτερικοί εχθροί, ο εχθρός είναι μέσα μας και είναι ο κακός εαυτός μας που τον εκφράζει καθημερινά ο ΓΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Τα παραμύθια τελείωσαν.
Από εδώ και μπρός παίρνουμε το ΠΑΣΟΚ στα χέρια μας,όπως άλλωστε θέλει και ο ΓΑΠ.
Οι νεόκοποι πασόκοι σαν εσένα θα πάρουν τις απαντήσεις τους σύντομα.
Αν νομίζεις ότι θα επιτρέψουμε να μας εκπροσωπείτε εσύ και οι κολλητοί σου,κάνετε μέγα λάθος.

Στέλιος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Στέλιος είπε...

Συμφωνώ με τον αντώνη: ο μεγαλοϊδεατισμός του ΣΥΡΙΖΑ θα κοντύνει όταν ο κόσμος θα καταλάβει ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να μοιράσουν 2 γαϊδουριών άχυρα. Θυμάστε με τί έπαρση κυκλοφορούσαν το '89? Μετά δεν μπήκαν ούτε στη Βουλή! Το κακό είναι ότι οι δημοσκοπήσεις αυτές ενθουσιάζουν τους οπαδούς του Βενιζέλου, οι οποίοι την έχουν στημένη στον Γιώργο, που φταίει όμως ο ίδιος γιατί επέτρεψε να εξανεμιστεί η δυναμική της νίκης του.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Η απάντηση στη χειραγώγηση των ΜΜΕ είναι μία: τους αγνοούμε διαμορφώνοντας ενναλακτικά κανάλια πληροφόρησης (και δεν εννοώ μόνο τα μπλογκς).

Δείτε: http://gasimakop.blogspot.com/2008/03/mega.html

Δείτε σχετικά και τη γνώμη του πιτσιρίκου, που την πάτησε από την παραπληροφόρηση του ΔΟΛ: http://pitsirikos.blogspot.com/2008/03/blog-post_01.html

Ανώνυμος είπε...

Οι καιροί ου μενετοί, αδελφέ Στέφανε, τα σημάδια της τελικής κρίσεως, έχουν φανεί. Οι ιππότες της αποκαλύψεως καλπάζουν ήδη περί τα νέφη του ορίζοντος. Το ΠΑΣΟΚ δεν πάει καλά... η Ελλάς διαβιοί την κατάστασιν: "της πόρνης το κιγκλίδωμα"... η κοιμωμένη κυβέρνηση δεν 'εχει ανάγκη πλέον να δει DVD ... ο ύπνος αποτελεί μόνιμη κατάσταση... ο πονηρός και αιώνιος Νεφθαλίμ Μητσοτάκης απεργάζεται νεα δεινά ... έχει και κόρη και γυιό και εγγόνια... μόνον ένας μπορεί να αντιστρέψει το ζοφερόν κλίμα... μόνο ένας θα νικήσει τον Αντίχριστο και θα αναγκάσει τον Τσίπρα να γίνει ξανά παπαδάκι... Ο κορυφαίος της Δημοσιογραφίας ... ο Ιωάννης Πρετεντέρης... Δώστε του το κόμμα για να σωθείτε ... ήγκικεν γαρ η ώρα της κρίσεως.

ikor είπε...

Ασχολούμαστε πια μόνο με τις δημοσκοπήσεις.

Λες κι έχουμε κάνει όλοι μας ό,τι περνάει απ' το χέρι μας ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ πιο ελκυστικό και περιμένουμε τον κόσμο να μας επιβραβεύσει!

Όσο το ΠΑΣΟΚ είναι άθροισμα προσωπικών στρατηγικών κι όχι ομάδα με κοινούς στόχους, αυτές οι δημοσκοπήσεις θα γίνονται πιστευτές από τον κόσμο.

Αντί να περιμένουμε λοιπόν με ταχυπαλμία την επόμενη δημοσκόπηση, ας αφοσιωθούμε στο πώς θα βελτιώσουμε πρώτα το ΠΑΣΟΚ!

spallantzas είπε...

Πολλά τα σχόλια σας και σωστά αρκετά απο αυτά. Επιτρέψετε μου να τα πούμε το πρωί με τον καφέ.
Βλέπω ήρθαν και αρκετοί "ανωνυμοι".. καλωστους ...μόνο θα παρακαλέσω, αν δεν σας κάνει κόπος : την άποψη σας μπορείτε ελευθερα να την γράψετε ανώνυμα ...οι απειλές θα παρακαλούσα νάναι επώνυμες ... ευχαριστώ!

spallantzas είπε...

Πρέπει, πάντως, να παραδεχτούμε πως το ΒΗΜΑ είναι απολύτως συνεπές. Τόσο με την ιστορία του όσο κυρίως με τους φίλους του. Χέρι-χέρι "διαρροή" απόρρητου κειμένου υψίστης εθνικής σημασίας οι μεν, δημοσκόπηση που βολεύει πρωτίστως τους σχεδιασμούς της αγίας οικογένειας ως αντάλλαγμα οι δε. Αποπληρωμή γραμματίων και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρόνο που εκθέτει ένθεν κακείθεν τους συναλασσόμενους.