15 Μαρ 2008

Ενα ενδιαφέρον εργαστήρι πολιτικής


Όπως και τα 25 τραπέζια διαλόγου που διεξάγονται αυτές τις τρεις μέρες στα "υπόγεια" του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, σε κόντρα της "πασσαρέλας" και των ουρλιαχτών της αρένας και του "πόκερ" και του "δώσμου κάρτα - πάρε κάρτα" του κυκλικού διαδρόμου , έτσι και το τραπέζι για το διαδίκτυο και την πολιτική ήταν καλό και είχε συμμετοχή.

Ήταν ίσως και καλύτερο απο άλλα , όχι γιατί συμμετείχαμε και σαν blogger και eforum.gr σ αυτό , αλλά γιατί ήταν ένα από τα πολύ λίγα (αν όχι το μοναδικό) που κράτησε την ώρα έναρξης, τήρησε τους στοιχιώδεις κανόνες ολιγόλεπτων παρουσιάσεων με χρήση τεχνολογίας, ουσιαστικού διαλόγου και καίριου προβληματισμού.

Ίσως κάτω απο τον τίτλο του να έπρεπε να υπάρχει και ένας σημαντικός υπότιτλος που φάνηκε στην πράξη : " Διαδίκτυο : ο Πολιτισμός στην Πολιτική". Έτσι ένοιωσα τουλαχιστον εγώ σήμερα , συμμετέχοντας στο εργαστήρι και αυτός είναι ένας - ας πούμε - τρόπος να πω τα συγχαρητήρια μου στους ΦΙΛΟΥΣ συνιστολόγους που το ετοίμασαν.

Ελπίζω τις επόμενες μέρες να μπορέσουμε να σας παρουσιάσουμε οπτικοακουστικό υλικό απο το εργαστήρι, γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο!

Όσο για τα υπόλοιπα τεκταινόμενα στο συνέδριο , θα τα πούμε τις επόμενες μέρες. Και θα έχουμε πολλά να πούμε και κυρίως πολλά να κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: