6 Μαρ 2008

Φως ....

Τι φαίνεται στην παραπάνω φωρογραφία? Τίποτα! Η μάλλον λίγο φως στο σκοτάδι ... Για την ακρίβεια η φωτογραφία είναι απο τη χθεσινή περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο, που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης , παρουσία 50 (!) απο τους 360 συνέδρους της Πελοποννήσου και των Γιάννη Μαγκριώτη και Φίλιππου Πετσάλνικου, εν μέσω διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ, λόγω της απεργίας. Κι όμως ...εμείς οι 50 κάτσαμε μέσα στο σκοτάδι και συνεχίσαμε τη διαδικασία για δυο σχεδόν ώρες! Συντροφιά με δυο γκαζάκια, αφού τα φώτα ασφαλείας της αίθουσας δεν λειτουργούσαν!

Προσυνεδριακή διαδικασία με θέματα Πολιτικό Σύστημα και Ανάπτυξη. Λίγα ακούσαμε για τα θέματα αυτά καθ' αυτά, και αυτά μόνο απο τους εισηγητές. Μετά άρχισε η γνωστή ιστορία των "εσώψυχων" του καθενός μας που δε λέει να κοπάσει. Είχε όμως περισσότερο ενδιαφέρον γιατί τωρα προέρχονταν όχι απο απλό κόσμο, αλλά -υποτίθεται τουλάχιστον - απο στελέχη. Στελέχη που δυστυχώς δεν εννοούν να καταλάβουν την ουσία του διαλόγου και να τον σεβαστούν και ακολούθησαν και σε αυτή την διαδικασία την πλήρη καταστρατήγηση της ολιγόλεπτης και συγκροτημένης παρέμβασης, αλλά και την προσβλητική για τους υπόλοιπους τακτική του τύπου "μιλάω και μετά σηκώνομαι και φεύγω" !

Ακούσαμε και απίστευτα πραγματα!!!

«ο κόσμος φτύνει το ΠΑΣΟΚ» ,
«ποιες είναι οι αρχές μας?» ,
«δεν έχουμε πρόγραμμα και θέσεις» ,
«δεν έχουμε ισχυρή κεντρική καθοδήγηση» ,

αλλά και άλλα τραγελαφικά όπως

«100% επιδοτήσεις στους αγρότες» ,
«μήνυση στις τράπεζες για παράβαση καθήκοντος» ,
«να φτιάξουμε δική μας εταιρεία δημοσκοπήσεων» ,
«δικό μας ραδιόφωνο , κανάλι, εφημερίδα»

και μερικά ενδιαφέροντα όπως

«γεωγραφική ποσόστωση στο Εθνικό Συμβούλιο» ,
«ασυμβίβαστο κομματικών στελεχών και υποψηφίων βουλευτών» ,
«εκλογή δικαστών από το λαό»

Η όλη διαδικασία κρατησε 4 ωρες κοντά…. Δυο απο αυτές στο ημίφως ... Και κάποια στιγμή εγκατέλειψαν βέβαια οι ... Ολυμπιακοί ... δεν τους βγήκε βεβαια σε καλό!
Στο κρυφό σχολειό του ΠΑΣΟΚ .... ο λαός μίλησε !!!!

5 σχόλια:

tractatus είπε...

Πάντως στέφανε μεταξύ του απίστευτου και του τραγελαφικού οφείλεις να αναγνωρίσεις αν όχι την απελπισία...την αγωνία και αυτό δεν είναι ούτε απίστευτο ούτε τραγελαφικό για να είμαστε προσγειωμένοι. Οσο για το δικό μας ραδιόφωνο δεν το βρίσκω τραγελαφικό ή ένα έντυπο γιατί όχι;
Απο την άλλη μεριά η γεωγραφική ποσόστωση όχι απλά ενδιαφέρουσα αλλά επιβεβλημένη για την εκπροσώπηση ανθρώπων που κανείς δεν τους επισκέπτεται αλλά υπο τον όρο συνεχούς και διαρκούς ενημέρωσης για το τι γίνεται στην επαρχία και στην περιφέρεια...και για το ασυμβίβαστο σωστό!

spallantzas είπε...

@tractatus
Οι ποσοστώσεις και τα ασυμβίβαστα είναι για μένα λογικές δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα. Είναι σαν να προσπαθούμε να κάνουμε πολιτικό σχεδιασμό -και εδω μιλάμε για κεντρικό πολιτικό όργανο -με το κομπιουτεράκι. Η άποψη μου είναι πως μέτρα όπως τα ποσοστά για γυναίκες , νέους, και περιφέρειες δεν μπορούν να καλύψουν την πολιτική υποκουλτούρα μας και τέλος πάντων , αν εφαρμόζονται να έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης. Πολιτικά δε πιστεύω πως στην πολιτική πρωτοπορεία ενός προοδευτικού κινήματος πρέπει να είναι απλά ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ. Και αυτό πρέπει να επιτυγχάνεται με παραγωγή πολιτικής και αξιολόγηση πολιτικών και όχι με ποσοστώσεις.Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την γεωγραφική κατανομή.
Όσον αφορά έντυπα (τυπου εξόρμησης) και ΜΜΕ, ας φτιάξουμε πρώτα τις οργανώσεις μας προσβάσιμες σε όλους τους φίλους και τα μέλη, ας βρούμε εναν λογικό και εφαρμόσιμο τρόπο συνδρομής στο κόμμα, αλλά και εφαρμογής της εθελοντικής προσφοράς , και μετά αν περισσέψουν λεφτά και διάθεση, ας τα κάνουμε και αυτά. Εμείς χάνουμε το δάσος και κοιτάμε το δένδρο!

xristos είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΕΦΑΝΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ 80%ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ.ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΔΡΟΙ (ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ) ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑ ΠΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ? ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΥΝ ΒΟΛΟΔΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΕΝΤΕΝΤΕΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ.ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΝ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΣΟΚ (ΔΟΜΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ) ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

tractatus είπε...

Ετσι όπως το εξηγείς σωστό μου ακούγεται...αλλά χρειάζεται ποιοτικός χρόνος για όλα αυτά και δεν ξέρω αν η κοινωνία μας τον διαθέτει...εμείς βεβαια πρέπει να προσπαθήσουμε...συμφωνώ και επιμένω...δεν ξέρω αν θα νικήσω που λένε..;)))

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Στέφανε,
Ημουνα μια από τις ''απούσες'' διότι ειδοποιήθηκα την τελευταια στιγμή και δεν μπόρεσα να ρυθμίσω τα της εργασίας μου.
Θα ήθελα όμως να είμαι για να δω τους παρόντες από το νομό μου... να αγωνιούν, να εκφράζουν απελπισία αν ήρθαν βέβαια οι σύνεδροι από το ν.Κορινθίας