21 Μαρ 2008

Τελευταία Προειδοποίηση

Αυτό που βλέπετε είναι η πρώτη σελίδα του σημερινού Βήματος. Ναι του σημερινού. Αυτού που βγήκε ύστερα απο δυο μέρες απεργίας. Σας καλώ να βρειτε στην πρώτη σελίδα τη λέξη "ΑΠΕΡΓΙΑ"! .... Αδικα ψάχνετε!

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη ενδιαφέρον . Για κοιτάξτε εκεί στη μέση ... χμμμμ.

" Νέο κεντρώο κόμμα θέλουν οι επιχειρηματίες" και υπότιτλος " Εξι στους δέκα περιμένουν περαιτέρω επιδείνωση της οικονομίας " . Άρα εύλογα συμπεραίνει κανείς ότι και 6 στους 10 θέλουν νέο κόμμα!

Η μεγάλη πλάκα είναι ότι η έρευνα της ΚΑΠΑ Research στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα έχει τίτλο για «την επιχειρηματικότητα,τη διαφθορά και την πορεία της οικονομίας». Το συγκεκριμένο ερώτημα που ετέθη είναι :

" Ποιά κυβέρνηση είναι ικανότερη στην διαχείριση της οικονομίας?"

Και οι απαντήσεις : ΝΔ 16%, ΠΑΣΟΚ 4%, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ 10,9%, ΠΑΣΟΚ - Αριστεράς (προσέξτε το αυτό , όχι κόμμα , αριστερά γενικά!!!) 13,5% , ΝΔ -ΛΑΟΣ 2,6% , και το κερασαααακιιιιιι ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΧΩΡΟ 37,3% . Υπάρχει δε και ένα 15% ΔΓ-ΔΑ!

Συμπέρασμα 1ο : λιγότερο απο 4 στους 10 επιχειρηματίες "τσιμπάνε" στο δόλωμα . Και αυτοί προφανώς είναι αυτοί των συγκεκριμένων συμφερόντων.

Συμπέρασμα 2ο : Ο ΔΟΛ επιμένει στη χειραγώγηση του πολιτικού συστήματος. Και γνωρίζει ότι για να το πετύχει αυτό, πρέπει να αποδυναμώσει τη Δημοκρατική Παράταξη. Και τον μοναδικό εκφραστή της σήμερα και εγγυητή μια νέας πορείας, τον ΓΑΠ.

Συμπέρασμα 3ο : Ο Βενιζέλος εξακολουθεί να είναι ένα χαρτί στα χέρια των συμφερόντων, πλην όμως αποδυναμωμένος, έως ψιλοκαμμένος. Ο Τσίπρας είναι το εργαλείο για να ροκανίζουμε απο αριστερά , αλλά ζαλίζεται εκεί στα ψηλά και τώρα την ψάχνουμε και απο το κέντρο πάλιιιιιιι. Και τι έχουμε εδώ? Παλιά υλικά τύπου Σαμαρά ή Αβραμόπουλου. Αλλά και ορίτζιναλ εκφραστή των συμφερόντων, τύπου Μπερλουσκόνι ( λέγε με Γιάννα) !

Συμπέρασμα 4ο : Η σημερινή συνεδρίαση του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ και η εκλογή των νέων οργάνων είναι εξαιρετικά κρίσιμη και λίγοι το έχουμε αντιληφθεί! Ισως και λόγω του ενημερωτικού σκοταδιού των τελευταίων 48 ωρών. Σήμερα ή θα βάλουμε τις βάσεις για να ξεκινήσει ο νέος ανένδοτος ή θα πάμε σπίτια μας. Λυπάμαι που το λέω έτσι ωμά , αλλά για τη γενιά μου είναι η τελευταία ευκαιρία.

10 σχόλια:

tractatus είπε...

Μαζί σου!

tzonakos είπε...

Πάλι η Kappa Research ?
Πάλι ο ΔΟΛ ;
Αν σκεφτώ τωρα εγω οτι ο ΔΟΛ έχει μέχρι και άμεσες πολιτικές βλέψεις θα φταίω ;

spallantzas είπε...

Ναι Ναι Ναι
Πάλι η KR , πάλι ο ΔΟΛ!!!
@tractatus
Ημουν βεβαιος . Και γιατι να το κρυψομεν άλλωστε?

xristos είπε...

stefan μην έχεις καμμιά αμφιβολία όποια απόφαση και να πάρουν σήμερα πάλι οι ίδιοι(δολ κ.λ.π.) θα την σαμποτάρουν θα την υπονομεύσουν με κάθε τρόπο, για αυτο πρέπει να κάνουμε όλοι αυτό που κάνεισ εσύ να τους ξεσκεπάζουμε συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

Νέος Ανένδοτος, ναι, αλλά Διαρκείας.
Με ορίζοντα δεκαετίας (στην καλύτερη περίπτωση).
Δεν είμαστε στο '65. Τότε, το παλάτι και ο Κοκός ήταν ευδιάκριτοι στόχοι (ως συνταγματικά κατοχυρωμένοι "θεσμοί" της δημοκρατίας).
Τώρα, ακόμα και 7 μήνες μετά το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου (και δεν αναφέρομαι στο εκλογικό αποτέλεσμα),
ακόμα και μετά τα εκτρώματα της ζαχοπουλειάδας και την εξαγορά των μετοχών του κυρ Μάκη από τον Μπόμπολα, αυτή η συζήτηση περί εκδοτικών συμφερόντων,εξακολουθεί να ακούγεται στο αυτί των περισσοτέρων ως δικαιολογία για την πτώση του "δικομματισμού" (άντε να μην ανοίξω το στόμα μου γι'αυτόν τον αδόκιμο όρο, θα ξημερωθούμε).
Θα χρειαστεί ΠΟΛΥΣ χρόνος.Εδώ χρειάστηκαν 4 χρόνια για να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες ότι ΔΕΝ είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ στην εξουσία (αν, τελικά, το έχουν πάρει χαμπάρι). Το ΠΑ.ΣΟ.Κ χρεώνεται (δημοσκοπικά) ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ κόστος για ό,τι συμβαίνει στη χώρα(για τα ασφαλιστικά ταμεία, τις πυρκαγιές, ακόμα και για την υπόθεση των υποκλοπων!), πράγμα απολύτως λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι εδώ και 4 χρόνια η κυβέρνηση της χώρας αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση (μπράβο Ρουσσόπουλε).
Οπότε, νομίζω ότι είμαστε ακόμα στην αρχή.Πραγματικά θαυμάζω το κουράγιο σου και την επιμονή σου όλον αυτόν τον καιρό να "ξεθάβεις" και να εκθέτεις αυτά τα θέματα, κάθε φορά που ανοίγω αυτήν τη συζήτηση στον ευρύτερο περίγυρό μου με κοιτάνε σα να κατέβηκα από άλλο πλανήτη. Το δικό σου πείσμα τροφοδοτεί το πείσμα κι άλλων, οπότε please,μην τα μαζέψεις για να πας σπίτι σου. Δεν έχει έρθει η ώρα ακόμη. :)))

αντωνης είπε...

Καλησπερα Στεφανε. Μετα την προταση του Παπανδρεου για το Ραγκουση, ειμαι σιγουρος οτι θα ακουστουν πολλα προφανως εναντιον.
Οσο για το αν θα παμε σπιτια μας, θελω να ελπιζω οτι τωρα που μπηκαμε (και μερικοι απο εμας ξαναμπηκαμε) στο χορο, δεν θα τους αφησουμε να αλωνιζουν μονοι τους για αλλη μια φορα.

spallantzas είπε...

@αντώνη
............................

αντωνης είπε...

σιωπη ειναι αυτο;;; (ισως ευγλωττη;)

Ανώνυμος είπε...

..........ή θα πάμε σπίτια μας. Λυπάμαι που το λέω έτσι ωμά , αλλά για τη γενιά μου είναι η τελευταία ευκαιρία.ΘΥΜΑΣΕ ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΕΦΑΝΕ?ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ.ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΟΝΗ ΣΤΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.Ο ΠΡΩΗΝ Γ.ΔΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

spallantzas είπε...

@Anonymous
Νικόλα! Όταν εγω λέω ότι θα παω σπίτι μου δεν εννοώ ότι θα απέχω απο τα κοινά. Σε καμιά περίπτωση .Ουτε εννοώ ότι θα βάζω τρικλοποδιές σε αυτούς που το παλεύουν, γιατί δεν΄μου δίνουν (έτσι νομιζω εγώ) ρόλο και μένα.
Αυτό που θα κάνω θα το δεις σύντομα , γιατι η πόλη μας είναι μικρή. Ένα σου λέω μόνο τώρα. Ότι αισθάνομαι εξαιρετικά απελευθερωμένος. Και ακολουθώ απο εδω και πέρα τη "γραμμή" , ΤΗ ΜΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ : ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΙ- ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ- ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΙ!