10 Μαρ 2008

eforum.gr - Znet : Μια συνεργασία πολιτικού ακτιβισμού στο διαδίκτυο


Το eforum.gr και το ZNET, απο σήμερα ενώνουν τις δυνάμεις τους προσφέροντας μια δυνατή ελληνική φωνή στο μεγαλύτερο πολιτικό ακτιβιστικό δίκτυο παγκοσμίως!

Στην σημερινή εποχή, η παγκόσμια συνεργασία αριστερών δικτύων πολιτών και πολιτικών ακτιβιστικών οργανώσεων είναι μονόδρομος. Δεν αρκεί μόνο να καταδικάζουμε τα κακώς κείμενα, αυτά που μας πληγώνουν, ή τις αντίξοες κοινωνικές συνθήκες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Η Αριστερά έχει ανάγκη όχι μόνο από ωραία πρόσωπα, όχι μόνο από ωραίες ιδέες. Έχει ανάγκη από μια πειστική και βιώσιμη πρόταση που θα έχει απήχηση στην κοινωνία, στους νέους, στον εργαζόμενο. Έχει ανάγκη να αποδείξει ότι μπορεί και εφαρμόζει τις προτάσεις της και ότι μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική λύση στα προβλήματα της κοινωνίας μας.

Η Αριστερά και ο Σοσιαλισμός δεν είναι απλά θεσμοί και κοινωνιολογικοί όροι. Ο Σοσιαλισμός δεν είναι απλά ένα αφηρημένο κοινωνικο-οικονομικό σύστημα. Η δύναμη του Σοσιαλισμού είναι ο λαός, η βάση, εμείς οι απλοί πολίτες. Σοσιαλισμός δεν είναι οι κάθετες ιεραρχικές δομές και τα θεσμοθετημένα όργανα των αριστερών σχηματισμών-κομμάτων. Είναι η μαζική συμμετοχή πολιτών σε κάτι επαναστατικό, κάτι καινούργιο, κάτι ουσιαστικό.

Γιʼ αυτό λοιπόν θέλουμε να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε, σήμερα, την Αριστερά στην Ελλάδα. Αλλά για να συμβεί αυτό απαιτείται πληροφόρηση, ενημέρωση, εκπαίδευση, επιμόρφωση. Αυτός ήταν και ένας από τους κυριότερους λόγους για τη συνεργασία μας με το ΖΝΕΤ. Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα μας βοηθήσει να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας για την Αριστερά του σήμερα και του αύριο. Ειδικά στην Ελλάδα, η Αριστερά έχει διανύσει τα τελευταία χρόνια μια περίοδο εσωστρέφειας, ενασχόλησης με το στενό Ελληνικό χώρο, με πρόσωπα και με πολύ στενά κομματικά πλαίσια. Πιστεύουμε ότι αυτό έχει δώσει στον Έλληνα μια αλλοιωμένη εικόνας της, και λανθασμένη πληροφόρηση για το πραγματικό ύφος της, για το ρόλο και τις ευθύνες των προσώπων σε ένα πολιτικό σχηματισμό και το ρόλο του καθενός από εμάς στην κοινωνία τωνπολιτών.

Το διαδίκτυο αποτελεί τον πλέον πρόσφορο χώρο για να ξεκινήσει μια τέτοια προσπάθεια. Γιατί οι ενεργοί πολίτες του διαδικτύου είναι και ενεργοί πολίτες στην ίδια την κοινωνία.

Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια μας, περισσότερα νέα της οποίας θα μάθετε σύντομα... Προς το παρόν διαβάστε τη δήλωση του Νόαμ Τσόμσκυ για τη συνεργασία αυτή.

Δημοσιέυτηκε στο eforum.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο post.Mόνο εσύ και ο πολίτης γράφετε καλά.Κοίτα ​​​​​εδώ​​​​​

ritsmas είπε...

παρακολουθώ με προσοχή το ΖΝΕΤ και την αρθρογραφία του εν γένει. Για την αριστερά θεωρώ ότι δεν αρκούν τα ευχολόγια κι αν δεν αναθεωρήσει τις θέσεις της προσαρμοζοντας τες στη νεα πραγματικοτητα ( τη νεα ακαμπτη πραγματικότητα) δεν θα μπορέσει να γινει η αναγκαια εναλλακτική φωνή για τον καθημερινό πολίτη. Το να υψώνει αντιπολιτευτική φωνή ή μάλλον φωνή εκτός των οριων της εξουσιας ειναι εύκολο. Σημασία εχει να της δοθεί η ευκαιρία να ανέβει στην εξουσία,να κυβερνήσει και να δείξει αν μπορεί να κάνει τη διαφορά.

spallantzas είπε...

@ritsmas
όπως σχεδόν πάντα ...συμφωνούμε! ισως το αυριανό απόγευμα μας κρύβει εκπλήξεις!