8 Απρ 2008

Η ντόπα του αρσιβαρίστα και οι "ντόπες" της κοινωνίας


Με πήρε μια φίλη χθες τηλέφωνο και μου λέει : " πολύ πεσμένο σε βλέπω στο ιστολόγιο σου". Δίκιο έχει ... εν μέρει. Κατ' αρχήν τις μέρες που μας πέρασαν ασχολήθηκα (και συμμετείχα) στην συνδιάσκεψη των Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων στην Πάτρα. Άρα είχα να κάνω κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον, που ίσως δεν αποτυπώθηκε στο παρόν ιστολόγιο. Δεν το θεώρησα περαιτέρω σκόπιμο, μια και αποτυπώνεται λεπτομερειακά αλλού. Αποφεύγω να είμαι ειδησεογραφικό ιστολόγιο, το ξέρετε.

Απο την άλλη , τι να γράψω?

Για την "εθνική μας υπερηφάνεια" μετά το φοβερό και τρομερό " εθνικό βέτο" στο ΝΑΤΟ? Εντάξει το καταλάβαμε : κάθε 30 χρόνια ένας Καραμανλής λέει και ένα όχι στο ΝΑΤΟ!

Για την επόμενη μέρα του ασφαλιστικού? Εντάξει, τα λένε ο Μητρόπουλος και ο Κουτρουμάνης κάθε μέρα στον Αυτιά και τον Καμπουράκη (παρέα με τον Μανώλη)!

Για την "σκιώδη κυβέρνηση" του ΠΑΣΟΚ? Εντάξει. Καθίστε να δούμε πόσο θα ξεφύγει από τη σκιά πρώτα και βλέπουμε!

Για την μείωση της ψαλίδας στις δημοσκοπήσεις? Εντάξει. Εγώ βλέπω ότι το 70% του ελληνικού λαού καταψηφίζει την παρούσα κυβέρνηση. Και λοιπόν? Πριν έξι μήνες την έκανε κυβέρνηση ! Κι άμα γίνουν πάλι , πάλι θα την ξανακάνει.

Για την κατάθεση του Ζαχόπουλου? Σιγά τα ωά! Μα τα είπαν όλα οι άλλοι πριν. Και του τάπαν και αυτουνού. Και τα λέει τώρα πάλι. Τρίχες.

Για το ξεπούλημα του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, των λιμανιών, των αυτοκινητοδρόμων, των ΧΥΤΥ, των σχολείων, των νοσοκομείων ... Πόσες φορές θα τα πούμε και θα τα γράψουμε ακόμη? Διαβάστε τον Κοτζιά χθες.

Τέλος για το σκάνδαλο ντόπινγκ ? Εντάξει ...φταίνε οι Κινέζοι !!! Σιγά τώρα μην έδινε τέτοια δηλητήρια ο "εθνικός ήρωας" Χρήστος Ιακώβου στα παιδιά του!

Δεν έχω να πω τίποτα για όλα αυτά. Τα θεωρώ γελοία και που τα συζητάμε, όπως τα συζητάμε. Τα θεωρώ την "ντόπα" που μας δίνουνε για να καθόμαστε στ' αυγά μας.

Θέλετε να μιλήσουμε για αυτήν την "ντόπα" της κοινωνίας μας? Εχω πει πολλές φορές σε αυτό ιστολόγιο ότι όλα αυτά που βιώνουμε ως ειδήσεις και "σκάνδαλα" είναι ο καθρέφτης της ίδιας μας της κοινωνίας!

Τι διαφορά έχει ο Χρήστος Ιακώβου - ο κάθε Χρήστος Ιακώβου - από τον γυμναστή ενός δημοτικού σχολείου που λέει στους αθλητές - παιδιά : "μπείτε μέσα και σκίστε τους!!" ? Τι διαφορά έχει από τον Γυμναστή του ερασιτεχνικού σωματείου που παίρνει μικρά παιδιά στο γυμναστήριο, τους κάνει βάρη από 10 χρονών και τους δίνει "βιταμίνες" ? Τι διαφορά έχει από τον προπονητή του ιδιωτικού 5x5 που λέει στα παιδιά : " πρέπει να είσαστε πάντα οι πρώτοι , οι καλύτεροι".

Τι διαφορά έχει παραπέρα από τον κάθε γονιό που σκοτώνει τον ελεύθερο χρόνο του παιδιού του, στέλνοντας τον μέρα νύχτα στα φροντιστήρια " για να είναι πρώτος στα μαθήματα" ? Τι διαφορά έχει απο τον γονιό που πληρώνει το ιδιωτικό σχολείο και απαιτεί ξεδιάντροπα υψηλούς βαθμούς "για να είναι ο πρώτος" ?

Τι διαφορά έχει (άντε να το πούμε και αυτό) από τον κάθε πολιτικό, πολιτικάντη, κομματάρχη, τοπάρχη, εκπρόσωπο δήθεν των πολιτών και της κοινωνίας, που χρησιμοποιεί κάθε αθέμιτο μέσο "για να είναι ο πρώτος" ?

Αυτά όλα δεν είναι "ντόπες"? Αυτά δεν είναι παραδείγματα προς αποφυγή? Αυτά δεν είναι καθημερινά στην κοινωνία μας? Ο Ιακώβου και τα κινέζικα χάπια μας μάραναν?

Γιαυτό δεν γράφω για τέτοια θέματα. Γιατί αρνούμαι να σχολιάσω θέματα και συμπεριφορές που αρνούμαι σαν πολίτης.

Κοινώς, τα έχω ...πάρει πάλι στο κρανίο και ... κρατιέμαι!

9 σχόλια:

Homo Sapiens είπε...

Kalimera stefan...

Oi dio teleytaies anartiseis sou tairazoun ganti me tis dikes mou...
an theleis perase mia volta kai pes mou ti gnomi sou. os pros tin 'ntopa' mallon symfonoume apolyta!

spallantzas είπε...

@homo sapiens
Πασχάλη ...ξέρεις κάτι? Βαρέθηκα να ...συμφωνούμε εμείς οι πολίτες! Και αυτοί που μας ... "εκπροσωπούν" να κάνουν το δικό τους!
Βαρέθηκα...

Homo Sapiens είπε...

Stefan, τουλάχιστον κάνουμε το πρώτο βήμα...Σκεφτόμαστε, κρίνουμε, αντιδρούμε, ο καθένας στο μέτρο που μπορεί..Αυτοί που μας εκπροσωπούν θα κάνουν πάντα το δικό τους...΄Αλλωστε, τα συμφέροντά τους με τα δικά μας περισσότερο αποκλίνουν παρά συγκλίνουν. Μη βαριέσαι όμως! :) Συνέχισε να γράφεις... Η πένα είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε...προς το παρόν!

tractatus είπε...

Κι εγω βαρέθηκα να συμφωνούμε και να νοιώθουμε καλά με τη συμφωνία μας...κι αναρωτιέμαι αν έχω να κάνω και κάτι άλλο...κι επειδή δεν μου αρέσει να μένω πολύ στα ερωτηματικά αλλά απο την άλλη -τώρα πια...- θέλω να τα έχω καλά με τη συνείδησή μου...θα περιμένω να με ειδοποιήσουν...

Εν ολίγοις θεωρώ οτι 'αποδείξεις και ονόματα' έχουν οι παραλήπτες...βούληση;

και για να μην στεναχωρέσω τον Πασχάλη... δεν είναι θέμα βαρεμάρας αλλά αλοίμονο κι αν χάσουμε αυτό που μας πήρε χρόνο και ψυχή για να το εξασφαλίσουμε...κι αυτό είναι η συνείδησή μας...αδιαπραγμαύτετη για να μη μιλάει...

spallantzas είπε...

@all
Τώρα , επειδή πιάσαμε τη συζήτηση, και με ...έφτιαξε και ο ΠΟΛΙΣ στο τηλεφωνο.
Αλήθεια όταν χειροκροτουσαμε στο συνεδριο, τον ΓΑΠ, για τη δήλωση του ότι "οι παλιοί" δεν θα μπούνε στο πολιτικό συμβούλιο, γιατί χειροκροτούσαμε? Για να τους βάλει στη σκιώδη κυβέρνηση?
Πως είναι δυνατόν να μην τα έχω πάρει όταν ορίζεται ο Παναγιωτακόπουλος υπεύθυνος για την Πελοπόννησο? Όταν φώναξε τους γραμματείς προχτες στην Τρίπολη , και ο δικός μας μουλεγε χτες ότι στο 5λεπτο βγήκε έξω για τσιγάρο, γιατί δεν καταλαβαινε τίποτα από οσα έλεγε ο "καθοδηγητής"?
Πως να μην τα παρω , όταν παμε να κανουμε άρον άρον τις εκλογές Γραμματέα Νομαρχιακής στις 18.5 και μαζι και νομαρχιακής επιτροπής και δημοτικών οργανωσεων (των παλιών που υπάρχουν και όχι νεων που προβλέπει το νεο καταστατικό) "και μετά βλέπουμε" .
Αγαπητοί Φίλοι ,θα σας πω ειλικρινά : τόσο εγκλωβισμένος όσο αισθάνομαι τώρα δεν έχω αισθανθεί ποτέ στη ζωή μου. Και γιαυτό υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες σε έναν και μονο! Τα γραφω εδώ σε σχόλιο (προς το παρον) για να μην τα γραψω σε ποστ! το ξερω ότι το εχω ξαναπεί, το ξέρω ότι θα καταντήσω γραφικός, αλλά εγω το λέω κι ας γελάσετε.
Η υπομονή μου εξαντλειται ... περισσότερο όταν ξαναδιαβάζω στα χτεσινά ΝΕΑ και τον Μπενι να λεει " δεν είμαι εγώ το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ" . Φυσικά και δεν είσαι ρε παπαρα! Τώρα το κατάλαβες? Το ΠΑΣΟΚ είναι το πρόβλημα!!!

Homo Sapiens είπε...

Eδώ βρε παιδιά χαίρονται που το ΠΑΣΟΚ έχει μειώσει τη διαφορά στις 3,5 μοναδες από τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις...Τι να πεις από εκεί και πέρα; Πόσους βαθμούς μυωπίας έχει αυτό το κόμμα; Πόσους;
Διάβαζα - Ελένη είδα και τα σχόλιά σου - το τελευταίο άρθρο του Χ. Τσούκα και θαύμασα τη διαύγεια, το προοδευτικό πνεύμα, τον σύγχρονο αριστερό λόγο...Αυτή είναι η πολιτική λογική που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο προοδευτικό κόμμα. Πόσους τέτοιους ανθρώπους έχει το ΠΑΣΟΚ; Τι κάνει για να τους βρει; Θέλει να τους βρει; Τι ψάχνει τελικά; Τσίπρες; Χειροκροτητές; Τι;

tractatus είπε...

Μάλλον για χειροκροτητές ψάχνει και ανθρώπους που ακολουθούν χωρίς κρίση ....λυπάμαι αλλά το τραίνο πέρασε και ίσως δεν ενδιαφέρει κανέναν -πλήν ελαχίστων-να ξαναπεράσει... ίσως αρκεστούμε στη βαρδκάδα έτσι για να παιρνάει ωραία η ζωή....:)

Mike είπε...

Πολύ 'φόρτωμα' βλέπω! Μήπως χρειάζεστε κανα νευρολόγο;

spallantzas είπε...

@mike
Ναι γιατρέ μου ....τα χάπια μου!!!