9 Απρ 2008

Χτίζοντας Οικο-γειτονιές στη Μεσόγειο


Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει στην Αθήνα, στις 17-18 Απριλίου 2008, το διεθνές συνέδριο "Χτίζοντας Οικο-Γειτονιές στη Μεσόγειο" (Ξενοδοχείο Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52, 1ος όροφος).Το συνέδριο θα συγκεντρώσει δεκάδες ερευνητές, ειδικούς, εκπροσώπους της διοίκησης, τοπικών αυτοδιοικήσεων και μη κυβερνητικών οργανισμών -από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σκοπός του συνεδρίου και να αποτελέσει πρόσφορο πεδίο για να παρουσιασθούν και να συζητηθούν –σε υψηλό επίπεδο– τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δομημένο περιβάλλον στα αστικά κέντρα και οι σχετικές πολιτικές που προτείνονται ή και εφαρμόζονται σε τοπικό επίπεδο.

Το συνέδριο "Χτίζοντας Οικο-Γειτονιές στη Μεσόγειο" θέτει ιδιαίτερη έμφαση στην ανταλλαγή εφαρμοσμένης εμπειρίας αλλά και τη δικτύωση και περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών για τη βιώσιμη πόλη

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει:

* Ομιλίες για την αστική βιωσιμότητα και ζητήματα όπως ο οικολογικός αστικός σχεδιασμός, οι «πράσινες» μεταφορές, η ενεργειακή απόδοση στα κτίρια και τους οικισμούς, η ορθολογική διαχείριση πόρων και αποβλήτων κ.λπ.
* Παρουσιάσεις μελετών, προγραμμάτων και μεθοδολογικών εργαλείων για τον αειφόρο σχεδιασμό των πόλεων, τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και την οικολογική δόμηση.
* Ιδρυτική συνάντηση του νέου διεθνούς, Ευρω-Μεσογειακού δικτύου «Med Eco-Quartiers» με τη συμμετοχή φορέων της αυτοδιοίκησης, ερευνητικών ινστιτούτων και ΜΚΟ.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις των ενδιαφερόμενων συνέδρων σε σημεία περιβαλλοντικού και οικιστικού ενδιαφέροντος της Αθήνας.

Παράλληλα, στο φουαγιέ του συνεδριακού χώρου θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Πόλη και Περιβάλλον» που δημιούργησαν σπουδαστές του εκπαιδευτικού ομίλου AKTO – Art & Design

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου και δηλώσεις συμμετοχής:

κ. Φωτεινή Βενιέρη, γραμματεία συνεδρίου Med Eco-Quartiers Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Μαμαή 3, 10440 Αθήνα Τηλ/Fax: 2108228795, Email: conference@medsos.gr Ιστοσελίδες: www.medsos.gr, www.med-ecoquartiers.eu Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια: