9 Απρ 2008

Το eforum.gr στην "μετά συνέδριο" εποχή

Μας πήρε λίγο παραπάνω, αλλά άξιζε τον κόπο. Το eforum.gr δεν "πέθανε", όπως πολλοί θα περίμεναν με τη λήξη του συνεδρίου. Απλώς ...ξεκουράστηκε ... και ξανά προς τη δόξα τραβά! ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ δομή (αυτό είναι στο ...αίμα μας από την αρχή), κατεύθυνση, αλλά παραμένοντας πιστό στον ίδιο στόχο : Να προσπαθεί να προάγει τον πολιτικό διάλογο σε θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Σε αυτή τη νέα εποχή και το πρώτο στάδιο της μετεξέλιξης του το eforum.gr ξεφεύγει από τα στενά πολιτικά (με την επικρατούσα άποψη) και κομματικά πλαίσια και προσπαθεί να δώσει βήμα διαλόγου πάνω στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, προβλήματα που δεν έχουν χρώμα και κομματική ταυτότητα, προβλήματα που δεν μπορούν να περιμένουν άλλο, προβλήματα που η συμμετοχή των πολιτών στην επίλυση τους θεωρούμε πως πρέπει να είναι καθοριστική. Και αυτό διότι και η εξουσία αποδεικνύεται ανίκανη να τα επιλύσει, αλλά και διότι οι πολίτες πρέπει να συζητήσουν και πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Αποφασίσαμε να ασχολούμαστε κάθε φορά με ένα σημαντικό και επίκαιρο θέμα για ένα ορισμένο διάστημα και να καταλήγουμε σε συμπεράσματα και προτάσεις. Προτάσεις που όπως πάντα θα προωθούνται εκεί που πρέπει και όπως πρέπει .



Πρώτο θέμα επιλέξαμε το νερό. Και αυτό γιατί θα είναι κατά τη γνώμη μας το κρίσιμο θέμα του καλοκαιριού , όχι απλά για να έχουμε να πιούμε ή να ποτίσουμε, αλλά και σε σχέση με τον νέο κίνδυνο ολοκαυτώματος το καλοκαίρι που έρχεται. Θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε ότι πληροφορία και δράση κυκλοφορεί στον ελληνικό και παγκόσμιο ιστό για το θέμα, θα προσπαθήσουμε να κωδικοποιήσουμε προτάσεις και δράσεις που να φανούν χρήσιμες σε κάθε τοπική κοινωνία και ενδιαφερόμενο πολίτη ή συλλογικότητα. Θεωρούμε πως είναι χρέος όλων μας να κάνουμε κάτι για το νερό που λιγοστεύει.

Σας καλούμε λοιπόν όλους - μέλη και επισκέπτες του φόρουμ - να συμμετέχετε και να συμβάλλετε σε αυτή μας την προσπάθεια. Μια προσπάθεια που θα είναι ένα μικρό κομμάτι - το πρώτο - μιας πολύ μεγαλύτερης και πολύ σημαντικότερης συλλογικής προσπάθειας για την ενίσχυση της φωνής του ενεργού πολίτη και στο διαδίκτυο και στην κοινωνία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή προσπάθεια. Ετοιμάζω ένα κείμενο. Θα σας το στείλω σύντομα

Παντελής Μήτσιου