10 Απρ 2008

H κοινωνία είναι έτοιμη να προχωρήσει από τους σκιώδεις συμβιβασμούς σε θαρραλέες προτάσεις.


" ... 'Eνα κόμμα κρίνεται από την πολιτική του. Kρίνεται όμως και από τους ανθρώπους που το εκφράζουν. Eγώ δε μπορώ να ξεχάσω τον κ. Λοβέρδο το βράδυ των εκλογών, ασθμαίνοντα από την αδημονία να τοποθετηθεί επικεφαλής της νέας ομάδας εξουσίας, να φωνάζει επί λέξη στη τηλεόραση ξανά και ξανά ότι "ρίχνει τον εαυτό του ως ξύλο στην φωτιά να αναλωθεί υπέρ της παράταξης". Ήταν μία οφθαλμοφανής υποκρισία που ήταν αντάξια με την έπαρση του κ. Bενιζέλου με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στο περιστύλιο του Zαππείου....
...
... Αντί για ένα φρέσκο ΠΑΣOK, ανατρεπτικό, συγκρουσιακό απέναντι σε αυτά που κατήγγειλε ο σημερινός αρχηγός του μόλις τρεις μήνες πριν, ξαναβγήκε πάλι το ΠΑΣOK του μέσου όρου, των ισορροπιών, και των συμβιβασμών. Ένα ΠΑΣOK της μοιρασιάς μίας επερχόμενης εξουσίας που λαχταράνε πίσω εκείνοι που δεν κατάλαβαν ποτέ γιατί τους άξιζε να τη χάσουν...."

Εξαιρετικό κείμενο του ΔΕΜΑΣΑΜΕΡΕ με το οποίο συμφωνώ απόλυτα , εκτός από τα περί ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία παράγραφο.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kalimera,

ok me to sxolio...alla eseis pos antilamvaneste ton sevasmo sti meiopsifia?, diladi se osous den psifisan gap?

spallantzas είπε...

@ανωνυμο
ποιος μίλησε για όχι σεβασμό στη μειοψηφία? Δεν μιλάμε εδώ για τον μέσο πολίτη- ψηφοφόρο. Μιλάμε για επώνυμο στέλεχος, το οποίο είπε και έκανε απίστευτα πραγματα. Για να μην μιλησουμε για τους "προϊσταμένους" του , από τους οποίους υποτίθεται ότι θέλουμε "αυτονομία του πολιτικού συστήματος" !

Ανώνυμος είπε...

stefan
Πρώτον, μα πού τη βρήκες τη φωτογραφία;!!! "Μια εικόνα χίλιες λέξεις" (το "ρεύμα" κολυμπάει αντίθετα)
Δεύτερον, πάνω-κάτω νοιώθω και σκέφτομαι τα ίδια... όμως

Τρίτον, ναι, είναι συμβιβασμός, ναι, είναι πάλι κοινός παρονομαστής, όμως αυτή τη φορά έκανε κάτι πιο ξεκάθαρο (κι έξυπνο, κατά τη γνώμη μου): τους έβγαλε από το Πολ. Συμβούλιο στο οποίο περνούσαν την ώρα τους στέλνοντας SMS στους δημοσιογράφους, κάνοντας δηλ. διαρροές και πίσω από το οποίο κρύβονταν, και τους έχωσε στη Βουλή "χωρίς σωσίβιο".
Πολλοί λένε,"ναι, αλλά πώς θα συντονίζονται όλοι αυτοί, και σε ποιό όργανο θα υπάγονται, και σε ποιόν θα δίνουν λογαριασμό" (διάβαζε > "ποιός θα έχει την ευθύνη"). Μα, ΑΥΤΟ ακριβώς είναι το θέμα: από 'δω και στο εξής, τέρμα οι μαϊμουνιές του τύπου "κρυβόμαστε πίσω από τις επιλογές της ηγεσίας και της κάνουμε κριτική εκ των υστέρων", τώρα δεν τους παίρνει πια, θα βάλουν κάτω τον κ..ο τους να δουλέψουν μέσα στη Βουλή και θα εκτεθούν ως προς τις πράξεις και τις παραλείψεις τους.

Τέτερτον, να ξέρεις, το εκτιμώ πάντα πολύ όταν "τα χώνεις". Μας κρατάς όλους σε εγρήγορση :))

KΑΡΜΕΝ είπε...

Θα αντιγράφω το σχόλιο που έκανα στο "δενμασαμερε":

Έχω υποστηρίξει τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου για Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αγωνίζομαι τώρα για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με Πρόεδρο Γεώργιος Α. Παπανδρέου.
Τον άκουσα προσεκτικά στις ομιλίες του και κατάλαβα ότι αυτό που θέλει είναι το καλό της παράταξης και μόνο.
Νομίζω ότι έκανε άλλη μια γενναία πράξη σεβασμού προς την πλειοψηφία που, στα γκάλοπ τουλάχιστον, ήθελε να δώσει «ρόλους» στον Λοβερδο η στον Ε.Β. Το θέμα είναι πως πρέπει να αποδείξουν τώρα και αυτοί στην πράξη, ότι σέβονται την πλειοψηφία. Γιατί «Η ζωή μας δίδαξε ότι η αγάπη δε συνίσταται στο να κοιτάμε ο ένας τον άλλο, αλλά στο να κοιτάμε προς την ίδια κατεύθυνση.»- Αντουάν ντε Σαντ- Εξιπερί. Περιμένουμε όλοι να δούμε πόσο πολύ αγαπάνε και αυτοί την παράταξη και αν κοιτάζουν προς την ίδια κατεύθυνση με μας.
Όσο για το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. δεν έχω καταλάβει καλά προς πια κατεύθυνση κοιτάζει η απλά δεν έχει μάτια και δεν καταλαβαίνει ότι με το να διαιρείς τον κόσμο της αριστεράς, βοηθάς απλά την δεξιά. Και μάλλον τα συμφέροντα που το καθοδηγούν απ’ το χέρι.
Κατά τα άλλα μου αρέσει πολύ η τόλμη της άποψης σου και νομίζω ότι είναι μια ερώτηση που έπρεπε να απαντηθεί. Επίσης καιρός είναι να λέω κάτι και εγώ με τόλμη- νομίζω ότι υπάρχουν καιροσκόποι απ’όλες τις πλευρές (ειδικά όσο κοντεύεις στην βάση και όσο πιο μακριά είσαι απ’τα κεντρικά). Το στοίχημα θα το κερδίζει ο Γ.Α.Π. και ειδικά οι συνεργάτες του, όταν θα καταφέρουν να ξεχωρίσουν το σιτάρι απ΄τα άχυρα.

spallantzas είπε...

@νικολεττα και αγάπη
1. δεν τα λεω εγώ , τα λεει ο ΔΕΜΑΣΑΜΕΡΕ ... εγω απλά συμφωνω.
2. νικολεττα εδώ δεν μιλάμε για έναν κάποιον που δεν στηριξε ΓΑΠ αλλά ΒΒ ... μιλαμε για έναν που εκπροσωπεί συγκεκριμένα εξωθεσμικά συμφέροντα (κόκκινα ... αντε να το πω απόξω απόξω!!) και που μετά την 16η Σεπτεμβρίου υπήρξε από τους πλέον επιθετικούς απέναντι απλά στον ΓΑΠ, αλλά στο ΠΑΣΟΚ ολόκληρο. Θα θυμησω ότι ήταν απο τους λίγους , ΑΥΤΟΣ, που είχε πει περίπου " η κερδίζουμε ή φευγουμε" ... Ξέρω επίσης ότι στην μετά 11.11 εποχή ήταν απο αυτούς που έλεγαν "φεύγουμε" , πολλοί δε τον θεωρούν και την "επόμενη λύση" (αυτοί οι ίδιοι θεωρούν πλέον τον ΒΒ "καμένο χαρτί" - και εγω το ιδιο παρεμπιπτόντως).
Όσο για το ότι πιστεύετε ότι τέρμα τα αστεία και τέτοιοι άνθρωποι θα σεβαστούν την πλειοψηφία και θα δουλεψουν (όχι απλά) για το κόμμα (αλλά) και για το καλό του τόπου ... εντάξει κορίτσια ...καλο το όνειρο ... ξυπνείστε τώρα !!!

KΑΡΜΕΝ είπε...

Όχι, προσωπικά έχω ξυπνήσει προ πολλού. Λέω απλά ότι περιμένω να δω τι θα κάνουν και αν θα σεβαστούν και αυτοί την παράταξη και την δεύτερη ευκαιρία που τους έδωσε ο Γ.Α.Π. (Διάβασε το σχόλιο μου πάλι,please).

Ανώνυμος είπε...

Πάλι τα ίδια!!!!!!Αφήστε ρε της μακακίες, να σταυρώσει κάνα ψήφο το ΠΑΣΟΚ....ξυπνείστε επιτέλους!!!

spallantzas είπε...

@ανώνυμο
καληνύχτα!!!