11 Ιουν 2008

Σημειολογία 11ης Ιουνίου

Ο συμπαθής Γιάννης Ραγκούσης
Ο νέος γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε χθες στα μέρη μας και αυτό αποτέλεσε αφορμή - για μένα τουλάχιστον - να επιβεβαιώσω πανηγυρικά κάποια πράγματα. Ο Γιάννης Ραγκούσης είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος, εκπέμπει γύρω του ισχυρότατη θετική ενέργεια, είναι ένα "καθαρό πρόσωπο" που τέτοια ( περισσότερα) έχει ανάγκη το ΠΑΣΟΚ γιατί τέτοιους ανθρώπους απαιτούν οι πολίτες. Παράλληλα ο Γιάννης Ραγκούσης - σε αντίθεση με πολλά άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (νέα και παλιά) έχει έναν εξαιρετικά πειστικό λόγο. Ομολογώ ότι χθες παραλίγο να πείσει και εμένα ότι όλα στο ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά !!! Με μεστό λόγο και απλά επιχειρήματα σε πείθει ότι αυτό που λέει, το πιστεύει ή τέλος πάντων το "παλεύει". Η γλώσσα του σώματος και του προσώπου του σου δίνει την σαφή εντύπωση ότι είναι αληθινός και ότι σε ακούει, είναι δε βέβαιος για την άποψη του και την παρουσιάζει με ειλικρίνεια και χωρίς τερτίπια.
Αυτά όμως τα προσωπικά προτερήματα του Γιάννη Ραγκούση αποκαλύπτουν δυστυχώς και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πολιτική κενότητα επιχειρημάτων και προτάσεων του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιάννης Ραγκούσης μιλούσε χθες για 2 σχεδόν ώρες σε μια γεμάτη αίθουσα - πράγμα πρωτοφανές για την Αργολίδα τα τελευταία 5 χρόνια και μάλιστα σε μια μέρα και ώρα εργάσιμη και με ποδόσφαιρο - και καθήλωσε στην κυριολεξία το ακροατήριο του χωρίς στην ουσία να πει τίποτα απολύτως. Γιατί δεν είναι συντροφε Γιάννη επιχείρημα ότι "έχουμε τη χειρότερη μεταπολεμική κυβέρνηση και πρέπει να φύγει"! Το ξέρουμε αυτό πια! Το επιχείρημα - και τόπες και μόνος σου στο τέλος - "δεν είναι να φύγει ο Καραμανλής και οι 10 κολλητοί του και να έρθει ο Παπανδρέου και οι 10 κολλητοί του". Ακριβώς ! Το θέμα είναι ποιος , με ποιούς και για ποιό σκοπό ... με ποιο όραμα! Και αυτό δεν το απάντησες! Δεν φταις εσύ ...Φταίμε όλοι και αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα.
Όσο λοιπόν συμπαθής κι αν είναι ο Γιάννης Ραγκούσης - όπως και ο ΓΑΠ - με "συμπάθεια" δεν γίνονται ανατροπές και αλλαγές.
Ο συνεπής Κώστας Σημίτης
Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε την παρέμβαση του πριν λίγο στο ΠΑΣΟΚ και έφερε πάλι "τρικυμία εν κρανίω". Λίγοι θα καταλάβουν βέβαια ότι ο Κώστας Σημίτης είναι απόλυτα συνεπής στις θέσεις του για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση. Λίγοι επίσης θα καταλάβουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι επίσης απολύτως συνεπής στις πάγιες θέσεις του ζητώντας δημοψήφισμα για την Νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη. Οι περισσότεροι θα βρουν ευκαιρία για "συντροφικά μαχαιρώματα" , θα ανοίξουν ανόητες κουβέντες για το αν "πάμε αριστερά ή δεξιά" για το αν "γινόμαστε ουρά του Καραμανλή ή του Αλαβάνου" και άλλα τέτοια φαιδρά. Και θα στοιχηθούν πάλι με τους "μεν" ή με τους "δε". Και μετά θα έρθουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τα μπάνια και θα παρουμε πάλι την κρυάδα. Όπως η MRB που μόλις έσκασε μύτη.
Θυμάμαι που ο ΓΑΠ έλεγε το φθινόπωρο ότι ένα από τα λάθη του στην πρώτη θητεία του ήταν ότι ανέχτηκε "μέσους όρους" και "ισορροπίες" . Αυτά σήμερα υπάρχουν και αντρώνονται περισσότερο ή όχι? Μήπως ανέβηκε η μυωπία μου και δεν βλέπω καλά πιά?
Ο φαιδρός Προκόπης Παυλόπουλος
Στην Βορειοδυτική Πελοπόννησο μέχρι στιγμής έχουν κριθεί ακατάλληλα πάνω απο 5000 σπίτια! Στην ίδια περιοχή έχουν εγκατασταθεί μέχρι στιγμής ΟΚΤΩ (αριθμός 8) λυόμενα σπίτια , ενώ προβλέπεται κάθε μέρα να εγκαθίστανται άλλα 20! Δηλαδή σε ένα χρόνο και βλέπουμε θα ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες! Βλέποντας τον Προκόπη Παυλόπουλο να περπατάει ανάμεσα σε χαλάσματα, αμήχανος με τα χέρια να κρέμονται , δεν θάθελα να είμαι στη θέση του! Και επειδή από ότι φαίνεται και στο EURO θα έχουμε δράμματα φέτος (ευτυχώς που γύρισε και ο "καταλληλότερος") ο φαιδρός Προκόπης μετανοιώνει που είναι υπουργός Εσωτερικών.
Ο πονηρός Γιώργος Σουφλιάς
Όπως και στο άρθρο 16 , έτσι και στο άρθρο 24, μετά την μη αναθεώρηση των άρθρων, η κυβέρνηση δείχνει το πόσο σέβεται το σύνταγμα και τους νόμους και το πως θέλει να κάνει το δικό της , ότι και να γίνει!
Ο Γιώργος Σουφλιάς σήμερα , παρουσιάζοντας το θέμα του κτηματολογίου, πρότεινε να "συμφωνήσουν τα κόμματα στο χαρακτηρισμό της γης και των δασικών εκτάσεων με βάση τις αεροφωτογραφίες του 1960" . Ότι δηλαδή ακριβώς ήθελε να κάνει η κυβέρνηση και μάλιστα με λαμογιά στην αναθεώρηση του άρθρου 24! Πονηρός ο βλάχος ή μάλλον ο σαρακατσάνος!
Ο ευφυής Otto Rehagel
Ο βασιλιάς OTTO μας έμαθε καλύτερα και από εμάς τους ίδιους. Γνωρίζοντας καλύτερα από όλους ότι θαύματα δεν γίνονται , φρόντισε να μας προειδοποιήσει. Όταν προχτές του ανέφεραν ότι "οι Ελληνες τον αγαπούν πολύ" απάντησε σοφά " θέλω να με αγαπήσουν και μετά από ήττες"! Αν κάποιος τον έβλεπε χθες στον πάγκο, καταλάβαινε ότι ο ίδιος δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από ότι έβλεπε, πρώτος αυτός από όλους εμάς. Και αυτό γιατί γνωρίζει πολύ καλά την νοοτροπία των Ελλήνων αλλά και τις δυνατότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σήμερα κάποιοι τον μέμφονται πριν ακόμη περάσουν 24 ώρες. Και αυτό το ξέρει ο Herr Otto και ξέρει πως να το ξεπεράσει και να μας πάει και στο επόμενο Μουντιάλ. Αρκεί εμείς οι ηλίθιοι να τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του!

6 σχόλια:

Στέλιος είπε...

Στέφανε δε νομίζω ότι είναι ...συνεπής ο Σημίτης. Το 2005 είχε υπογράψει την αντίστοιχη πρόταση του Πασόκ για το δημοψήφισμα. Αρα, μάλλον ήθελε να "επιστρέψει" ως Κιγκινάτος. Για μένα η λύση είναι αυτή που έκανε ο Καραμανλής με τον Σουφλιά! Και αρχίζει από...Δ!

spallantzas είπε...

@στέλιο μ.
θα ήθελα να μου δείξει κάποιος το ντοκουμέντο που έχει υπογράψει ο Σημίτης!
Αλλά πέρα από αυτό μην τσιμπάμε σε αφελείς συγκρίσεις. Τότε - για το ευρωσύνταγμα- η απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπής και η συμφωνία του ευρωκοινοβουλίου ήταν΄κάθε κράτος να κάνει ότι θέλει ελεύθερα! Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην κυρωθεί η συνθήκη απο Γαλλία και Δανία που έκαναν δημοψηφίσματα.
Σήμερα - στην νέα ευρωπαϊκή συνθήκη η συμφωνία όλων των κρατών και του ευρωκοινοβουλίου - και της σοσιαλιστικής ομάδας - είναι όλα τα κράτη να εγκρίνουν στα κοινοβούλια τους τη συνθήκη εκτός αν υπάρχει συνταγματικό κώλυμα. Γιαυτό και μόνο η Ιρλανδία θα κάνει δημοψήφισμα.
Δεν θα επεκταθώ άλλο, γιατί το θέμα δεν είναι όπως παρουσιάζεται. Εγω στο σχόλιο μου έγραψα - για όσους δεν κατάλαβαν - ότι κάποιοι έψαχναν ευκαιρία (ένθεν και ένθεν) στο ΠΑΣΟΚ για να αρχίσουν πάλι πόλεμο! Φαίνεται πως τη βρήκαν σήμερα. Και δεν έχει καμιά σχέση με την ουσία του θέματος.
Επιμένω ότι και οι δύο πολιτικοί άνδρες (ΓΑΠ και Σημίτης) είναι απολύτως συνεπείς στις θέσεις τους. Οι "λοχαγοί" όμως που δεν γουστάρουν ηρεμία και ανάκαμψη , βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν το ΠΑΣΟΚ Λίβανο! Έτσι καταλαβαίνουν αυτοί τις πολιτικές διεργασίες! Έχουμε εμείς καμιά σχέση με αυτούς και τέτοιες πρακτικές?
θα επανλέθω!

spallantzas είπε...

... όσο για τη διαγραφή είναι αστείο ακόμη και να το σκεφτόμαστε, όταν δεν έχουμε κάνει για άλλους κι αλλους εδώ και χρόνια...!

spallantzas είπε...

... έχω και μια απόρία! Ποιος έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή Σημίτη? Ο ίδιος ή το ΠΑΣΟΚ? Δεκτή απάντηση με στοιχεία!

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

"Στο υστερόγραφο μάλιστα της επιστολής του αναφέρει ότι θα την δώσει στη δημοσιότητα, όταν η επιστολή παραληφθεί από τον κ. Παπανδρέου."

e-typos.gr

Δυστυχώς, ρε Στέφανε... Εμένα δεν με πειράζει η διαφωνία. Με πειράζει ο επικοινωνιακός χειρισμός από τον Σημίτη. :-(

spallantzas είπε...

@vrypan
Παναγιώτη και εμένα αυτό με πειράζει. Μόνο που εμένα με πειράζει και απο τις δύο μεριές, από αυτά που ακούω από το μεσημερι. Γιατί ξερεις και εσύ καλύτερα από εμένα ότι την "επικοινωνία" δεν την κάνουν ούτε ο Γαπ ούτε ο Σημίτης ...themselves... you know what i mean