5 Ιουν 2008

Την Κυριακή 15/6 τα blogs (!!) στο Σύνταγμα?

Το έχω γράψει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό. Στην ελληνική blogoσφαιρα κάνουμε ένα τραγικό λάθος και θα το βρούμε σύντομα μπροστά μας! Προτάσσουμε την ιδιότητα του blogger και το blog μπροστά από την ιδιότητα του ενεργού πολίτη. Όσο συνεχίζουμε αυτή την τακτική τόσο θα βγάζουμε τα ίδια μας τα μάτια!

Αυτό κάνουμε και τώρα με την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με νόμο την ελεύθερη διακίνηση απόψεων και ειδήσεων στα ηλεκτρονικά μέσα και το διαδίκτυο. Τσιμπάμε και εμείς θεωρώντας ότι είμαστε ένα κομμάτι των νέων ΜΜΕ. Και όταν ο νόμος θα ψηφιστεί , γιατί θα ψηφιστεί αν μείνουμε σε τέτοιου είδους αντιδράσεις, τότε κάποιοι λίγοι από μας θα γράψουμε το όνομα μας στο προφίλ μας για νάμαστε σωστοί "κατά νόμον" και οι υπόλοιποι, οι περισσότεροι θα το κλείσουμε το ιστολόγιο, γιατί θα νοιώσουμε την ιδια ανασφάλεια που νοιώθουμε πολιτικά, πολιτισμικά και οικονομικά και στην πραγματική κοινωνία, δεν θα έχουμε το κουράγιο να αμφισβητήσουμε την κάθε λογής εξουσία, σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε και αντρώνεται παγκόσμια το διαδίκτυο. Και θα μείνουν σε αυτά τα μέσα αυτοί που ήδη έχουν φροντίσει να φτιάξουν τα λόμπυ τους, αυτοί που έτσι κι αλλιώς είναι φερέφωνα αυτών που ελέγχουν τα media.

Για να μην γίνουν όλα αυτά, στο Συνταγμα θάπρεπε να κατέβουν οι ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι τα BLOGS. Θάπρεπε να κατέβουμε όλοι με ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και διεύθυνση! Και θάπρεπε να κατεβάσουμε και άλλους πολίτες, αφού τους ενημερώσουμε για το τι θα συμβεί. με το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται. Και βέβαια δεν πρέπει να σταματήσουμε σε μια διαδήλωση - διαμαρτυρία. Πρέπει να επιχειρήσουμε όλο και πιο συστηματικά τη δικτύωση όλων των σημειακών πηγών πληροφόρησης - που είναι και τα blogs - καθε τοπικής κοινωνίας. Να κάνουμε ακόμη περισσότερους κοινωνούς των μέσων. Να μάθουν οι τοπικές κοινωνίες τι κάνει το διαδίκτυο και το διαδίκτυο τι συμβαίνει στις τοπικές κοινωνίες. Όπως έγινε π.χ.με το λιθάνθρακα.

Τις τελευταίες μέρες προσπαθώ να κάνω γνωστή μια τέτοια περίπτωση φίμωσης μια τοπικής κοινωνίας στο διαδίκτυο, που θεωρώ προσωπικά πολύ πιο σοβαρή απο το blogme.gr. Δυστυχώς, παρά το ότι έχω ενημερώσει όσο μπορούσα περισσότερους, μόλις 15 συνιστολόγοι έχουν αναφερθεί στο θέμα! Είναι δε αξιοπερίεργο ότι ορισμένα "πρωτοπαλλήκαρα" της ελληνικής blogoσφαιρας, παρότι ενημερώθηκαν άμεσα, αδιαφορούν παντελώς! Όπως αδιαφόρησαν πρόσφατα και για τα γεγονότα στους ταινιόδρομους της Κοζάνης, όπως το βούλωσαν πριν λίγο καιρό για την Μανωλάδα! Θεωρούν σημαντικότερο θέμα τον Σεργιαννόπουλο, τους γάμους της Τήλου, τα σκαμπίλια και τις μεταφορές καλπών στα πανεπιστήμια, την αντιπαράθεση Παγκαλου -Τσίπρα, όσοι βέβαια σήμερα δεν έβαλαν τα "καλά" τους για το περιβάλλον! Θεωρουν με άλλα λόγια τα ίδια σημαντικά με αυτά που θεωρούν σημαντικά τα συμβατικά ΜΜΕ , για να μην πω τα "μεσημεράδικα" της τηλεόρασης. Αυτός ο Νόμος δεν γίνεται για αυτούς , δεν πρόκειται ποτέ να τους αγγίξει! Αυτοί όμως μας καλούν σήμερα στο Σύνταγμα την Κυριακή.

Αντε λοιπόν παιδιά ... "κατεβάστε" τα blogs στο Συνταγμα την Κυριακή! Και μην ξεχάσετε να βγείτε φωτογραφίες με τους τσολιάδες και να ταϊσετε με ... RSS τα περιστέρια!

7 σχόλια:

sikam είπε...

Μπράβο Στέφανε
Με καλύπτεις με οσα γράφεις.
Θα τα ανεβάσω στον χώρο μου
Κ'ατι ακόμα.Που ειναι αυτο το νομοσχέδιο να τό διαβάσω και εγώ;
Χαιρετισμούς Μάκης

spallantzas είπε...

@sikam
η πιο αναλυτική ενημέρωση είναι μάλλον εδώ

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Ότι είχα να πω Στέφανε, το έγραψα, ήδη...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ
ΣΩΣΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Christos Moissidis είπε...

σωστός....

Argos είπε...

Ακριβώς Στέφανε, ακριβώς.
μόλις τέλειωσα ένα Post για τα δίδυμα, το χρωστούσα και ερχόμενος να δω μήπως είχες τίποτα καινούργιο έπεσα σ' αυτό το post. Την ίδια περίπου απορία έχω και εγώ, και από ότι βλέπω και άλλοι. Το θέμα είναι τι κάνουμε

spallantzas είπε...

@argos
προς το παρόν ...υπομονή.. :-)