23 Ιουν 2008

18 μήνες πριν ...

Μου το θύμισε ένας ανώνυμος σχολιαστής και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πριν 18 μήνες έγραφα στο diablog.gr για την πώληση του ΟΤΕ, πράγματα που σήμερα έχουν ήδη συμβεί ή είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα συμβούν σύντομα.

Έγραφα τότε :

" ... οι ίδιες πρακτικές (σ.σ. με την πώληση του ΟΤΕ) ακολουθούνται και σε άλλους τομείς (ενέργεια, λιμάνια κλπ) και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε χειρότερες και ακριβότερες υπηρεσίες ενέργειας, επικοινωνιών και μεταφορών προς τους πολίτες , σε αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Βασική αιτία γιαυτό η διαχρονική αδυναμία του νεότερου ελληνικού κράτους να δημιουργήσει και να θωρακίσει τέτοιους βασικούς θεσμούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα εξασφαλίζουν την ομαλή και διαφανή λειτουργία της αγοράς και θα εμπνέουν εμπιστοσύνη στους πολίτες ότι αυτό παίζει το ρόλο για τον οποίο έχει εξουσιοδοτηθεί από την κοινωνία και όχι το ρόλο του «μεσίτη» της δημόσιας κοινωνικής περιουσίας.

Το πρόσφατο παράδειγμα του σκανδάλου Siemens στη Γερμανία - που παρεμπιπτόντως αγγίζει και την Ελλάδα και τον ΟΤΕ και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε περισσότερα - μας δίνει μερικές πολύ ανησυχητικές ενδείξεις για το σε πόσο λάθος κατεύθυνση κινείται σήμερα το ελληνικό κράτος!"
Διάβαστε ολόκληρο το άρθρο και σχολιάστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: