9 Ιουν 2008

Μα είμαστε τόσο .... ?


Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική μας.
Είναι πασιφανές ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά των σεισμών στην Ελλάδα που αξιοποιήθηκαν επιστημονικές εκτιμήσεις για επικείμενο μεγάλο σεισμό. Είναι γνωστό σε πολλούς απο εμάς - ειδικά αυτούς που είμαστε μηχανικοί και ζούμε στην ευρύτερη περιοχή της Β.Πελοποννήσου - ότι από τον Φεβρουάριο υπήρξε κινητικότητα στις Νομαρχίες Αργολίδας, Κορινθίας, Αχαϊας και Ηλείας με ελέγχους σε δημόσια κτίρια και σχολεία, με αποστολή υλικού πρώτης ανάγκης και σκηνών στις Νομαρχίες, με αυξημένη ετοιμότητα διασωστών, πυροσβεστικής και κλιμακίων μηχανικών, με ασκήσεις στα σχολεία.

Και είναι επίσης φανερό, ότι όλη αυτή η ετοιμότητα μας βγήκε χτες σε καλό (εκτός από την καλή μας τύχη για το ότι ο σεισμός έγινε σε μια ορεινή και αραιοκατοικημένη περιοχή, όσο μακριά χρειαζόταν από την Πάτρα, για να μην έχουμε μαζική καταστροφή) τουλάχιστον τις πρώτες ώρες μετά το σεισμό. Γιατί μετά άρχισαν πάλι οι λογικές του τριχίλιαρου!

Αφού λοιπόν είναι ολοφάνερο ότι έγινε αξιοποίηση επιστημονικών δεδομένων για εκτίμηση σεισμού ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ, είναι τρελό σήμερα κανείς να μην το παραδέχεται, ούτε οι επιστήμονες και οι αρμόδιοι, ούτε ο κρατικός μηχανισμός!

Αλλά αυτό που εντυπωσιάζει (εως προκαλεί ) είναι η στάση των υπευθύνων της επιτροπής εκτίμησης σεισμικών κινδύνων, που επιμένουν ότι "δεν είδαν, δεν άκουσαν και δεν έκαναν τίποτα". Και από την άλλη οι διάφορες επιστημονικές ομάδες που πάλι ταμπουρώνονται πίσω από λογικές "δεν μας καλούν" κλπ κλπ. Φωτεινές εξαιρέσεις - και το λέω ξεκάθαρα - οι κ. Λέκκας και Χουλιάρας που έχουν το θάρρος της γνώμης τους.

Μα τόσο μεγάλο είναι το "φαγοπότι" ρε παιδιά με τα κονδύλια της έρευνας ? Τόσο μεγάλο, που σας θολώνει ακόμη κι αν έχετε πετύχει κάτι θετικό? Και να είστε τόσο αφελείς ώστε να λέτε - κ. Παπαδοπουλε - ότι "ναι μας έστειλαν μια μελέτη αλλά δεν είναι για αυτόν (!!!) το σεισμό ", δημιουργώντας έτσι εσείς οι ίδιοι οι υπέυθυνοι κακές φήμες και για άλλον σεισμό ???

Υ.Γ. Μου άρεσαν οι εντολές για τριχίλιαρα του "καταλληλότερου" που "βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στην Αυστρία" (ωραία το έλεγαν χτες τα δελτία ειδήσεων!!!) ... κοινώς έχει πάει να δει μπάλα!!! Δηλαδή αν είχα πάει κι εγώ για EURO , προγραμματισμένο δεν θα ήταν? Κι αμα ήταν αυτό σημαίνει ότι δεν γυρίζω με τίποτα? Ο θεός να κατέβει στην Ηλεία?

1 σχόλιο:

still-elate είπε...

ελα ελα... την αφησε τη μπάλα...

κατα τα προτυπα του αντιανεμικου μαλλον τωρα θα μας τον δειξουν να παίρνει ..δραμαμίνες για το κούνημα σε καμια Κατω Αχαγια...