11 Ιουν 2008

Το παλεύουμε για το νερό στην Αργολίδα

Μπορεί στο eforum.gr να μην τα καταφέραμε να συζητήσουμε και να κινητοποιήσουμε κόσμο για το νερό (δεν πειράζει "σύντροφοι" , μπροστά μας θα το βρούμε) στην περιοχή μας όμως το παλεύουμε.

Η πρώτη πρωτοβουλία εξελίσσεται στην πόλη μας. Εδώ και πάρα πολύ καιρό συστηματικά γράφουμε στο ιστολόγιο της Κίνησης Πολιτών "Ναύπλιο η άλλη Πρόταση" γράφουμε για το θέμα. Φυσικά υπάρχουν και οι αντιστοιχες παρεμβάσεις σε επίπεδο Δημοτικής Αρχής. Μέχρι τώρα η αντίδραση που εισπράττουμε είναι κάτι σαν "στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα".

Και σήμερα ξαφνικά ο "παντογνώστης" γιατρός - πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ "προειδοποιεί" μέσω δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο ότι "πιθανόν να μην υπάρχει επάρκεια νερού το καλοκαίρι" !! Τι μας λές Γιατρέ μου? Σοβαρά ?

Το δεύτερο επίπεδο που το παλεύουμε είναι σε επίπεδο Νομού μέσα από τον ενιαίο σύνδεσμο διαχείρισης υδάτινων πόρων και απορριμμάτων της ΤΕΔΚ με παρεμβάσεις και προτάσεις των εκπροσώπων μας εκεί. Αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης είναι σε πρώτη φάση η εκδήλωση του ερχόμενου Σαββάτου (βλέπε διπλανή αφίσα), μια εκδήλωση καλά προετοιμασμένη που θα δώσει πλούσιο υλικό για δράσεις των πολιτών αλλά και θα "πιέσει" την αυτοδιοίκηση για πιο δραστικά μέτρα.

Εδώ να κάνω μια παρένθεση και να πω ότι οι τοπικοί κομματικοί φορείς, οι οποίοι (πλην του Βουλευτή Γιάννη Μανιάτη που έχει παρέμβει για το θέμα, όσο αυτό είναι εφικτό εκ της θέσης του) αδιαφορούσαν για το θέμα εδώ και καιρό, έχοντας ο καθένας να λύσει τα "ενδοοικογενειακά" του, το μεν ΠΑΣΟΚ με τα εσωκομματικά του, ο δε ΣΥΡΙΖΑ ηδονισμένος στην τρέλλα του διψήφιου δημοσκοπικού ποσοστού του, ξαφνικά ανακάλυψαν το πρόβλημα (!) θέλησαν να ενημερωθούν για την εκδήλωση και αντι να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να την στηρίξουν όλοι μαζί, διακηρύττουν ότι θα κάνουν άλλες δικές τους! Κλείνει η παρένθεση χωρίς περαιτέρω σχόλιο.

Και τέλος η τρίτη παρέμβαση που προσπαθούμε να προωθήσουμε είναι σε επίπεδο περιφέρειας με συζητήσεις που γίνονται με αντίστοιχες κινήσεις πολιτών και από την Κορινθία και από την Αρκαδία σε πρώτη φάση και πιστεύω πως σύντομα θα κατάθεσουμε τις προτάσεις μας και σε περιφερειακό επίπεδο.

Το πρόβλημα του νερού - και αυτό θα αναδειχτεί και στην ημερίδα του Σαββάτου - είναι μεγάλο και δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμη τις διαστάσεις του. Δυστυχώς τελειώνει και ο χρόνος που είχαμε στη διάθεση μας για ενημέρωση! Δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να ¨"τρομάξουμε" από τα όσα μας λένε οι επιστήμονες! Χρειάζεται άμεση δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: