12 Ιουν 2008

Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα ...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΩΡΓΟ,
Με έκπληξη πληροφορήθηκα, ότι μετά από απόφασή σου το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κύρωση της Νέας Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαφωνώ. Η πρακτική των κυβερνήσεων τόσο του πατέρα σου όσο και των δικών μου ήταν η κύρωση των Συνθηκών από τη Βουλή. Τούτο γιατί η Ελλάδα χρειάζεται να ισχυροποιήσει τη θέση της στην Ένωση και να είναι χώρα που επηρεάζει τις εξελίξεις. Μακρόσυρτες διαδικασίες κύρωσης όμως, όπως ένα δημοψήφισμα η έκβαση του οποίου θα εξαρτάται από την πολιτική συγκυρία, αποδυναμώνουν τη θέση της και την επιρροή της. Υπάρχει ο κίνδυνος να αποτελέσουμε σε έναν ακόμη τομέα πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί πρέπει να αλλάξουμε την πάγια πρακτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Κ. Σημίτης

Θα δημοσιεύσω αυτό το γράμμα αφού το λάβεις
Αυτή λοιπόν είναι η περιβόητη επιστολή Σημίτη προς ΓΑΠ πλήρης! Και λέω πλήρης γιατί χθες δεν είχα υπόψη μου το υστερόγραφο. Ένα υστερόγραφο το οποίο αλλάζει πλήρως τα δεδομένα. Όπως έγραψα και χθες, θεωρώ - ασχετα αν διαφωνώ ή συμφωνώ - συνεπή την στάση Σημίτη στο συγκεκριμένο πολιτικό θέμα. ΄Οπως εξίσου συνεπή - πάλι άσχετα αν διαφωνώ ή συμφωνώ - θεωρώ και την στάση του ΓΑΠ. Και για να μην πει κανείς ότι αποφεύγω την τοποθέτηση ομολογώ ότι δεν είμαι πεπεισμένος για τη χρησιμότητα του δημοψηφίσματος για το συγκεκριμένο θέμα, με την ίδια λογική που δεν θα αποδεχόμουνα τη διενέργεια δημοψηφίσματος π.χ. για την χωροθέτηση ενός ΧΥΤΑ! Είναι βέβαιο ότι καμιά τοπική κοινωνία δεν θα το δεχόταν, ότι και να της έταζες! Τα σκουπίδια όμως είναι πρόβλημα και πρέπει να λυθεί. Και πριν από όλα χρειάζεται ενημέρωση και διάλογος. Και τέτοιος δεν έγινε για τη νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη στην κοινωνία.

Όμως όπως καταλάβετε πλέον όλοι, κανείς σήμερα δεν συζητάει επί του συγκεκριμένου θέματος. Όλοι στο ΠΑΣΟΚ αρματώθηκαν πάλι και μάλλον έχουν σκοπό να το κάνουν πλέον ... Λίβανο! Ευτυχώς, προς το παρόν, επικρατούν οι ψυχραιμότεροι, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα επικρατήσουν μέχρι το τέλος, γιατί στο ΠΑΣΟΚ εδώ και καιρό όλα μυρίζουν πάλι μπαρούτι και αυτή τη φορά δεν είναι μεγέθους και ποιότητας Μπένυ!!!

Αφορμή λοιπόν για να επανέλθουν οι Πασόκοι στα χαρακώματα είναι αυτό το υστερόγραφο της επιστολής Σημίτη, που καταδεικνύει περίτρανα ότι και αυτός γίνεται παιχνιδάκι στα χέρια ηλίθιων επικοινωνιολόγων αλλά και κέντρων αποφάσεων εκτός ΠΑΣΟΚ. Και αυτό είναι εξαιρετικά μεμπτό για τον πρώην πρωθυπουργό.

Αναρωτιέμαι όπως και ο vrypan: Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος επικοινωνίας και εκδήλωσης του προβληματισμού του κ. Σημίτη από μία επιστολή που μάλιστα είχε δημοσιοποιηθεί πριν καν φτάσει στα χέρια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ;Ή έστω δημοσιοποιήθηκε κατόπιν αλλά το ύφος της οποίας ασφαλώς και θα προκαλούσε αντιδράσεις; Γιατί τώρα; Χθες; Και όχι πριν ένα μήνα, όταν τό θέμα τέθηκε στα κορυφαία όργανα του κινήματος και πάρθηκε η σχετική απόφαση; Τι νόημα έχει η εκ των υστέρων δημόσια διαφωνία; Ποιος την προέκρινε και γιατί;

Γιατί ο Κ.Σημίτης δίνει για μια ακόμη φορά το εύλογο άλλοθι σε κάποιους να λένε ότι ο εν λόγω απόμαχος πολιτικός είναι συνεπής με τη θέση του να αποφεύγει τη λαϊκή βούληση όταν αυτή δεν διαφαίνεται ευνοϊκή για αυτόν και τις απόψεις του! Μήπως το ίδιο δεν έπραξε όταν επέλεξε να αυτοσυνταξιοδοτηθεί λίγο πριν την έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας;

Και από την άλλη οι αντιδράσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ δείχνουν και αυτές ανεπάρκεια διάθεσης ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου και έλλειψη πολιτικων επιχειρημάτων. Γιατί αυτό δείχνει η αστεία αναφορά στο 2005 και τις τότε απόψεις του πρώην πρωθυπουργού, που αναφέρονταν στο πρώτο Ευρωσύνταγμα και όχι στην τωρινή μίνι Συνθήκη, συνθήκη για την οποία όλες οι Χώρες της ΕΕ (και οι μεγάλες ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου συμπεριλαμβανομένης της σοσιαλιστικής) έχουν συμφωνήσει ότι εφόσον δεν υπάρχει συνταγματική επιταγή (όπως π.χ. μόνο στην Ιρλανδία) θα κυρώσουν τη Συνθήκη στα Κοινοβούλια.

Και παραπέρα ποιος έχει τελικά την ευθύνη για το ότι για τη συγκεκριμένη συνθήκη δεν έγινε ούτε για το θεαθείναι ένας στοιχειώδης διάλογος στην Ελληνική Κοινωνία? Ποιος ευθύνεται για αυτό? Που είναι η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ? Γιατί δεν πήρε μια πρωτοβουλία τόσον καιρό? Γιατί δεν εξήγησε στους πολίτες τι ακριβώς προβλέπει η εν λόγω συνθήκη, ώστε σήμερα να μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς την αναγκαιότητα ή όχι ενός δημοψηφίσματος?

Τι κρύβεται τελικά πίσω από όλα αυτά? Δεν είμαι βέβαιος αλλά φοβάμαι πως κρύβεται μια και μόνη λέξη : SIEMENS !

Εκείνο που δεν κρύβεται με τίποτα πια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο με ισορροπίες και μέσους όρους. Και αυτός που το διαπίστωσε και το διακήρυξε οφείλει να το κάνει και πράξη... σαφή πολιτική πράξη προς όλους και για όλα. Όχι φυσικά ακούγοντας άναρθρες κραυγές τύπου " να διαγράψεις το Σημίτη", αλλά αποβάλλοντας ολοκληρωτικά από το πολιτικό γίγνεσθαι της Δημοκρατικής Παράταξης τις κάθε λογής μετριότητες, είτε αυτές αναφέρονται σε πρόσωπα είτε σε πρακτικές!

update 12.20 : το ψάχνω και όσο το ψάχνω απορώ για τις προθέσεις Σημίτη. Κάποιοι είπαν "μα άλλα έλεγε το 2005" . Εγώ θα τους πω ότι άλλα έλεγε και το 2008 !!! Στις 31/1/08 σε ομιλία του στο Cambridge με θέμα «Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ»

Αντιγράφω :

"Ο γραφειοκρατικός μηχανισμός και η διακυβερνητική συνεργασία θεωρούν τα θέματα που χειρίζονται τεχνοκρατικά, αρμοδιότητας διοικητικών μηχανισμών και αντικείμενο διαβούλευσης εμπειρογνωμόνων. Στον χειρισμό τους προεξέχει κατά την υπαλληλία της Ένωσης η διάσταση του συμβιβασμού των επιθυμιών των κρατών μελών και των διαφόρων ετεροκλήτων και αντιφατικών εθνικών προτιμήσεων. Η αποπολιτικοποίηση θεωρείται ενδεδειγμένη γιατί επιτρέπει την εύκολη επίτευξη των ισορροπιών. Η στάση αυτή δεν ευνοεί το δημόσιο διάλογο.

Η ενίσχυση της δημοκρατίας απαιτεί ακριβώς το αντίθετο, την ανάδειξη της πολιτικής διάστασης, την ελεύθερη δημόσια διαβούλευση, τη συζήτηση των προβλημάτων σε ένα ανοιχτό σε όλους χώρο πολιτικού διαλόγου. Τα κοινά θέματα να συζητιούνται ενώπιον όλων των εθνικών ακροατηρίων. Να αποτελούν και δικά τους θέματα. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται πληροφόρηση προς όλους, διαφάνεια, έλεγχος και λογοδοσία. Ο ευρωπαϊκός δημόσιος χώρος είναι το μέσο για να περιορισθεί το έλλειμμα δημοκρατίας.

Η δημιουργία του χώρου αυτού είναι έργο των δυνάμεων εκείνων που επιδιώκουν μια ισχυρή και δημοκρατική Ένωση. Οφείλουν να επιζητούν συστηματικά να συζητούνται τα θέματα της Ένωσης σε όλες τις χώρες ταυτόχρονα για να διαμορφωθούν κοινές πολιτικές. Προτάσεις για τέτοιες κοινές δράσεις υπήρξαν, όπως για την ενέργεια ενός δημοψηφίσματος ταυτόχρονα σε όλη την Ένωση για την αποδοχή του Σχεδίου Συντάγματος, για την εκλογή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι προτάσεις αυτές συνάντησαν την σθεναρή αντίσταση των κρατών μελών που δεν θέλουν να ξεπεραστεί το πλαίσιο της διακυβερνητικής συνεργασίας και φοβούνται τον περιορισμό της αυτονομίας τους. Η εμπέδωση της δημοκρατίας σε υπερεθνικό επίπεδο απαιτεί όμως την αναζήτηση και την εξάσκηση σε νέους τρόπους συλλειτουργίας που ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες της μεταεθνικής πραγματικότητας.

Η δημοκρατική διακυβέρνηση προέκυψε στα κράτη έθνη όταν στο έδαφός τους διαμορφώθηκε μια πολιτική κοινότητα μέσα από δημόσιο διάλογο. Αυτός βοήθησε τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν κοινά συμφέροντα και με ποιο τρόπο θα τα υπερασπισθούν. Έτσι και στην Ένωση η δημόσια συνεννόηση για τη διαμόρφωση μιας βάσης αλληλεγγύης μεταξύ των λαών της θα συμβάλει σε κοινά αποδεκτούς θεσμούς και διαδικασίες δημοκρατίας στο υπερεθνικό επίπεδο. Θα διασφαλίσει νέες μορφές δημοκρατικής διακυβέρνησης στον μεταεθνικό αστερισμό.

Η καθιέρωση της δημόσιας διαβούλευσης για την ευρωπαϊκή πολιτική σε όλη την Ένωση θα συμβάλει και στην αποσαφήνιση των στόχων της ενοποιητικής προσπάθειας και στην οριστικοποίηση του θεσμικού σχήματος της Ένωσης. Η δημόσια διαβούλευση είναι η κινητήρια δύναμη για να ενοποιηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο επιδιώξεις και αντιλήψεις, να συνειδητοποιηθούν τα κοινά συμφέροντα και να προκύψει μια συλλογική ταυτότητα πέρα από τα όρια των κρατών μελών, μια ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα, ένας ευρωπαϊκός δήμος."

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το κείμενό σου και συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις. Εμένα πάλι γιατί τόσα χρόνια μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση, ότι ο Σημίτης απεχθάνεται το όνομα Παπανδρέου και ότι αυτό συμβολίζει και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να το αποδομήσει;
Έχω δηλαδή την εκτίμηση ότι έχει αφιερώσει το υπόλοιπο της ζωής του για να αποψιλώσει τους Παπανδρέου.

spallantzas είπε...

@zanzibar
Καλώς όρισες κατ'αρχήν στην blogoσφαιρα.
Αν δεχτούμε ότι λες, τότε θα πρέπει να δεχτούμε ότι και η παράδοση της ηγεσίας το 2004 αποσκοπούσε σε αυτόν τον στόχο. Με απλά λόγια ο Σημίτης ήταν βέβαιος ότι ο ΓΑΠ δεν θα τα καταφέρει. Πολύ διαβολικό μου φαίνεται για νάναι αληθινό. Αλλά εκτός αυτού δεν κατανοώ τον στόχο! Απλά και μόνο η ικανοποίηση της υστεροφημίας του? Δεν είναι απίθανο θάλεγα ... χαρακτηρίζει όλους τους μεγάλους ηγέτες! Αλλά δεν μου πάει για τον Σημίτη!

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικά τα σχόλια σου stefan! η ΈΛΛΕΙΨΗ ΨΎΧΡΑΙΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΩΝΩΝ είναι τραγική. Έξω οι ανεπαρκείς και καθόλα ύποπτοι " συνεργάτες". Τι συμβαινει επιτέλους στο ΠΑΣΟΚ που αγαπάμε? Οχι άλλη ανοχή. Να μιλήσουμε με τα ονόματά τους και να απαιτήσουμε να απομακρυνθούν αμέσως.Η σιωπή μας δεν είναι συμπαράσταση, αλλά ασέβεια προς τους πολίτες που δοκιμάζονται άγρια.

Ανώνυμος είπε...

amask, όχι ανώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Και να μη γινόταν η παράδοση της ηγεσίας μ΄ αυτό τον τρόπο και τηρούνταν κάποιες διαδικασίες μέσα στο κίνημα, πάλι δεν θα επικρατούσε ο ΓΑΠ; (Δες τι έγινε πολύ μετά με τον Μπένυ). Ε αυτό το γνώριζε ο Σημίτης και έκανε τον μεγαλόψυχο, έχοντας παράλληλα και ως άλλοθι το γεγονός αυτό, κάθε φορά που κάποιοι θα του καταλογίζανε υστεροβουλία στο πρόσωπο του Παπανδρέου. Θέλω να πω δηλαδή, ότι από τη μια μεριά γνώριζε ότι δεν μπορούσε να το αποτρέψει και απ΄ την άλλη του ερχόταν "κουτί" για να το εκμεταλλευτεί.

spallantzas είπε...

@zanzibar
αν είναι έτσι, τότε δεν φταίει αυτός που το πρότεινε , αλλά αυτός που το αποδέχτηκε.
Επιμένω όμως. Πολύ διαβολικό το βλέπω για τον Σημίτη που ξέρω!

Wins είπε...

Είσαι σίγουρος Στέφανε ότι γνωρίζεις τον Σημίτη τόσο καλά, ώστε να εγγυάσαι για το αγνό των προθέσεών του, έστω και λόγο ανεπάρκειας; Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχει "Σχολή στελεχών Σημίτη" που καλύπτει όλη την Ελλάδα. Βλέπουμε λοιπόν κατά τόπους πώς και με ποιούς τρόπους έδρασαν και σε πληροφορώ, ότι αυτοί μάλλον ήταν μακιαβελικοί, παρά αμιγώς πολιτικοί!

Συμφωνώ με τον "zanzibar", απόλυτα! Κρυφός πόθος του Σημιτάκου, που όσο μπόϊ του λείπει, τόση ραδιουργία τον διακατέχει, ήταν και είναι να χαθούν από την πολιτική οι Παπανδρέου. Και μην αναρωτιέσαι "γιατί". Δεν εκπροσώπησαν ποτέ να μεγάλα και τρανά συμφέροντα μέσα και έξω από την Ελλάδα. Δεν ήταν "βολικοί" ρε παιδάκι μου. Πώς το λένε!

Παρεπιπτόντως μην ξεχνάς πώς πήρε ο ίδιος το δαχτυλίδι από τον Ανδρέα: ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΚΡΕΒΒΑΤΟ ΤΟΥ! Τόση τιμιότητα κι αντρειοσύνη!

Την ίδια δηλαδή που διατήρησε όταν κατάλαβε πως θα χάσει τις εκλογές το 2004! Και μην ακούω σαχλαμάρες ότι δεν θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη που προέκυπτε μπροστά στην ιστορία του Κινήματος ο Παπανδρέου! Γιατί αν το έκανε, τώρα όλοι σας θα λέγατε ότι δεν ήταν αντάξιος του βάρους του ονόματός του!

Δηλαδή δεν αρκεί που ήρε τις αμαρτίες όλων των αρπαχτικών του εκσυγχρονισμού και τις σέρνει ακόμα και σήμερα στις πλάτες του, "του τη λέμε" κι από πάνω;

Ας είμαστε λίγο περισσότερο υποψιασμένοι κι ας καταλάβουμε τί και κυρίως ΠΟΙΟΙ κρύβονται πίσω από τις κινήσεις του θεάρεστου πρώην πρωθυπουργού!

ΠΌΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΓΙΑΤΙ δεν θέλουν να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ;

xazopouli είπε...

Φιλοι μου, η... ψυχραιμία, οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στην 11η Νοεμβρίου, μετά από 4 ολόκληρα χρόνια!

Η ψυχραιμία τέλειωσε... πρέπει να ΒΓΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.

Στην φόρα η SIEMENS
Στην φόρα το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Στην φόρα ο ΔΟΛ και οι σχέσεις του με τον ΒΕΝΙΖΕΛΟ
Στην φόρα οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Σημίτης και οι... παρατρεχάμενοι εκσυγχρονιστές του, ανέβηκαν στο άρμα τελευταίοι, πήρα τα γκέμια και το οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση, κάνοντας ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ.

Πήραν ένα κίνημα - αποκούμπι για τον λαό (ακόμη και ο Κοσκωτάς δεν "κατάφερε" να το απαξιώσει), και οδήγησαν τον λαό στην λήθη και την μιζέρια του χαλαρού, του εύκολου κέρδους και του βολέματος.

Και η σχεση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον λαό και το ΚΙΝΗΜΑ του, κλωνιστικε! Και όταν κλονίζονται τέτοιου είδους σχέσεις, τα αποτελέσματα είναι αυτά που ζείσαμε στις τελευταίες εκλογές!

Ο λαός - μετά τις εκλογές - ΜΙΛΗΣΕ!

Μίλησε και επαναπροσδιόρισε την σχέση αυτή. Και σ αυτήν την σχέση, ΣΗΜΙΤΗΔΕΣ δεν χωρούν!!!

Αρκετά! ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ

spallantzas είπε...

@nipou
εγγυήθηκα κάτι εγώ και δεν το αντελήφθην?
όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις...κανονικά θάπρεπε να τα διαγράψω ... τελικά απλά θα τα αγνοήσω!

spallantzas είπε...

@χαζοπούλι
ομοίως και για σένα. μη μου κάνετε το ιστολόγιο ...τηλεοπτικό παράθυρο! σας παρακαλώ πολύ!

spallantzas είπε...

@nipou
όσο για το τελευταίο ερώτημα σου.... είναι όντως ζήτημα κάμψης...
αυτοί που δε θέλουν να ανακάμψει το πασοκ είναι αυτοί που η κάμψη τους έχει κάνει ... ορθή γωνία!!!

Στέλιος είπε...

Στέφανε, ΑΥΤΟ ακριβώς είναι η ουσία του θέματος που δημιουργήθηκε: δεν είναι το ότι ο Σημίτης διαφοροποιήθηκε σε ένα τέτοιο (όχι καυτό για τον απλό κόσμο) θέμα αλλά το ότι επέλεξε (με σκοπιμότητα, λέω εγώ) να δημιουργήσει θέμα την ημέρα που για 1η φορά μέσα σε τόσα χρόνια το Πασόκ εμφανίστηκε σε δημοσκόπηση να προηγείται της ΝΔ στην ικανότητα να αντιμετωπίσει την ακρίβεια (δηλ. το πλέον σοβαρό για τον απλό κόσμο ζήτημα). Ο Σημίτης ουσιαστικά έκανε μία "πατάτα", όπως έκανε και ο Βενιζέλος στις εκλογές: μπορεί να είχε δίκιο, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ προσέβαλε και πάλι το αίσθημα του ψηφοφόρου του κινήματος, αφού όλοι είπαμε "μα είναι δυνατόν ΣΗΜΕΡΑ να το θυμήθηκε να διαφοροποιηθεί?". Και ερωτώ: αν τέτοιοι πολιτικοί, όπως Σημίτης και Βενιζέλος, που κάποιοι τους θεωρούν Ο,ΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ για την ηγεσία του Πασόκ, κάνουν τέτοιες αστοχίες, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ πχ από τον Γιώργο, ο οποίος μας φαίνεται άτολμος, πλην όμως δεν έχει κάνει τέτοιες άστοχες κινήσεις?

spallantzas είπε...

@στέλιο Μ.
συμφωνώ.
απορώ όμως γιατί συζητάμε ξανά και ξανά θέμα ηγεσίας και κάνουμε συγκρίσεις όταν ο ΓΑΠ είναι αδιαμφισβητητα ο επανεκλεγμένος ηγέτης?
τι δε μας αρέσει? τι δεν πάει καλά? τι θέλουμε παραπάνω?

Να πω εγω τη γνώμη μου! Ξεκάθαρα.
Θέλω να γίνει πράξη η υπόσχεση ΓΑΠ!
Όχι αλλους μέσους όρους ,όχι άλλες ισορροπίες! Επιτέλους!

Και αφού αυτό επιτευχθεί , μετά θέλω ΠΟΛΙΤΙΚΗ , πολιτική με γωνίες, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, όραμα και στόχους, πρόγραμμα και προτάσεις ριζοσπαστικές, ξεκάθαρα λόγια και αξίες.

Αυτά τα έχουμε? με η χωρίς Σημίτη? με η χωρίς Βενιζέλο? με η χωρίς Παπουτσή και Παναγιωτακόπουλο? δεν τα χουμε! κιαν δεν τα κάνουμε συντομα θα μείνει μόνο ο Σημίτης ο Μπένυ και ο ΓΑΠ που θα ασχολούνται με το κόμμα(πτώμα) ΠΑΣΟΚ!

Wins είπε...

Είναι φυσικό να θέλεις να τα διαγράψεις! Οι αλήθειες πονάνε πάντα!

Όσο για τις κάμψεις τώρα, ποιός σε ποιούς στήθηκε τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, αυτό φαίνεται! Αρκεί να παρακολουθήσεις τον ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ........

spallantzas είπε...

@nipou
αλήθειες δεν διαγράφω ποτέ όσο κι αν πονάνε, γιατί συνήθως πριν από όλους τις λέω εγώ, όπως και τώρα!
Σχόλια όμως με αστήριχτες κατηγορίες που προσβάλλουν την μνήμη και τη κρίση του καθενός - του τυπου "πήρε το δακτυλίδι πατώντας στο νεκροκρέβατο του" (έτσι την λέγαν τότε την ΚΟ και το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ? θυμισέ μου αν θές!!!)- συνήθως τις διαγράφω. Απλά καμιά φορά αφήνω μερικα μνημειώδη ως παράδειγμα προς αποφυγήν! Συγνώμη αν έτυχε να ειναι τέτοιο και το δικό σου!:-)