15 Ιουν 2008

Τέλος χρόνου ....


Μια και η ατμόσφαιρα είναι (όχι καλή βέβαια) ποδοσφαιρική και μια και σε περιόδους έντονων αντιπαραθέσεων υπάρχουν πάντοτε αυτοί που κατηγοριοποιούν οπαδούς και ακολούθους διαφόρων "οδηγών" (οι οπαδοί του Σημίτη, οι άλλοι του ΓΑΠ, οι άλλοι του ΒΒ, οι "αριστεροί" και πάει λέγοντας), έχω να πω το εξής και σαν συμπέρασμα των πρόσφατων σχολίων στα τελευταία ποστ.

Προσωπικά σε όλη την πορεία αυτών των δύο χρόνων παρεμβάσεων μέσα από αυτό το ιστολόγιο, αλλά και παλαιότερα μέσα απο το diablog, δεν ταυτίστηκα ποτέ με πρόσωπα και ομάδες. Υπήρξα και παραμένω πάντοτε υποστηρικτής ιδεών και αξιών, διακινητής προοδευτικών και ριζοσπαστικών απόψεων, συζητητής πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων, ενεργός πολίτης στο διαδίκτυο αλλά και στην πραγματική κοινωνία.

Πολλούς συχνά τους παραξενεύει η στάση μου αυτή, ίσως όχι και τόσο συνηθισμένη, αλλά έτσι είμαι και έτσι θα παραμείνω. Και τώρα ακόμη περισσότερο που τα γεγονότα δείχνουν ολοφάνερα ότι τα πράγματα για την κοινωνία των πολιτών και για ριζικές προοδευτικές ανατροπές δυσκολεύουν με την παρούσα κατάσταση παρα πολύ.

Αυτούς που επιμένουν να με κατατάσσουν σε "κουτάκια" και σε "οικογένειες" τους λέω πως μάταιος ο κόπος τους και τους συμβουλεύω να ασχοληθούν με κάτι πιο παραγωγικό στην πολιτική. Όπως για παράδειγμα για το γενικό χωροταξικό που , ενώ εμείς ασχολούμαστε με "προδότες" και " σωτήρες" , περνάει στην Βουλή και υποθηκεύει το μέλλον μας και των παιδιών μας για τα επόμενα 30 χρόνια.

Η "πασοκοκουβέντα" κλείνει εδώ.

9 σχόλια:

tractatus είπε...

Καλά....μένω άναυδη...Θα πούν οτι είχαμε συνεννοηθεί..τέλος χρόνου εσύ και εγω....τέλος εποχής; !!!! Ρε Στέφανε μήπως πρέπει να ψάχνουμε τις συμπτώσεις; Ισως είναι η μόνη λογική που απέμεινε....συμπτώσεις τελικά χαχαχαχα!

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Καλημερα!Μην ξεχνιομαστε...

ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΒΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS.--ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ--

Ανώνυμος είπε...

Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα

Για να τη σώσεις μία ψυχή πρέπει να την έχεις.

Μην ασχολείσαι με αυτούς που ψάχνουν να βρούν τη ψυχή τους σε κλεψίτυπα, σε imitations, σε θεωρίες που δεν καταλαβαίνουν αλλά νομίζουν ότι πιστεύουν.

Ψυχή είναι η γνώση, η δύναμη να σηκώνεσαι όταν πέφτεις, η χαρά να δημιουργείς δικούς σου δρόμους και όρια, ο αυτοσεβασμός.

Μείνε λοιπόν όπως σε γνώρισα. Γίνε λίγο πιό ρεαλιστής και πάρε και κανά δυό κεφάλια μόνο και μόνο για να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το κάνεις όταν επιλέξεις να το κάνεις.

Φιλικά Γιώργος

spallantzas είπε...

@ganarg
Γιώργο.Εδώ θάμαστε...

Ανώνυμος είπε...

Είδα ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ σχετικά με προσπάθειες που γίνονται για να κλείσουν το blog. Απλά ήθελα να στείλω ένα μήνυμα συμπαράστασης.

Είναι γαγονός πάντος ότι οι έχοντες την εξουσία γενικότερα και ειδικότερα αυτοί που δεν αντέχουν την κριτική, τα έχουν βρει σκούρα με τους bloggers διότι δεν μπορούν να τους βουλώσουν.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι bloggers θα πρέπει να βγαίνουν επώνυμα ή αν θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τις πληροφορίες που διαδίδουν και να μην γίνονται χυδαίοι.

Καλή δύναμη,

Τάκης
www.takisapostolopoulos.com

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα μέσα από το δικό σου ιστολόγιο να απευθύνω και στην tractatus (που έχει σχόλια μόνο για google blogger) μια, κοινή άποψη: χαίρομαι να σας διαβάζω -ασχέτως αν συμφωνώ ή διαφωνώ- ακριβώς γιατί επιμένετε να σκέφτεστε και να μιλάτε πολιτικά και όχι οπαδικά. Καλημέρα.

spallantzas είπε...

@Taki Apostolopoulo
Καλώς όρισες! Και συγχαρητήρια για το ενδιαφέρον ιστολόγιο που ομολογώ δεν γνώριζα.
Φαντάζομαι αναφέρεσαι στο didyma.gr. Μπορείς να στείλεις και απευθείας μήνυμα στον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας.

spallantzas είπε...

@λάμπρο τσουκνίδα
ο διάλογος προϋποθέτει και διαφωνίες αλλιώς δεν είναι διάλογος. ευχαριστώ ... επίσης!

tractatus είπε...

λάμπρο σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια....Εύχομαι σύντομα στα blog να καταγραφεί μια 'κρίσιμη μάζα' συνομιλητών για τη πολιτική...Νασαι καλά!