3 Ιουν 2008

Ευθύμιος Λέκκας : Το περιβάλλον στο πολιτικό χρηματηστήριο

Τον Ευθύμιο Λέκκα τον ξέρουμε από τα τηλεοπτικά παράθυρα στις δύσκολες εποχές σεισμών. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Είναι ένας επιφανής επιστήμονας της Γεωλογίας και ένας άνθρωπος με πολιτική άποψη, διαθέτει δε ένα αξιολογότατο ιστολόγιο.

Σήμερα λοιπόν σας προτείνω να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον άρθρο του για το "περιβάλλον στο πολιτικό χρηματηστήριο" . Ξεχωρίζω το εξής :

" Το μεγάλο πρόβλημα σήμερα κατά την άποψή μου είναι ότι, ενώ η κοινωνία έχει αντιληφθεί σε μεγάλο βαθμό την εκρηκτική διόγκωση της κρίσης - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ακολουθεί και τις αρμόζουσες πρακτικές, όπως για παράδειγμα το περιορισμό της κατανάλωσης στις ανεπτυγμένες χώρες και την μείωση των γεννήσεων στις υποανάπτυκτες, στοιχεία τα οποία πραγματικά θέτουν σε κίνδυνο την ασταθή ισορροπία σε μια σειρά από περιβαλλοντικές παραμέτρους - οι πολιτικοί διαπράττουν κατά συρροή μεγάλα λάθη και εγκλήματα.Λάθη και εγκλήματα που αφορούν αφενός μεν την αδράνεια ή εν πάση περιπτώσει την διστακτικότητα στη λήψη μέτρων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο και αφετέρου κυρίως την εκμετάλλευση της περιβαλλοντικής κρίσης για την προώθηση της «φιλο-περιβαλλοντικής» τους εικόνας. Μιας φιλο-περιβαλλοντικής εικόνας, η οποία αποσκοπεί στην προσέλευση ψηφοφόρων μέσα από "συμβολικές" αλλά ταυτόχρονα ψεύτικες ενέργειες."

Δεν υπάρχουν σχόλια: