3 Ιουν 2008

Γιατί ο Δήμαρχος Κρανιδίου κυνηγάει το didyma.gr

Συνεχίζοντας στο πολυ σοβαρό θέμα με την προσπάθεια φίμωσης του didyma.gr από τον Δήμαρχο Κρανιδίου αναδημοσιεύω σήμερα το κείμενο της εν λόγω ιστοσελίδας η οποία "ξεσήκωσε" τον Δήμαρχο. Είναι προφανές λοιπόν ότι δεν πρόκειται απλά για ένα θέμα ονοματοδοσίας στο διαδίκτυο και επομένως κακώς η ΕΕΤΤ δέχτηκε να συζητήσει την αίτηση του Δημάρχου.

Ο Αγιο Νικόλας στο Θυνί, στο βάθος οι εγκαταστάσεις της ΜΕΛΦΑ.
Ωραία θέα, άπλα, δροσιά το καλοκαίρι, με χώρο στάθμευσης και δρόμο παρακαλώ. Ιδανικό για Κέντρο Αναψυχής!
Τι λές Δήμαρχε; Τρείς ίδιοι Αγιοι πολλοί δεν πέφτουν στα Δίδυμα; Το βγάζουμε στο Σφυρί;

Το ξωκλήσι του Αγιο Καρτέρη. Μήπως εμποδίζει και αυτό Δήμαρχε; Να το ξεπαστρέψουμε
ΜΕΛΦΑ ΑΕ
Πρόκειται για την εταιρεία που κατασκευάζει το συγκρότημα των κατοικιών Costa Bianca στο πρώην κτήμα Αντωνόπουλου. Τις ημέρες αυτές προσπαθεί να ασφαλτοστρώσει τον δρόμο Σαλάντι-Λαμπαγιανά-Κρανίδι.
Προφανώς θα έχει τους λόγους της που εκτιμώ ότι είναι η ευκολότερη πρόσβαση των εγκαταστάσεών της στην υπόλοιπη Ερμιονίδα και στις εγκαταστάσεις του Golf. Αλλη μία ακόμη παράκαμψη του χωριού.
Υπάρχει πρόβλημα όμως με το μέρος του δρόμου που συνεχίζει στο Σαλάντι.
Ο Δήμος αντί να χαράξει κάποιο δρόμο, που πράγματι είναι χρήσιμος, και να εκπονήσει τις σχετικές μελέτες, μάλλον άφησε τα πράγματα στην θεά τύχη. Επέτρεψε στην εταιρεία να ξεκινήσει την ασφαλόστρωση, μάλλον χωρίς μελέτη και έλεγχο, και, όταν έφτασε στα δύσκολα, επεστράτευσε την .... Δημοκρατία.
Συγχωριανοί δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα. Υπάρχουν Νόμοι και Διαδικασίες που, όταν ακολουθούνται, δίνουν λύσεις όμορφα και σωστά.
Και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζονται τέτοιες συμπεριφορές. Ιδιαίτερα από τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου. Που πρώτα πρέπει να δείξουν ότι σέβονται διαδικασίες Νόμους και Δημότες.
Την στιγμή αυτή (Δευτέρα 21.1.2008 και ώρα 5 μ.μ.) φορτηγά μεταφέρουν αμμοχάλικο και προσπαθούν να δημιουργήσουν δρόμο, παράλληλα προς την αμμουδιά του Αγιο-Καρτέρη, κόβοντας και αχρηστεύοντας όλη την παραλία και το δημόσιο κτήμα.
Προφανώς με την συνενοχή του (μηχανικού) Δημάρχου Δημ. Σφυρή.
Γίνονται διαρκώς καταγγελίες στο Α.Τ. Κρανιδίου (21.210), στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (27520-24033), στον Δήμο και στον Εισαγγελέα.
Συγχωριανοί! Αυτό που γίνεται αυτή την στιγμή είναι μέγα έγκλημα!
Καταθέστε και εσείς την καταγγελία σας!
Περισσότερα: Το Εγκλημα, Αντιδράσεις, Φωτογραφίες Ι,
Περισσότερα στο Forum στην ενότητα Σαλάντι, υποενότητα Αγιο-Καρτέρης.
Είναι πολλοί οι συγχωριανοί που έχουν δει φορτηγά, φορτωμένα με άμμο, κυρίως την νύκτα, να φεύγουν από το Σαλάντι και να κατευθύνονται προς Κρανιδι και Πόρτο Χέλι.Σημειώνω ότι ο νέος δρόμος που αυθαίρετα και παράνομα ανοίχτηκε πρόσφατα διευκολύνει, αφάνταστα,την παράνομη αυτή δραστηριότητα. Γιατί οι δράστες έχουν πλέον στην διάθεσή τους την διαδρομή Σαλάντι - Λαμπαγιανά – Μερεμετέϊκα – Κρανίδι- Πόρτο Χέλι, με πολύ καλή βατότητα αλλά, κυρίως χωρίς να διέρχονται από κατοικημένες περιοχές!
Ελπίζω το Α.Τ. Κρανιδίου να προβεί στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη των δραστών αυτής της μεγάλης οικολογικής καταστροφής. Η δυνατότητα αυτή πιστεύω, απόλυτα, ότι είναι στα πλαίσια των επιχειρησιακών του δυνατοτήτων.
Εχουν αναρτηθεί:
Το ΦΕΚ που αναφέρεται στο ΠΕΡΠΟ του Ν. Αργολίδας.
Απόσπασμα του χάρτη ''ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, το μέρος που αφορά το Σαλάντι.
Ως πρώτη-πρώτη εκτίμηση θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια θετική κίνηση, έχει όμως ακόμη δρόμο.
Και πρέπει να ξεκαθαρίσουν πολλά πράματα.
Οσοι έχουν άποψη, ερωτήματα, πληροφορίες κ.α. παράκληση να συμμετάσχουν στον διάλογο στο Forum, ενότητα Σαλάντι, υποενότητα Πέρπο.

Εγραψαν ήδη για το θέμα : η Ροδιά, ο Αντώνης, η Ερμιονίδα, το Κιβέρι, ο Λ:ηρ, ο Matrix , το Προχειρο Τετράδιο , η Ζήνα , το Ναύπλιο , η Οικολογική ΠΑρέμβαση Ερμιονίδας , οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ , ο Κρόγιας, ο Παπανώτας, η Cool platanos , o Κώστας Παπαδημητρίου , ο Στάθης Χαϊκάλης, το Ημερολόγιο Καταστρώματος , o Αστέρης στο twitter και στο buzz, o roudi , το φεύγουμε , ο Argos

1 σχόλιο:

kospap είπε...

Γιατί ο Δήμαρχος Κρανιδίου, έχει αποικιοκρατική αντίληψη των πραγμάτων...
Γιατί , δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα, τις αγωνίες ή τις απαιτήσεις των συνδημοτών του.
Γνώμονας, είναι το όφελος!
Η πολιτική δραστηριότητα, γίνεται με σημαία ευκαιρίας.
Οπότε?
Μόνος δρόμος είναι η αντίδραση και η κινητοποίηση μας.