15 Ιουλ 2008

Ο Πέτρος στο Μουσείο

Ο Πέτρος Τατούλης μου έστειλε μια πρόσκληση για την αυριανή συνάντηση του με bloggers στον Κήπο του Μουσείου. Παραθέτω το κείμενο της πρόσκλησης αυτούσιο, διευκρινίζοντας εξ αρχής ότι δεν θα πάω λόγω στενότητας χρόνου (άλλωστε αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι την Αθήνα τους καλοκαιρινούς μήνες!), αλλά θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον το ότι διαμοιφθεί στην συγκέντρωση , όπως το ίδιο κάνω με κάθε παρόμοια πρωτοβουλία ... και θα επανέλθω. Ο διάλογος, ο ισότιμος διάλογος, είναι πάντοτε καλοδεχούμενος σαν πρωτοβουλία από όπου κι αν προέρχεται.

Θέμα
"Μετά το Πολιτικό Σύστημα, Τι; - Κατ' επίφαση Δημοκρατία και άλλα Δεινά- Υπόθεση Siemens: Πυξίδα Πολιτικής Αλλαγής".

Η ατζέντα θα περιλαμβάνει ζητήματα, όπως ο δικομματισμός, ο απολογισμός της Μεταπολίτευσης, οι παραδοσιακοί παίχτες της πολιτικής σκηνής, η διαφθορά, το Κράτος, οικονομία και φιλελευθερισμός, αλλά και ερώτηματα σχετικά με την επόμενη ημέρα του συστήματος, τη δυνατότητα για μια άλλη Δημοκρατία. Θα τεθούν επίσης ζητήματα που αφορούν το διαδίκτυο, όπως ελευθερία vs νομοθετική ρύθμιση, η επόμενη ημέρα της πνευματικής ιδιοκτησίας, η ανατροπή του μιντιακού κατεστημένου από τα παραδοσιακά media, κα. O διάλογος θα είναι απόλυτα ελεύθερος ως προς τη διατύπωση και τις απόψεις, πλην όμως θα ακολουθήσει τους κανόνες της ευπρέπειας και του σεβασμού των συνομιλητών.

Επέλεξα ένα από τα ιστορικότερα και για εμένα αγαπημένο brasserie της πόλης. Σε περιμένω στον «Κήπο του Μουσείου», έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, (Πατησίων 44), την Τετάρτη 16 Ιουλίου και ώρα επτά το απόγευμα (19:00). Ο διάλογος θα είναι ανοιχτός και ελπίζω στην κατάθεση και της δικής σου θέσης.

Φιλικά

Πέτρος Τατούλης

Ps. Σεβόμενος την ψευδωνυμία του Blogging, δεν θα μαγνητοσκοπηθεί η συζήτηση, αλλά θα ηχογραφηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: