11 Σεπ 2008

Στα 31 ... καίγεσαι!


Αυτή η γενιά , η γενιά μου, που κάποιοι θέλουν να είναι η μοναδική, μετά τον πόλεμο, που θα περάσει και δεν θα ... "αγγίξει", η γενιά που γεννήθηκε μέσα στη χούντα, η γενιά που πάλεψε πρώτη για το δικαίωμα στη γνώση στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, που ανδρώθηκε στην εποχή της "αλλαγής", που έσπρωξε με όλες της τις δυνάμεις τον "εκσυγχρονισμό", η γενιά που έκανε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ελληνική baby boom , μεγάλωσε πια και πρέπει να ... πληρώσει.

Γιατί στην Ελλάδα του 2008, αν είσαι πάνω από 30, και δεν έχεις δική σου (νόμιμη και ηθική) off shore, τότε είναι (αντικειμενικά) βέβαιο ότι κλέβεις το κράτος ... και πρέπει να πληρώνεις! Άσχετα αν το κράτος σε "κλέβει" τριάντα χρόνια τώρα!

Ήθελα ναξερα ρε Αλογοσκούφηδες ! Καλά εμάς, μας... καθαρίσατε! Αυτά τα παιδιά που σήμερα ξαναπήγαν με όνειρα στα σχολεία, με τέτοια φορολογική επίθεση στο ελεύθερο επάγγελμα και την ατομική επιχείρηση, τι θα τους κάνετε σε λίγα χρόνια, όταν ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ, μπροστά στα αδιέξοδα που δημιουργείτε, θα σκίζονται μεταξύ τους για μια ... γωνία στο δημόσιο? Θα πλημμυρίσουμε πάλι συμβασιούχους και ωρομίσθιους? Μια ζωή αυτή η χώρα θα "παράγει" μόνο "εν δυνάμει" δημόσιους υπαλλήλους? Ανεπαρκείς εκπαιδευτικούς σε μια κατ' επίφαση δημόσια παιδεία, που θα ψάχνουν το ιδιαίτερο για να ζήσουν? Ανειδίκευτους γιατρούς σε μια ανύπαρκτη δημόσια υγεία, που θα ζητάνε το φακελάκι? Απειρους μηχανικούς σε μια δαιδαλώδη δημόσια διοίκηση που θα ζητάνε τη μίζα για να νομιμοποιήσουν το αυθαίρετο?

Τελικά το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα παράγει πολιτική ανάπτυξης για αυτή τη χώρα, η απλά κάνει "μεταρρυθμίσεις" για να εκγλωβίζει κοινωνικά στρώματα (αν όχι το σύνολο της κοινωνίας) στον επόμενο εκλογικό της στόχο? Είναι απλά ένα εισπρακτικό ζήτημα η φοροεπιδρομή στο ελεύθερο επάγγελμα και στην μικρομεσαία επιχείρηση ή έχει ουσιαστικό πολιτικό στόχο να διεμβολίσει αυτά τα πιο δυναμικά κοινωνικά στρώματα, που αποδείχτηκε επανηλλημένα μετά τη μεταπολίτευση ότι είναι η μόνη πηγή ανατροπών και ανάπτυξης αυτού του τόπου?

Προσωπικά είναι προφανές ότι πιστεύω το δεύτερο. Όπως πιστεύω πως αυτή η γενιά, η γενιά μου, δεν θα τα παρατήσει έτσι εύκολα όπως οι "κρατούντες" νομίζουν. Κι αν μέχρι σήμερα, 6 χρόνια τώρα κάποιοι πάνε αυτό το κράτος με αυτόματο πιλότο και ... κάνουν πως κυβερνάνε, τώρα που (δυστυχώς για αυτούς) αποφάσισαν να βάλουν χέρι στη τσέπη μας, θα υποστούν λίαν συντόμως τις συνέπειες των πράξεων τους!

Γιατί αυτή η γενιά, η γενιά μου, μπορεί να ήταν και να είναι συνήθως σιωπηλή και ένα βήμα πίσω, αλλά τώρα που δεν πάει άλλο, ξέρει και παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και ήρθε η ώρα να την ξαναπάρει ... και θα "πάρει μπάλα" όλους αυτούς τους μέτριους που πρσπάθησαν , προσπαθούν και θα προσπαθήσουν και στο μέλλον να την "κάψουν". Και δεν θα το κάνει για την ίδια, αλλά για τα παιδιά της!

Αλογοσκούφη and friends ...κάνατε πέναλτυ! Και σου εγγυώμαστε ότι η μπάλα αυτή τη φορά θα πάει στη γωνία ... κι εσύ από την άλλη! Και στο εγγυώμαστε εμείς οι ίδιοι και κανένας άλλος! Εμείς και τα παιδιά μας!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους και πάλι οργισμένος! η καλύτερή σου! Νέοι αγώνες που ξεπερνούν αυτή τη γενιά και ίσως και τα παιδιά της. Μας περιμένουν νέοι μπαχτσέδες και ξέρω από τώρα ποιούς άλλους θα συναντήσουμε εκεί.Πλην Λακεδαιμονίων,όπως πάντα. amask.

Matrix είπε...

Ωραίος , ο νευριασμένος stef :)

Και θα πάρει η μπάλα όλους τους ΜΕΤΡΙΟΣ, όπου και να ανήκουν , συμπληρώνω εγώ.

Αν θέλετε καμιά βοήθεια και από μικρότερους, μέσα...
Βράζει το αίμα μας :)

spallantzas είπε...

@matrix
είναι πολλοί , παρα πολλοί ... και είναι παντού.

fire and axe είπε...

γεια σου,σε παραπέμπω να διαβάσεις το βιβλίο του Θεόδωρου Καρζή¨Η βλακεία ως παράγων του ανθρώπινου βίου¨.Θα σου λυθούν όλες οι απορίες.Όμως για πες μου κάτι.Είχες την ίδια οργή και δυσαρέσκεια και πριν το 2004?Ξέρεις πότε?1981-90,93-2004.Τότε που κάποιος τα έδωσε όλα,τότε που πιτσικάρισε η κούτα με τα παμπερς,τότε που κάποιος έπαθε σκλήρυνση κατα πλάκας αλλά ζει ακόμη εδώ και 20 χρόνια(και βασιλεύει),τότε που πέρασε ένας υπουργός ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο για τους ασφαλισμένους μετά το 93,τότε που υπήρχε ένας ντόπιος σε μία ΔΕΚΟ και γέμισε το δημόσιο με υπαλλήλους που βγαζανε το γυμνάσιο με μέσον,τότε που υπήρχε ο χοντρούλης που τους τάισε μέλανα ζωμό,τότε που δώσανε τον Οτσαλάν και πόσα άλλα θεέ μου.Πρέπει να γράφω 100 μέρες.Τότε πώς ήταν τα πράγματα?Περιμένω να γράψεις.Α,και να μην το ξεχάσω.Τότε ρε,θυμάσαι που υπήρχε μια οργάνωση φάντασμα και καθάριζε ότι πιο εκλεκτό υπήρχε στη φιλελεύθερη παράταξη?Αθανασιάδης,Μομφεράτος,Μπακογιάννης.Καθάρισε το δρόμο.Ούτε η ΜΟΜΑ να ήταν.χαχαχαχχααχ.Αλλά τους πιάσανε μετά από καμιά 25ρια χρόνια.Το παππού μου,το χοντρό και το κουλό.Αυτοί ήταν σίγουρα.Τους κυνηγούσε η μισή interpol και ο φαρμακοχέρης και ο υδραυλικός είχαν πάει για σαργούς στη Χιλιαδού στην Εύβοια.Ασε μεγάλε.Καλό το παραμύθι σου αλλά δεν έχει δράκο.

ikor είπε...

stef, ο στόχος είναι προφανής: να μην υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες. Να ζητάνε όλοι να γίνουν υπάλληλοι.

Να ζητάνε όλοι τη "σιγουριά", γιατί μόνοι τους προσπάθησαν αλλά απέτυχαν...

Γιατί να υπάρχει μπακάλης στη γειτονιά; Να γίνει ταμίας στο σούπερ-μάρκετ!

Γιατί να έχεις κυρία μου μπουτίκ στη γωνία; Να πας να δουλέψεις στο Mall, σε μια πολυεθνική!

Γιατί να ασκείς ελεύθερο επάγγελμα κύριε; Να πας σε μια εταιρία με μπλοκάκι, χωρίς ωράριο, χωρίς ασφάλεια και χωρίς σύμβαση!

Νικημένους μας θέλουνε stef, αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η αναστροφή στον "μονόδρομό" τους θα γίνει από εκείνους που παίρνουν ρίσκα στη ζωή και στη δουλειά τους!

Και είναι πολλοί!

Καλό φθινόπωρο.

spallantzas είπε...

@doctor-K
χμμμ...είσαι και εσύ βλέπω από αυτούς "τους ενεργούς πολίτες" που "υπογράφουν για το νερό". Καλώστονα!
Είστε όλοι εξαιρετικοί! Και φροντίζετε με τα σχόλια σας να επιβεβαιώνετε με το παραπάνω την άποψη μου για σας! Εύγε!
για πρώτη φορά ... μόνο κίτρινη κάρτα!

spallantzas είπε...

@ikor
καλο φθινόπωρο και σε σενα!

fire and axe είπε...

Σεβαστή η αποψη σου για μένα,έτσι και αλλιώς είναι αμοιβαία,αλλά δεν απάντησες.Αν δε θέλεις σχόλια που δεν σου είναι αρεστά μπορείς να τα απενεργοποιήσεις.Εκτός και αν θέλεις μόνο κολακείες.Μάθε να ακούς την αλήθεια έστω και αν πονάει.Οσο για τα εισαγωγικά μάθε ότι καθένας μπορεί να αισθάνεται ενεργός πολίτης,εκτός και αν αυτό είναι μόνο προνόμιο αυτών που ανήκουν στη "δημοκρατική παράταξη"και μπορούν να απειλούν με κόκκινη κάρτα κάθε ελεύθερη σκέψη.

spallantzas είπε...

@doktor-k
δυο πραγματάκια για να συνεννοηθούμε,γιατί αλλιώς θα χάσουμε το χρόνο μας.
Αυτό εδώ το ιστολόγιο υπάρχει από τον Φεβρουάριο του 2006,έχει 726 αναρτήσεις και ήταν πάντα επώνυμο και πάντα με ανοιχτά σχόλια. Αν θες λοιπόν απάντηση στα ερωτήματα σου, αν έχεις φυσικά υπομονή, κάτσε να διαβάσεις και τότε θα καταλάβεις με ποιον μιλάς, κι αν έχεις το δικαίωμα να χασκογελάς και να χαρακτηρίζεις προκλητικά από το πρώτο σου σχόλιο.
Αλλά και αυτό μόνο το κείμενο να ξαναδιάβαζες προσεχτικά και καλόπιστα, πάλι θα καταλάβαινες ότι εγώ ποτέ δεν είπα ότι οι περίοδοι που αναφέρεις ήταν "η χρυσή εποχή του Περικλή" ! Εγώ απλά είπα πως η γενιά αυτή (και αναφέρομαι στους απλούς πολίτε και μόνο), παρότι πρόσφερε (ή τέλος πάντων ήθελε και μπορούσε να προσφέρει) τα μέγιστα και το απέδειξε κάποιες φορές, παρότι δεν υπήρξε ποτέ η γενιά του Δημοσίου και της θεσούλας, δεν υπήρξε ποτέ η γενιά του ρουσφετιού και της λαμογιάς, χτυπήθηκε αλύπητα από το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Και εξακολουθεί να χτυπιέται και τώρα! Και χτυπιέται γιατί οι κρατούντες έβλεπαν (και βλέπουν) σε αυτή τη γενιά τον κίνδυνο να χάσουν τα "κεκτημένα". Βλέπουν ότι από αυτή τη γενιά κινδινεύει το σημερινο πολιτικό status quo. Τις προηγούμενες τις έχουν καθαρίσει. Τις επόμενες τις διαμορφώνουν όπως θέλουν. Αυτή δεν τους κάθεται!
Αν αυτό το καταλάβεις , τότε θα καταλάβεις ότι μπορεί να λέμε και το ίδιο πράγμα τελικά!
Όμως εσύ ξεκινάς το διάλογο βάζοντας πριν τα γνωστά προαπαιτούμενα : εσύ είσαι αυτουνού και εγώ αυτουνού.Αυτό δεν είναι διάλογος μεταξύ πολιτών, πόσο μάλλον ενεργών πολιτών! Αυτό είναι διάλογος θυμάτων αυτών που επιμένουν να στρογγυλοκάθονται στις καρέκλες τις εξουσίας και να παρακολουθούν γελώντας εμάς να τσακωνόμαστε στο όνομα τους για μπούρδες!
Αυτά Φίλε!
Όσο δε για την "κίτρινη κάρτα " δεν έχει να κάνει με τις απόψεις σου (δεν είσαι ούτε ο πρώτος,ούτε ο τελευταίος). Έχει να κάνει με τους χαρακτηρισμούς. Και ισχύει! Και για σένα και για όλους όσοι δεν σέβονται τις αρχές της "μπλογκοκοινωνίας". Αν παραμείνεις αναγνώστης του μπλόγκ θα με καταλάβεις. Αν είσαι απλά περαστικός , τότε ... καλό δρόμο.