2 Σεπ 2008

Φεβρωνία Πατριανάκου : "Είμαι εδώ για σένα"


«...Ο πολιτικός λόγος κινδυνεύει να αντικατασταθεί με συνθήματα και η εκλογική βούληση των πολιτών να αμφισβητείται από τους λάτρεις της δημοσκοπικής δημοκρατίας. Ποτέ, καμία δημοσκόπηση δεν ανέδειξε τους μπροστάρηδες, τους πρωτοπόρους, τους ιδεολόγους, τους οραματιστές. Μόνο όσοι κατέθεσαν την ψυχή τους στη δημοκρατία, στο λαό και στο έθνος, έγραψαν υποθήκες για να τους δικαιώσει ο λαός και να τους θυμάται η ιστορία...»

Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής επικρατείας της ΝΔ. Φαίη , έτσι την ξέραμε τότε στο Πολυτεχνείο τη δεκαετία του 80, όταν φοιτήτρια Πολιτικός Μηχανικός, ήταν επικεφαλής της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στη Σχολή. Με τα ίδια ταγεράκια ερχόταν και τότε στις συνελεύσεις και οι παρεμβάσεις της προκαλούσαν αναταραχή (διαφόρων ειδών, όχι μόνο πολιτική), σε μια εποχή που στην φοιτητική παράταξη της δεξιάς κυριαρχούσαν οι "Κένταυροι". Εκφραστής της σκληρής κομματικής δεξιάς γραμμής βρισκόταν πάντοτε στο προσκήνιο ανάμεσα σε διάφορες φατρίες και εξέφραζε πάντοτε την επίσημη κομματική θέση. Τολμώ δε να πω πως η δική της δραστηριότητα (εν μέρει παρόμοια και με τη σημερινή) ήταν από τις βασικές αιτίες που η ΔΑΠ κυριάρχησε (και κυριαρχεί ακόμη) στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών της Αθήνας.

Αυτή της η στάση τη βοήθησε και στην μετέπειτα πορεία της να βρίσκεται πάντοτε στο στενό κομματικό πυρήνα της ηγεσίας της ΝΔ με κάθε αρχηγό. Ήταν - είναι ακόμη - αυτό που λέμε (και στο ΠΑΣΟΚ) μια "λοχαγός", η "υπολοχαγός Νατάσα" της ΝΔ. Και έτσι έφτασε μέχρι σήμερα να είναι στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας, έμπιστη της κάθε ηγεσίας για τις "δύσκολες" εκλογικές δουλειές.

Η Φαίη λοιπόν φρόντισε (μαζί με τους τότε "κενταύρους'"της και νυν βουλευτές) να " καταθέσει την ψυχή της στην (νέα) δημοκρατία, στο (δεξιό) λαό και το (πατριωτικό) έθνος, έγραψε υποθήκες για να την δικαιώσει ο λαός (της δεξιάς) και (γιαυτό) θα τη θυμάται για πάντα η ιστορία (μαζί με τον "Καλπογιάννη")".

Και εις άλλα με υγεία!

8 σχόλια:

alex είπε...

Επειδη τυχαινει να την θυμομαστε και εμεις την φενη (γιατι ετσι λεγεται και οχι φαιη) και επειδη θυμομαστε οτι ποτε δεν φορουσε ταγιερακια και επειδη θυμομαστε οτι ηταν παντα η μαχητικη και δυναμικη ΦΕΝΗ οταν οι αλλοι λουφαζαν απο του τραμπουκισμους των "δημοκρατικων δυναμεων" και επειδη γνωριζουμε οτι ποτε δεν ηταν κομματικη οταν δημοσιευεις αποψη να εισαι πιο ειλικρινης και αληθης. Η βλακεια ειναι ανικητη και η πονηρια αθανατη

spallantzas είπε...

@alex
ευχαριστώ για τη διόρθωση. Για να είμαι ειλικρινής ήταν το μόνο, που δεν θυμόμουνα καλά (βλέπεις έχουν περάσει πάνω από 25 χρόνια).Κατα τα λοιπά τέτοιες φιγούρες δεν ξεχνιούνται εύκολα. Και ταγιεράκια φορούσε (όπως και σήμερα), και πλούσια λευκά πουκάμισα με τζινάκι φορούσε(όπως και σήμερα), και πάντοτε έναν γαλάζιο φάκελο είχε στα χέρια της (όπως κι σήμερα), και πάντα γραπτές ομιλίες διάβαζε στις συνελεύσεις( όπως και σήμερα).
Με αδικείς λοιπόν γιατί ήμουν εξαιρετικά ειλικρινής και αληθής. Είπα πως θεωρώ πως σε αυτήν οφείλεται κατά μεγάλο βαθμό η κυριαρχία της ΔΑΠ τότε στη Σχολή, ακριβώς λόγω της κομματικής "μαχητικότητας της". Έχω μάθει στη ζωή μου να σέβομαι τον ιδεολογικό αντίπαλο, όποιος κι αν είναι, όταν υποστηρίζει ισχυρά και με θέσεις την άποψη του.
Τώρα... την τελευταία σου φράση (μετά την παραίνεση σου) δεν την κατανοώ! Με ειρωνεύεσαι ή με πληροφορείς για το νέο σύνθημα της ΝΔ?

Ανώνυμος είπε...

OPINIONS ARE LIKE ASSHOLES, EVERYBODY HAS ONE!
ΚΑΘΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΥΛΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΑΝΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ ΣΕ ΑΨΟΓΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ!ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ!ΖΗΤΩ Η ΑΠΕΘΑΝΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ!ΖΗΤΩ ΤΟ "ΡΕ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ?"!ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!
P.S. ΣΥΝ-ΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ@ΑLΕΧ

Ανώνυμος είπε...

@ανωνυμο
χμμμμ....βλέπω ο πολιτικός σχεδιασμός της ΝΔ πήρε τα πάνω του, μετά την αλλαγή γραμματέα! Βγήκατε σεργιάνι να τον υλοποιήσετε! Εύγε! Μένω άφωνος!

Ανώνυμος είπε...

@ STEPHΑΝ

ΕΥΚΟΛΗ Η ΤΑΜΠΕΛΙΤΣΑ ΚΑΙ Η
Κ-ΟΠΑΔΟΠΟΙΗΣΗ, ΟΤΑΝ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ...ΕΙΣΑΙ "ΕΞΩ" ΑΠΟ ΟΛΑ, ΚΑΘΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ... ΩΡΑΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΙΔΕΕΣ."

Ανώνυμος είπε...

και μόνο ότι γράφεις κεφαλαία δείχνει πολλά! ευχαριστώ για τα ...καλά σου λόγια!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή βλέπω πολύ εκνευρισμό (απολύτως φυσιολογικός κατ' εμέ)
μπορεί κάποιος απο εσάς να μας απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα-και οχι περί ανέμων και υδάτων- εαν το 1,5 εκατομμυριο σε μετρητά και τα 1,2 σε μετοχές, τα απόκτησε η Φένη και ο αντρούλης της, μόνο με την σκληρή καθημερινή εργασία τους και την αξία τους, και χωρίς καμμία κομματική ΄΄συμπαράσταση΄΄ ?
Βέβαια αυτοί χορτάτοι θα πάνε σπίτι τους, ας είναι καλά ο μ.......ς ο Ελληνας που θα πληρώσει το λογαριασμό.

Ανώνυμος είπε...

καλό το λιβάνισμα αλλά μια ματιά και στην πραγματικόητα και όχι στο ρομαντισμό είναι χρήσιμη...

ρίξτε μια ματιά για τα πεπραγμένα της δυναμικής Φένης...

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=33149