26 Σεπ 2008

Ο κύριος "ειδικός συνεργάτης" του Δημάρχου

Πριν λίγες μέρες έγραψα ένα άρθρο για την ιστοσελίδα του Ναυπλίου. Χθες με έκπληξη είδα σε τοπική εβδομαδιαία εφημερίδα το παρακάτω κείμενο - απάντηση του Δημάρχου Ναυπλίου μέσω ενός "ειδικού συνεργάτη" του που τυχαίνει να είναι αυτός πού είχε φτιάξει πριν από χρόνια την εν λόγω ιστοσελίδα! Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας για το πως εννοεί η Δημοτική Αρχή Ναυπλίου τον δημόσιο δημοκρατικό διάλογο. Η δική μου απάντηση στο επόμενο ποστ.

" Κύριε διευθυντά,

πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας στο φύλλο της εφημερίδας σας με ημερομηνία 18/9/2008 μία επικριτική επιστολή του συνδημότη μας κ. Σ. Παλλαντζά, για τον δικτυακό τόπο του δήμου Ναυπλίου.

Στην επιστολή αυτή μεταξύ των άλλων κατηγορεί την Δημοτική αρχή για ανακρίβειες και άλλα πολλά.

Ο «κρίνων» όμως πρέπει να φροντίζει να μην είναι ο ίδιος ανακριβής πρώτα αν θέλει να έχει η κριτική του κάποια σοβαρότητα. Αυτό όμως από μόνο του δεν είναι αρκετό. Ο «αυτόκλητος» επικριτής θα πρέπει να φροντίσει να είναι και ενημερωμένος, έτσι για να μην χαρακτηρισθεί αυτό που κάνει ως λασπολογία. Έτσι η κριτική που ασκείται με έλλειψη ακρίβειας, με έλλειψη γνώσης του αντικειμένου αλλά και της πραγματικότητας φανερώνουν ότι «άλλους» στόχους έχει και ότι δεν συμβαδίζει με την ανάγκη που θα μπορούσε να έχει κάποιος να προσφέρει κάτι το θετικό. Οπότε και τα σωστά που μπορεί να θίγει χάνονται μέσα στο πλήθος της ανακρίβειας. Αρχίζει την κριτική του λοιπόν ο κ Παλλαντζάς με χαρακτηρισμούς, χαρακτηρίζει την ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλίου ως παμπάλαια δύσχρηστη και με καθόλου “διαδραστικό interface” όπως αναφέρει…

Όσον αφορά το παμπάλαια... αυτή είναι η δική του άποψη και κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να δεχτεί τι σημαίνει παμπάλαιο και αναχρονιστικό για τον κ. Παλλαντζά όσον αφορά το ότι δημιουργεί προβλήματα στους σύγχρονους browsers ουδέν ανακριβέστερον αυτού αφού οι σύγχρονοι browsers έχουν την ευκολία να είναι συμβατικοί με τις “πίσω” εκδόσεις της HTML γλώσσας, εύκολο κατανοητό και γνωστό σε όποιον έστω και κατ’ ελάχιστα έχει ασχοληθεί με το θέμα. Αφού το site είναι “παμπάλαιο” όπως λέει τόσο το καλύτερο για τους σύγχρονους browsers. Άρα ας διαλέξει τι από τα δύο θέλει να πει. Όσον αφορά το "διαδραστικό interface" ας ξαναπροσπάθησει να μας πει τι θέλει να πει, ή αν δεν γνωρίζει να του πούμε ότι αυτό ονομάζεται interactive interface όπως κανονικά λέγεται και όχι φραγγολεβαντίνικα μισά ελληνικά και μισά αγγλικά ή αν δεν επιθυμεί την αγγλική ορολογία που είναι και η πλέον σωστή ας το αποκαλέσει “διαδραστικό περιβάλλον”. Να του απαντήσουμε βέβαια εδώ ότι η PHP και το interactive interface δεν αποτελούν σώνει και καλά τον ακρογωνιαίο λίθο στο webdesign, και ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος μπορεί να μην τα προτιμά.

Αναφέρει δε σε άλλο σημείο της κριτικής του ο κ. Παλλαντζάς για τους επίσημους επισκέπτες της πόλης του Ναυπλίου, ότι υπάρχει ό πρώην Πρόεδρος της δημοκρατίας και υπουργοί που δε είναι πλέον υπουργοί... όπως λέει πού είναι το κακό; Στο ότι επισκέφθηκαν το Ναύπλιο; Στο ότι έπαψαν να είναι Υπουργοί οι συγκεκριμένοι; Στο ότι δεν ανήκουν στον πολιτικό χώρο που εκφράζει τον κ. Παλλαντζά; Και μάλιστα προχωρώντας ακόμα περισσότερο τα αποκαλεί φαιδρά. Σε άλλο σημείο της “εμπεριστατωμένης και αντικειμενικής κριτικής” αναφέρεται ότι ο κινηματογράφος παρουσιάζεται όπως ήταν 5 χρόνια πριν, φαίνεται ο κ.Παλλαντζάς ότι δεν μένει στο Ναύπλιο διότι αλλιώς δεν εξηγείται να μην έχει αντιληφθεί ότι ο Δημοτικός κινηματογράφος δεν έχει αλλάξει. Μάλλον φαιδρή καταντά να είναι αυτή η κριτική και μάλλον κάποιος πρέπει να πει στον “κρίνοντα” ότι άσχετα με το αν ο κ. Στεφανόπουλος είναι ή όχι σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν επισκέφθηκε το Ναύπλιο αυτή την ιδιότητα είχε, το ίδιο συμβαίνει και με τους άλλους επισήμους που ενδεικτικά αναφέρονται στην σελίδα των επισκεπτών της πόλης. Υπάρχει όμως μια ερώτηση που θα μπορούσε να τεθεί στον κ. Παλλαντζά:

  • Πού ήταν ο ίδιος όταν ο Δήμος Ναυπλίου (Ναι είναι η ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της Ελλάδας, που και αυτό δείχνει να τον ενοχλεί) έφτιαχνε ΠΡΩΤΗ στην Αργολίδα ΔΗΜΟΤΙΚΟ δικτυακό τόπο.

  • Πού ήταν ο κ. Παλλαντζάς όταν ο Δήμος Ναυπλίου πρωτοστάτησε στην προσπάθεια να έλθει στο Ναύπλιο ο κόμβος της ΟΤΕΝΕΤ ώστε οι συνδρομητές του IΝΤΕΡΝΕΤ να μην επιβαρύνονται με υπεραστικά τέλη για να συνδεθούν στο Ίντερνετ. Είχε μήπως και τότε, ο κ. Παλλαντζάς, επαινέσει τον Δήμο της πόλης που κατοικεί για τις τότε πρωτοποριακές του ενέργειες δημόσια; όπως τώρα επικρίνει; Μάλλον όχι.

  • Τέλος για να αντιληφθεί και ο κ. Παλλατζάς πόσο πίσω έχει μείνει αλλά και το σπουδαιότερο για να πληροφορηθούν οι δημότες σωστά και υπεύθυνα και όχι μέσα από κατευθυνόμενες “κριτικές” τους γνωρίζουμε ότι ο δικτυακός τόπος του Ναυπλίου δεν κόστισε ούτε ένα ΕΥΡΩ ούτε σε αυτούς ούτε πολύ περισσότερο στον ίδιο τον κ. Παλλαντζά “που οργίζεται” μάλιστα για τα χρήματα που έχει πληρώσει.

Ότι μέσα στα τελευταία 4 χρόνια ο δικτυακός τόπος του Ναυπλίου φιλοξενεί τα links των επίσης δικτυακών τόπων που του ανήκουν όπως το www.koitida.gr, www.nafplionfestival.gr, και www.nafplio-tour.gr/. (σημειωση δικη μου:. και οι τρεις ιστοσελίδες αποτελούν υλοποίηση προτάσεων της δημοτικής κίνησης "Ναύπλιο η άλλη πρόταση" !!!)

Ότι με ενέργειες του δήμου Ναυπλίου από τις 10 Μαρτίου του 2007 έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για τον ΑΝΕΞΟΔΟ και πάλι σχεδιασμό νέου δικτυακού τόπου σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ και το Υπουργείο Εσωτερικών με διεύθυνση www.nafplio.gov.gr το οποίο και θα λειτουργήσει εντός των προσεχών ημερών. Τέλος στο δημοσίευμα αυτό του κ. Παλλαντζά θα μπορούσε κανείς να απομονώσει και να παραλάβει κάποια θετικά στοιχεία που ίσως υπάρχουν . Δυστυχώς όμως το ύφος και η τόσο κραυγαλέα διάθεση για διαστρέβλωση της πραγματικότητας δεν επιτρέπουν και στο πλέον καλόπιστο αναγνώστη να τα δει.

Κατά συνέπεια ο κ. Παλλαντζάς αν είχε ενδιαφερθεί να μάθει, θα του είχε παρασχεθεί η πληροφόρηση αυτή και έτσι θα είχε γλιτώσει αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο του να γράφει ανεπίκαιρα και ανακριβή άρθρα και να είχε ίσως επιδοθεί στην συγγραφή άρθρων επιστημονικής φαντασίας που του ταιριάζει μάλλον περισσότερο.

Για το γραφείο Δημάρχου Ναυπλίου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

Ειδικός συνεργάτης Δημάρχου Ναυπλίου

3 σχόλια:

Mike είπε...

"Αυτόκλητος επικριτής"; Δηλαδή τι θα έπρεπε να είναι κατά τη γνώμη σας κύριε σύμβουλε; Κατ' ανάθεσιν;
Κι αυτό το εμπρός ... προς τα πίσω στις εκδόσεις της html, πραγματικά με διασκέδασε. Μόνο μη γυρίζετε πολύ προς τα πίσω γιατί κινδυνεύετε να χαθείτε από τον ορίζοντα...

spallantzas είπε...

@mike
γιατρέ μου! χάθηκες!
Είδες τι μαθαίνουμε και εμείς οι ... χορεύτριες για το διαδίκτυο? Όπισθεν ολοταχώς!

Mike είπε...

Δε χάθηκα, εδώ είμαι!