23 Σεπ 2008

didyma.gr τέλος ... τώρα e-didyma.gr

Για την περίπτωση του didyma.gr και την προκλητική απαίτηση του Δήμου Κρανιδίου να αφαιρεθεί το domain από τον ιδιοκτήτη του σας είχαμε γράψει. Τα νεώτερα δυστυχώς δεν είναι ευχάριστα. Η ΕΕΤΤ αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση του Δήμοy, αποδεχόμενη δυστυχώς, εμμέσως πλην σαφώς, τους ισχυρισμούς του Δήμου για την δήθεν ζημία που υφίσταται.

Με το θέμα ασχολείται και ο e-lawyer σε πρόσφατο ποστ του. Γράφει χαρακτηριστικά :

" Πιο πρόσφατη περίπτωση, η διαγραφή του didyma.gr από επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο καθηγητής είχε αυτήν την ιστοσελίδα από το 2004, δεν τον ενόχλησε κανείς μέχρι φέτος, η ΕΕΤΤ του ενέκρινε μάλιστα και ανανέωση του didyma.gr μέχρι το 2010, ώσπου ξαφνικά έρχεται ο Δήμος Κρανιδίου και καταγγέλλει ότι ο καθηγητής χρησιμοποιεί το domain name του δημοτικού διαμερίσματος “Δίδυμα” του Κρανιδίου και ότι πρέπει να του αφαιρεθεί, επειδή προσβάλλει -δήθεν- το Δήμαρχο με αυτά που αναφέρει στην ιστοσελίδα του. Η ΕΕΤΤ φυσικά αποδέχεται όλα αυτά και ξεχνάει ότι έχει εγκρίνει το Όνομα Χώρου μέχρι το 2010, ότι για 4 χρόνια ο Δήμος δεν είχε διαμαρτυρηθεί για κανένα λόγο σχετικά με τη νομιμότητα και ότι βεβαίως ο Δήμος έχει μόνο μία ιστοσελίδα, το kranidi.gr που καλύπτει όλα του τα διαμερίσματα, χωρίς να χρειάζεται εκχώρηση και του didyma.gr για να πληροφορεί τους δημότες! Παρ' όλ' αυτά, η ΕΕΤΤ έκρινε ότι έπρεπε να αφαιρέσει από τον πολίτη το Όνομα Χώρου, επειδή πείστηκε ότι ο Δήμος θέλει να το χρησιμοποιήσει, παρακάμπτοντας ότι στην πραγματικότητα υπήρχε ομολογημένη ενόχληση του Δήμου από την κριτική την οποία ασκούσε ο κ. Μπροδήμας. Από πότε όμως η σκληρή κριτική οδηγεί σε αφαίρεση ιστοσελίδας και από πότε η ΕΕΤΤ αποφασίζει, κατ΄αποτέλεσμα, για το αν υπάρχει προσβολή προσωπικότητας; Μια πραγματικά εξοργιστική περίπτωση, στη οποία ελπίζουμε η ΕΕΤΤ να δώσει σύντομα λύση."
Προς το παρόν η ιστοσελίδα του κ.Μπροδήμα μεταφέρθηκε στο e-didyma.gr. Απαιτείται η συμπαράσταση όλων μας!

1 σχόλιο:

georgepap31 είπε...

Τα Δίδυμα όμως είναι ακόμα εκεί όπως και χιλιάδες χρόνια (όπως φαίνεται από τα αρχαιολογικά ευρήματα που διαθέτουν). Το ποιός ενεργεί για καλό ή για κακό θα φανεί πολύ γρηγορότερα..