31 Οκτ 2008

Κωλοτούμπες μπρος πίσω...

" Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του" για την αντιμετώπιση της κρίσης σχεδιάζουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και μαζί και η ελληνική!

Αυτό το μέτρο υπήρξε η "σημαία" των σοσιαλδημοκρατών τις δεκαετίες του 70 και του 80 σε όλη την Ευρώπη. Οι κάθε είδους φιλελεύθεροι το επέκριναν μετά βδελυγμίας, φώναζαν ότι αυτό γεννά περισσότερη ανεργία παρά τη μειώνει! Και αποδείχτηκε ότι είχαν δίκιο! Και πως να μην είχαν δηλαδή!

Σήμερα αυτοί οι ίδιοι που κυβερνούν πια, σκέφτονται να εφαρμόσουν το ίδιο μέτρο, ενώ παράλληλα συζητούν τις προτάσεις των επιχειρήσεων για μεγαλύτερη ελαστικότητα στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών! Αυτό φυσικά για την Ελλάδα σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη εισφοροδιαφυγή, που έτσι κι αλλιώς ανθεί δεκαετίες και έχει οδηγήσει όλο το σύστημα ένα βήμα πριν την κατάρρευση!

Δεν με εκπλήσσει ο πανικός των "δεξιών" να σώσουν τους "αφέντες" τους! Με προβληματίζει η σιωπή των "αριστερών" (όλων των χρωμάτων) να αρθρώσουν έστω μισή λέξη! Να δείξουν μια διέξοδο! Τα πράγματα δεν είναι απλά μαύρα γιατί κυβερνούν οι συντηρητικοί και απέτυχαν παταγωδώς. Τα πράγματα είναι ακόμη πιο μαύρα, γιατί αυτοί που θα τους διαδεχτούν εκ των πραγμάτων, βλέποντας τον πήχη τόσο χαμηλά, δεν έχουν και μεγάλη έγνοια για ριζική ΑΛΛΑΓΗ και απλά περιμένουν τη σειρά τους να διαχειριστούν ... το πτώμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: