3 Νοε 2008

Δυστυχώς έζησαν πολύ ....


Διαβάζω στο Blog της " άλλης πρότασης" για την "χρήσιμη ενημέρωση του αστυνομικού διευθυντή Αργολίδας" για τα ναρκωτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Ασίνης!

" Η αύξηση των χρηστών στην Αργολίδα τα τελευταία χρόνια είναι ανησυχητική. Οι γνωστοί χρήστες ηρωίνης στην περιοχή Ναυπλίας έχουν φθάσει στους 350! Όταν είχα πρωτοέρθει στην περιοχή πριν μερικά χρόνια ήτανε μόνο 8, άργησαν να πεθάνουν και δυστυχώς πρόλαβαν να διαδώσουν τη χρήση της ηρωίνης σε πολλούς νέους και έτσι έχουμε φθάσει σε αυτό το νούμερο που μετά από μερικά χρόνια θα υπερτριπλασιαστεί"
Εξαιρετικό ε? Για διαβάστε και παρακάτω!

" Το μεγάλο μερίδιο ευθύνης το έχουν οι γονείς οι οποίοι δεν είναι κοντά στα προβλήματα των παιδιών τους, αδιαφορούν και στο παραμικρό παράπτωμα αντί να έρθουν κοντά και να τα καλύψουν συναισθηματικά, να τα αγκαλιάσουν, μεταχειρίζονται ψυχολογική και σωματική βία. Όταν τα παιδιά έρχονται στην πόρτα της Αστυνομίας είναι και το τέλος τους. Είναι πλέον σεσημασμένοι, σε κάθε συμβάν θα συλλαμβάνονται, θα ανακρίνονται, είναι αργά όταν φθάνουν σε μας. Η δουλειά είναι να μη φθάνουν σε μας για καταστολή. Το σπίτι να προλαβαίνει και να συζητάει με τα παιδιά του, να ξέρει που συχνάζουν και με ποιες παρέες"

Απορώ! Αυτοί που τον άκουγαν - και μεταξύ αυτών και μέλη της Κίνησης Πολιτών Ασίνης, που ανήρτησαν και το σχετικό ποστ - δεν τον πήραν με τις ντομάτες? Αν ο Αστυνομικός Διευθυντής της περιοχής, δηλαδή το κράτος, δηλαδή η εξουσία η έχουσα την βασική ευθύνη για τη λειτουργία της κοινωνίας, έχει αυτή την άποψη για το πρόβλημα των Ναρκωτικών, τότε ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι μπορεί να γίνει έστω το παραμικρό για να λυθεί το πρόβλημα?

Και δεν μιλάω για το πρώτο εξαιρετικά γελοίο επιχείρημα που το μόνο που δε μας λέει είναι να πάρουμε τις καραμπίνες και να σκοτώνουμε τους χρήστες για να μην μεταδίδεται η "αρρώστια"! Μιλάω για την εύκολη καραμέλα του "για όλα φταίνε οι γονείς" !

Έχει ρωτήσει ο κ.Διευθυντής χωρισμένους (ας προσπεράσουμε την ευθύνη της κοινωνίας για το χωρισμό τους, που είναι μεγάλη κουβέντα) γονείς αν μπορούν, στην κοινωνία που ζούμε, να ανταποκριθούν - όπως και οι ίδιοι θέλουν - στην ανατροφή των παιδιών τους? Εργαζόμενους γονείς που λείπουν συνεχώς από το σπίτι? Έχει ρωτήσει αν τέτοιοι γονείς έχουν τρέξει στα σχολεία των παιδιών τους και έχουν χιλιοπαρακαλέσει τους διευθυντές να πάρουν μέτρα να φύγουν οι "συμμορίες των εμπόρων" έξω από τα σχολεία και αυτοί αρνούνται ή αδυνατούν να κάνουν κάτι? Έχει μετρήσει πόσες φορές έχει κληθεί η αστυνομία να απομακρύνει ή και να συλλάβει τέτοιους τύπους έξω από σχολεία, τύπους που τους ξέρει καλά, και δεν το έχει κάνει?

Έχει αναρωτηθεί ο κ.Διευθυντής γιατί στα σχολεία δεν γίνεται σωστό μάθημα? Γιατί η πίεση του συστήματος σε γονείς και παιδιά για ένα σίγουρο μέλλον, που μεταφράζεται σε ένα πτυχίο, τα στέλνει στα ατελείωτα φροντιστήρια μέχρι τα μεσάνυκτα? Έχει πάει να δει τι γίνεται εκεί απέξω?

Έχει αναρωτηθεί ο κ.Διευθυντής γιατί το κράτος δεν μεριμνά επιτέλους για την ομαλή ένταξη των Ρομά στην κοινωνία? Για την σωστή ένταξη τους στο οικιστικό ιστό μιας πόλης, ισότιμα με τους άλλους πολίτες και όχι τον περιορισμό τους σε γκέτο? Έχει συναισθανθεί το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί σαν δύναμη καταστολής αλλά και πρόληψης, να ανέχεται να δρουν ανεξέλεγκτα τα κυκλώματα των ναρκωτικών μέσα στους καταυλισμούς των Ρομά?

Μήπως μπορεί να μας πει ο κ.Διευθυντής γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να σταματήσει τη διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές? Γιατί ο πιτσιρικάς νέος χρήστης στοιβάζεται στο ίδιο κελί με τον εγκληματία και τον έμπορο?

Μήπως μπορεί να μας απαντήσει ο κ.Διευθυντής γιατί οι μονάδες μεθαδόνης έχουν καταντήσει ανέκδοτο? Γιατί ο ΟΚΑΝΑ είναι υπό διωγμό στην ουσία από το κράτος? Γιατί η άγνοια των πολιτών, από έλλειψη υπεύθυνης και σωστής ενημέρωσης, οδηγεί σε ακραία φαινόμενα κοινωνικού ρατσισμού?

Μήπως και για όλα αυτά φταίνε οι γονείς?


Αντί λοιπόν ο κ.διευθυντής να ψάχνει τους εύκολους φταίχτες για το πρόβλημα και να διατυπώνει απόψεις εξαιρετικά επικίνδυνες που μπορούν να ωθήσουν ακόμη και σε φαινόμενα αυτοδικίας, ας ψάξει κι αυτός, τόσο σαν υπεύθυνος δημόσιος λειτουργός όσο και σαν απλός πολίτης, να βρει τις πραγματικές αιτίες και πάνω από όλα να βρει μαζί με όλους τους άλλους τις λύσεις.

Γιατί το πρόβλημα δεν λύνεται, αν βρούμε τον φταίχτη, που φυσικά - κατά τον κ.Διευθυντή - δεν είμαστε ποτέ εμείς! Το πρόβλημα λύνεται με δράση και προτάσεις, με ενημέρωση και διάλογο, με κινητοποίηση όλης της κοινωνίας από τον έχοντα την εξουσία μέχρι τον έχοντα το πρόβλημα. Αλλιώς θα επικρατήσει η λογική του Καιάδα!

Και ένα σχόλιο για την Κίνηση Πολιτών Ασίνης , που βρήκε, πιστεύω καλοπροαίρετα, την ενημέρωση του κ.Διευθυντή "χρήσιμη"! Ας το ξανασκεφτούν λίγο ... Πόσο συνάδει η αποδοχή τέτοιων λογικών με την άποψη για περισσότερη συμμετοχή των ενεργών πολιτών στα κοινά καθημερινά προβλήματα μιας τοπικής κοινωνίας?

14 σχόλια:

Στέλιος είπε...

Αυτό τώρα δεν είναι αποτέλεσμα της αθλιότητας μίας κοινωνίας οπως την κατήντησε η δεξιά?

cobra είπε...

Να φύγει ο Καραμανλής και η δεξιά.Τα 5 χρόνια που κυβερνάει έπεσαν όλα τα παιδιά στα ναρκωτικά.Σωστός ο στέλιος μ.Άραγε τι να σημαίνει το μ?.

spallantzas είπε...

@στέλιο μ.
μην κάνεις και εσύ το ίδιο λάθος : "φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς"

apopano είπε...

Δεν μας είπαν όμως ποτέ ότι άν γκρέμιζαν τις πρώτες οκτώ αυθαίρετες βίλες που χτίστηκαν στην Ελλάδα, δεν θα είχαμε τώρα 350αυθαίρετες γύρω από κάθε πόλη. Και βέβαια θα είχαμε αρκετές χιλιάδες στρέμματα δάσους που προσφέρουν οξυγόνο, ζωογόνο για τη σκέψη και το πνεύμα μας, που έχει φτωχέψει τόσο πολύ. Τόσο πολύ ώστε να προβάλει, εξυπνοφανής για πολλούς, η κοινότυπη στους φασιστάκιδες κύκλους άποψη που εξέφρασε ο κύριος διευθυντής. Συγχαρητήρια για την επιλογή του θέματος. Μου άρεσε και αναπαράγω.

ipoulis είπε...

Τελικά και εσύ πας να μεταθέσεις τις ευθύνες από τους γονείς στους εκπαιδευτικούς και στην αστυνομία, εμφανίζοντας τους γονείς ως θύματα της σκληρής κοινωνίας.
Οι ευθύνη είναι σε όλους και ο καθένας έχει το μερίδιό του.
Οι γονείς ας σταματήσουν να κυνηγάνε τις καριέρες, τα χρήματα με μόνο στόχο την υπερκατανάλωση (φυσικά υπάρχουν και όσοι αγωνίζονται για την επιβίωση και τους βγάζω το καπέλο)και ας επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους όχι μόνο μέσω κινητού.
Η εκπαίδευση (και όχι μόνο οι εκπαιδευτικοί - συχνό λάθος) που δεν αγγίζει παρά μονο αποσπασματικά το πρόβλημα. Η αστυνομία που κάποιες φορές ξέρει αλλά δεν ενεργεί και τέλος
η ΠΟΛΙΤΕΙΑ που δεν προστατεύει τους πολίτες, δεν βοηθά τους χρήστες και γενικώς κρύβεται

spallantzas είπε...

@Dream - Santorini Real Estate
Το ίδιο λέμε...

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά εθελοτυφλείτε? Η διαφθορά αδέρφια δεν έχει χρώμα? Ανεβείτε προς την Καραθώνα και κοιτάξτε λίγο αριστερά... στο ύψος του δρόμου προς Ευαγγελίστρια... Θα δείτε το μπάζωμα του ρέματος και τη δημιουργία οικοπέδου από το πουθενά...με τη συμφωνία δημοτικής αρχής και νομιμοποίηση με σχετικά έργα...Πότε θα πέσουν οι πολυκατοικίες είναι ζήτημα μηνών η λίγων ετών μιας και η ΦΥΣΗ εκδικείται... Γνωστή κοινοπραξία με μετόχους αιρετούς άρχοντες και γνωστούς μηχανικούς ανέλαβαν το έγκλημα κατά της ΦΥΣΗΣ με την ανοχή του δημοσίου, δηλ. πολεοδομίας αλλά και αρχαιολογίας, μιας και εκεί κλείστηκε γνωστή στοά πίσω από το λιοντάρι και τάφο των ενετών στρατιωτών...Δηλαδή τμήμα Βυζαντινών και νεωτέρων μνημείων Άργους έκανε τουμπεκί...καλά όλοι μέσα στο κόλπο είναι? Ρε Μπάμπη εσύ στην προϊστορική αρχαιολογία είσαι και δεν είναι αρμοδιότητάς είναι όμως Αναπλάκι και είσαι δημοτικός σύμβουλος αλλά κι εσυ ρε Πιτερέ... καλά τίποτα δεν είδατε? Πώς σας ξέφυγε ρε λεβέντες σύντροφοι? Τί να κάνουν όμως και αυτοί? Οι πρώτοι που θα έπρεπε να αντιδράσουν είναι οι γείτονες φτωχοί στην τσέπη αλλά δυστυχώς είναι και φτωχοί τω πνεύματι που νομίζουν ότι θα πάρει αξία η καλύβα τους και δε σκέπτονται ότι σε πιθανή καταιγίδα θα πνιγούν... Τελικά ίσως οι αποφασίζοντες είναι αυτοί που αξίζουν στους περισσότερους ραγιάδες σήμερα όχι όμως στην ιστορία και στο γένος μας.

spallantzas είπε...

@ανώνυμο
Ενδιαφέρον σχόλιο, αλλά εκτός θέματος! Αν θες, στείλε άρθρο και φωτογραφίες να το δημοσιεύσω. Επίσης υπάρχει και ο ΟΙΚΟτόπος

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αγαπητέ, δεν είναι καθόλου άσχετο το σχόλιο. Τα επίπεδα διαφθοράς συνδέονται με το άμεσο, υψηλό και μαύρο κέρδος... Και κατά ένα μυστήριο τρόπο όλες οι διεφθαρμένες δραστηριότητες επικοινωνούν μεταξύ τους... Όποιος είναι Αναπλιώτης και γνωρίζει την περιοχή θυμάται πώς ήταν και πώς έγινε... Περνάς από εκεί όταν πηγαίνεις Καραθώνα. Μπορείς να αγγαρέψεις τους φιλοξενούμενους bloggers σου για περαιτέρω στοιχεία αν εσύ δε μπορείς να περάσεις από εκεί...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως αγαπητέ φωτογραφίες υπάρχουν πολλές και αφορούν πριν και μετά... Αλλά ψάχνω να βρώ πώς θα στις στείλω? Μάλλον από email Ιαπωνίας...χαχαχα... Ε καταλαβαίνεις τώρα... Καλό θα είναι όμως να ρωτήσεις και τα παιδιά της άλλης πρότασης που ασχολούνται και μάλιστα είναι εραστές της ΦΥΣΗΣ - οικολόγοι πώς τους διέφυγε το θέμα?

spallantzas είπε...

@ανωνυμο
Δεν καταλαβαίνω γιατί φοβάσαι να στείλεις φωτογραφίες! Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις και κανείς δεν μπορει να την αμφισβητήσει. Το αν εγω ξέρω ποιος τις έχει στείλει, είναι άλλο θέμα.
Δεν έχω να ρωτήσω κανέναν. Βλέπω και κρίνω μόνος μου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ, οι εποχές έχουν αλλάξει, ειδικά όταν κρύβονται συμφέροντα... Πρόσφατα χάθηκε ένας μηχανικός δημόσιος υπάλληλος στο καθήκον στο Άργος, ένα καλό παιδί που τον έλεγαν Κατσόγιαννο... Μα καλά εσύ που ζεις? Δε μένεις Ναύπλιο? Καραθώνα δεν πήγες ποτέ? Μήπως είσαι μηχανικός? Και είσαι κι εσύ του συναφιού? Απορώ πώς κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις και ζητάς φωτογραφίες? Τα παιδιά από την άλλη πρόταση όπως κι εσύ θα ξέρεις πού έχει συνετελεστεί το έγκλημα αυτό κατά της ΦΥΣΗΣ και της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ... Τα εκ του πονηρού γιατί δε στέλνεις τις φωτό και άλλα θα σε παρακαλέσω να τα αφήσεις... Ή είμαστε με τον Άνθρωπο και την Κοινωνία ή παίζουμε διπλό παιχνίδι? Όσο για αρχειακό υλικό θα σε παραπέμψω σε φωτογραφίες όλων των φωτογράφων του Ναυπλίου αλλά και αεροφωτογραφίες να δεις... Είναι εμφανές τί έχει γίνει εκεί πέρα... Αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το γνωρίζεις και έχεις και πρόσβαση σε αεροφωτογραφίες οποιαδήποτε στιγμή... Τώρα αν οι συνεργοί εκεί τυχαίνει να είναι γνωστοί σου ή φίλοι σου, αν βρίσκεστε σε κοινά "σωματεία", θα σου πώ κάτι, ότι στη ζωή το πιο μεγάλο πράγμα είναι να γεννιέσαι ελεύθερος, να ζείς και να είσαι ελεύθερος και να φεύγεις ελεύθερος.

spallantzas είπε...

@ανωνυμο
οι σπόντες και οι ειρωνίες δεν μου αρέσουν ειδικά οταν είναι ανώνυμες! Αν έχεις κάτι να πεις, πέστο με το όνομα του! Διαφορετικά λάθος πόρτα χτύπησες! ... και μου θυμίζει και κάτι το ύφος σου!

Ανώνυμος είπε...

Εσένα που δε ΣΟΥ αρέσουν... όπως λές...βάλε με στο γύψο...Μόνο που ένας δικτάτορας - φασίστας κατέχει τα πρωτεία και μάλιστα πρώτος μίλησε όπως εσύ. Σου είπα, είναι μεγάλο πράμα να σαι λεύτερος ακόμα και από το θεριό του εγωισμού σου...μικρέ μαθητή...