7 Νοε 2008

Το "αμερικάνικο πνεύμα"

" Η νίκη του Ομπάμα στις εκλογές είναι, ταυτόχρονα, νίκη του «αμερικάνικού πνεύματος», της ικανότητας των ΗΠΑ να ανανεώνεται. Σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου δεν θα μπορούσε να εκλεγεί ως πρόεδρος ένας έγχρωμος, γιος μετανάστη. Η νίκη του Ομπάμα είναι νίκη αυτού ακριβώς του πνεύματος. Είναι καιρός, λοιπόν, να πάψουμε να παριστάνουμε εδώ στην Ελλάδα τους καλύτερους των πάντων και σε κάθε περίπτωση. Διότι στην Ελλάδα ένα παιδί Αλβανών μεταναστών, μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, όχι μόνο δεν θα μπορούσε να εκλεγεί πρόεδρος, αλλά πιθανότατα δεν θα διέθετε ελληνική ιθαγένεια. Ενώ ως αριστούχος δεν θα του επιτρεπόταν να σηκώσει την ελληνική σημαία ούτε καν σε παρέλαση. Πολύ λιγότερο, δε, να γίνει ο αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Τέλος, ως προς την νίκη του Ομπάμα, το μεγάλο ερώτημα είναι εάν και κατά πόσο θα υπάρξει και μία νέα αρχή στην ίδια την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ..."

Από το άρθρο του Ν.Κοτζιά στην αυριανή Αξία

3 σχόλια:

Στέλιος είπε...

Ψέμματα λέει ο Ν. Κοτζιάς? Απλώς διάφοροι "αγωνιστές", τύπου Λιάνα Κανέλλη και Αλέκα Παπαρήγα θέλησαν να προεξοφλήσουν την αποτυχία του νέου προέδρου.

Ανώνυμος είπε...

θα προτιμούσα να σας επισκεφτώ σε ποστ κοινωνικού περιεχομένου, αλλά και αυτό το θέμα σας, αν και πολιτικό, έχει περισσότερο κοινωνικό χαρακτήρα, ή κάνω λάθος???

.... προς το παρόν μας είναι αδύνατο να δεχθούμε αλβανό ηγέτη κ.λ.π. όμως θεωρώ ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη "νίκη" του Ομπάμα... στη χώρα των προτύπων και των πρωτοτύπων, στην χώρα που καθιέρωσε την ποικιλομορφία σε όλους της τους τομείς, τα παγκόσμια ακούσματα , τρόπους διασκέδασης, lifestyle και τέχνες, πέτυχε την δική του πρωτιά...
και για να το υπεραπλουστεύσουμε , δεν κατάλαβα , δηλαδή, αφού εύκολα υιοθετήσαμε συνήθειες όπως η κοκα κόλα και το χαμπουργκερ , στο τι θα ψηφίσουμε θα κολλώσουμε???

αρκεί να πάψουμε να πιστεύουμε στα θαύματα!!!

καλώς σας βρήκα και καλό υπόλοιπο Κυριακής

Ανώνυμος είπε...

Εδω ψηφισαμε για πρωθυπουργο τον Καραμανλη, στον Αλβανικης καταγωγης θα κολλησουμε;;;