10 Δεκ 2008

Αν ήμουν 16 χρονών...


... θάμουν και εγώ στους δρόμους! Θάμουν εκεί μαζί με τους άλλους. Θα διαδήλωνα μπροστά στα αστυνομικά κτίρια στην μνήμη του Αλέξη και θα φώναζα "ΓΙΑΤΙ?"! Αλλά αυτό το "γιατί" δεν θάταν απλά μια αγανάκτηση για μια εν ψυχρώ δολοφονία! Θάταν διαμαρτυρία για το έγκλημα που κάνουν κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε στιγμή στη γενιά μου. Όλοι! Όλοι αυτοί που μας κυβερνάνε! Όλοι αυτοί που πολιτεύονται! Όλοι αυτοί που έχουν την κάθε λογής εξουσία και το χρήμα στα χέρια τους!

Θάταν για το σχολείο μου που είναι άθλιο! Θάταν για το εκπαιδευτικό σύστημα που με πιάνει από το λαιμό από το δημοτικό σχολείο και με συνθλίβει λέγοντας μου " εδώ μάγκα επιβιώνουν οι ισχυροί και οι έχοντες"! Θάταν για το πανεπιστήμιο που υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα και μόνο γνώση δεν προσφέρει! Θάταν για τον ελεύθερο χρόνο μου, που κάποιοι μου περιορίζουν στο ελάχιστο, γιατί καταστρέφουν την παιδεία και τρέφουν την παραπαιδεία. Θάταν για την πόλη μου που κάποιοι ξεδιάντροπα την κάνουν όλο και πιο άχρωμη, όλο και πιο απρόσωπη, που λιγοστεύουν τους ελεύθερους χώρους , τους χώρους άθλησης, που γιαυτούς χώροι όπως βιβλιοθήκες, λέσχες συνεύρεσης και ψυχαγωγίας, σινεμά, θέατρο, ζωγραφική είναι άγνωστες λέξεις! Θάταν γιαυτούς που μας σερβίρουν σαν ζωή ενός νέου την καφετέρια, τα ηλεκτρονικά, τη βία στα γήπεδα, το χαζοκούτι και το στοίχημα!

Θάταν για αυτά που βλέπω πια καθαρά πως θα ζήσω στο μέλλον! Θάταν για την αγορά εργασίας που με κάνει εργαλείο κέρδους στα χέρια του εργοδότη ή "ψηφαλάκι" στα χέρια του δημόσιου διευθυντή και του συνδικαλιστή. Θάταν για την υγεία που δεν μου την προσφέρει κανείς πια, αν δεν πληρώσω. Για τη σύνταξη, που μου την κλέβουν οι "κουμπάροι"! Για το νερό που δεν θάχω να πιω! Για το περιβάλλον που ασελγώ συστηματικά πάνω του.

Όμως δεν είμαι 16 χρονών. Είμαι 46! Καί ντρέπομαι να είμαι εκεί! Ντρέπομαι γιατί σκέφτομαι τι έκανε η δική μου γενιά για αυτά τα παιδιά! Για τα παιδιά μας! Ντρέπομαι γιατί η δική μου γενιά πάλεψε, υποτίθεται για τη δημοκρατία! Για ένα όραμα! Για κοινωνική δικαιοσύνη! Για ισότητα! Η δική μου γενιά και η προηγούμενη λέει πως πέτυχε! Αλήθεια τι? Έχουμε σήμερα κοινωνική δικαιοσύνη? Ζούμε σε μια δίκαιη κοινωνία? Πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι γιαυτά που δήθεν κάναμε για τα παιδιά μας! Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που αυτά τα παιδιά τα βάζουν με τους μπάτσους , αντί να γυρίσουν κατά πάνω μας και να μας φτύσουν!

Τι να πω σήμερα στο δωδεκάχρονο γιό μου που την κοπάνισε από το ιδιωτικό σχολείο που τον στέλνω, γιατί -ο αφελής- θεωρώ πως έτσι εξασφαλίζω το μέλλον του? Τι να του πω όταν μου λέει "μα όλοι οι μαθητές είναι στους δρόμους"? Είναι σωστό να τον μαλώσω, να του φωνάξω "άκου παιδί μου, η ζωή είναι ζούγκλα, και πρέπει να επιβιώσεις πάση θυσία"? Τι να του απαντήσω στην εύλογη ερώτηση "μα ποιος την έκανε ζούγκλα μπαμπά?" Η ΝΔ και ο Καραμανλής? Ο Εφραίμ και ο Αρσένιος? Ο Πρετεντέρης και ο Αυτιάς? Ο Τεν Κάτε και ο Βαλβέρδε? Ο Κόκκαλης και ο Βγενόπουλος? Η Καλομοίρα και ο Ρουβάς?

Για πόσο ακόμη θα αντέξουμε αυτή την κοινωνία που στέλνει εμάς χωρίς κουράγιο βαθιά στον καναπέ και τη νεολαία χωρίς μπούσουλα στους δρόμους, έρμαιο του κάθε πολιτικάντη ψευτοεπαναστάτη και του κάθε ψευτοράμπο δολοφόνου? Πόσο ακόμη θα ανεχτούμε και θα συμβάλλουμε ηθελημένα ή αθέλητα στην υποθήκη του μέλλοντος αυτών των παιδιών? Και είναι απλά μια κυβερνητική αλλαγή η ουσιαστική διέξοδος? Πόσο βέβαιοι μπορεί να είμαστε ότι η πορεία προς την καταστροφή μπορεί να αναστραφεί? Τι μας εγγυάται ένα διαφορετικό μέλλον?

Ποτέ στη ζωή μου μέχρι σήμερα δεν έχω νοιώσει τόσο θυμωμένος αλλά και τόσο ένοχος! Νοιώθω εγώ, που λέω πως είμαι ενεργός πολίτης, να έχω κάνει ...μια τρύπα στο νερό! Κοιτάζω γύρω μου τους συνανθρώπους μου και έχω την αίσθηση ότι όλοι κάπως έτσι νοιώθουν, αλλά δύσκολα το διακρίνεις! Ο καθένας αντιδρά ατομικά, συχνά λανθασμένα. Η οργή μπορεί να ξεχειλίζει αλλά η ανασφάλεια κυριαρχεί! Ο μπούσουλας λείπει! Τα αδιέξοδα πολλά γύρω μας!

Αυτή η κοινωνία δεν μπορεί να σταθεί πια με κανένα δεκανίκι! Κάτι θα ΑΛΛΑΞΕΙ σύντομα! Και θάναι σαν το ΚΥΜΑ! Το ζητούμενο είναι νάμαστε και εμείς εκεί. ΟΛΟΙ! Πρέπει να είμαστε. Εμείς και τα παιδιά μας. Υπάρχει ακόμη ελπίδα!

29 σχόλια:

Unknown είπε...

Πόσο πάρα πολύ καταλαβαίνω όλα τα συναισθήματά σου,περισσότερο ίδια και απαράλακτα με τα δικά μου ,ΔΕΝ θα μπορούσαν να είναι..η διαφορά έγκειται μόνο στο γεγονός πως τα δικά μου (παιδιά) είναι 32 και 28.
Το τελευταίο καιρό λοιπόν το "μότο" τους ,στο αυτομαστιγωμά μου είναι!
Μαμά,μη μιζεριάζεις,μη στεναχωριέσαι,εσύ μας έδειξες το δρόμο,εσύ μας γέμισες ελπίδα και ΑΥΤΗ να είσαι σίγουρη πως υπάρχει.
Εγώ,πάλι,δεν ξέρω γιατί.... κλαίω περισσότερο.

Matrix είπε...

άψογο stefan, το φιλοξενώ έτσι?

spallantzas είπε...

@matrix
αν είναι να το διαβάσουν ... πατεράδες...φυσικά!

Matrix είπε...

ε, και πατεράδες :)

ikor είπε...

stefan, αν κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας όπως εσύ, θ' αλλάξουν πολλά!

Νομίζω ότι ο Σιδηρόπουλος τα είπε όλα:

Έχε το νου σου στο παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα!

fisherman είπε...

Πόσα από αυτά που γράφεις δεν τα έχουμε σκεφτεί. Πόσες φορές δεν νιώσαμε παγιδευμένοι στο "κλουβί μας". Δυστυχώς όμως θα τα σκεφτούμε ξανά και ξανά γιατί δεν μπορούμε να τα κάνουμε ... δεν έχουμε το θάρρος πια...

pmitsiou είπε...

"... Της Μαρίας Μίχου
michou@eleftheria.gr
Αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο τις περιουσίες τους εμφανίστηκαν χθες έμποροι, καταστηματάρχες και επαγγελματίες της Λάρισας. Από νωρίς το πρωί, μετά από πληροφορίες για παρουσία κι άλλων θερμοκέφαλων διαδηλωτών στην πόλη, οι έμποροι δέχθηκαν την παραίνεση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας να παραμείνουν στα καταστήματά τους, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν καταστροφές και βανδαλισμούς στις περιουσίες τους. Αργά χθες το απόγευμα, και όταν άρχισε να διαφαίνεται ότι τα πράγματα δεν θα κυλούσαν καθόλου ήρεμα, οι έμποροι συγκρότησαν ομάδες περιφρούρησης –μάλιστα επεμβαίνοντας κιόλας σε δύο περιπτώσεις. «Θα μείνουμε όσο χρειάζεται και θα βρισκόμαστε όπου χρειάζεται», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΣΛ, Νίκος Τζίκας.
«Ζητήσαμε από τα μέλη τους να παραμείνουν στα καταστήματά τους, ώστε να έχει κόσμο η αγορά και να αποτραπούν καταστροφές των περιουσιών μας», είπε ο κ.Τζίκας. Πράγματι, αρκετοί ήταν οι έμποροι που με το κλείσιμο των καταστημάτων στις 2 το μεσημέρι δεν έφυγαν, αλλά περίμεναν, αγωνιώντας, το τι θα γίνει. Η ανησυχία τους κορυφωνόταν, όσο το φως της μέρας λιγόστευε –και τελικά, αποδείχθηκε ότι είχαν δίκιο. Από νωρίς το απόγευμα, άρχισαν να σχηματίζονται πηγαδάκια καταστηματαρχών σε διάφορα σημεία των κεντρικών εμπορικών οδών. «Θα μείνουμε ως το πρωί, αν χρειαστεί», είπαν.
«Θέλουμε αυτή την κρίσιμη ώρα να επικρατήσει η λογική. Είναι και δικά μας παιδιά και θέλουμε να καταλάβουν ότι με τους βανδαλισμούς δεν γίνεται τίποτα. Αν καταστρέψουν τα καταστήματά μας, καταστρέφουν την ίδια τους την πόλη», είπε ο πρόεδρος του ΕΣΛ. «Έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώσουν, αλλά μέχρις εκεί που δεν δημιουργούν πρόβλημα», σημείωσε.
ΣΤΑ «ΌΠΛΑ»
Στη συνέχεια, κι όταν πλέον διαφάνηκε ότι υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να επαναληφθούν σκηνές από το προχθεσινό βράδυ, οι έμποροι συγκρότησαν ομάδες περιφρούρησης. Αρκετοί ήταν εκείνοι που με δοκάρια, καδρόνια, στηρίγματα κορμών δέντρων, αλλά και εξάρτυση (κράνη και σιδερολοστούς), συγκεντρώθηκαν στους πιο κεντρικούς εμπορικούς δρόμους. Στη συμβολή των οδών Κύπρου και Παναγούλη έγινε η… πρώτη «επέμβαση» των εμπόρων, ενώ στη συνέχεια, λίγο πιο κάτω, πάλι επί της Κύπρου έγινε η δεύτερη «επέμβασή» τους. Όπως επικαλούνται, διαπιστώθηκε πρόθεση για καταστροφή βιτρινών, κάτι το οποίο δεν ήταν ούτε σαν σκέψη ανεκτό..."

pmitsiou είπε...

Για φανατάσου, Στέφανε... Σε μια πόλη που δεν καταστράφηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑ μαγαζί ιδιώτη παρά μόνο ΟΛΑ τα τραπεζικά καταστήματα, οι έμποροι ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ συγκρότησαν ομάδες κρούσης που ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΑΓΡΙΑ δεκατετράχρονα παιδιά που ΗΤΑΝ ΑΝΑΡΜΟΣΤΑ ΝΤΥΜΕΝΑ.

Το καλύτερο; Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου είναι μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ...

Ντρέπομαι για κάθε μια φορά που του έσφιξα το χέρι...

Ντρέπομαι..

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Συμμερίζομαι τις ενοχές σου...
Το φιλοξενώ κι' εγώ.

Armonistas είπε...

Για εμάς τους σαραντακάτι:
Πολύ σωστά, Στέφανε.
Μόνο μη μας μείνουν πάλι οι ενοχές και σε λίγο καιρό συνεχίσουμε τη ζωή που μας έφερε εδώ.
Να θυμηθούμε στις εκλογές π.χ. όλους αυτούς που μετά το 1974 ξεφτύλισαν κάθε αξία και κάθε ιδανικό και να πράξουμε αναλόγως. Να είμαστε παρόντες κι ενεργοί κυνηγώντας "ουτοπίες", ανοίγοντας ατραπούς σωτηρίας στα αδιέξοδα και στους λαβύρινθους που φτιάχτηκαν, με ηθικούς αυτουργούς όλους μας.
Να μην ξεχάσουμε γρήγορα. Να μην ξεχαστούμε.

Οίακας Ναυπλίου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

@Armonistas
δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος! και δεν είμαι , γιατί βλέπω αυτά τα παιδιά χωρίς κανένα μπούσουλα, απλά να διαμαρτύρονται. Το να κυνηγάς ουτοπίες δεν τους εξασφαλίζει το μέλλον τους!

Armonistas είπε...

Για εμάς λέω να μην ξεχαστούμε, όχι για τα παιδιά.
Εμείς θα ψηφίσουμε, όχι τα 15χρονα. Και θα διώξουμε αυτούς που σκότωσαν τον Αλέξη για να φέρουμε αυτούς που σκότωσαν το '85 το Μιχάλη.
Θα διώξουμε αυτούς με το Βατοπέδι και θα φέρουμε αυτούς του Χρηματιστηρίου.
Θα διώξουμε αυτούς που βιάζουν την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση και θα φέρουμε αυτούς που βίαζαν την παιδεία, την υγεία και την ασφάλιση. Και δώστου πάλι. Τέλος πάντων.
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αγωνιζόμαστε για "ουτοπίες" εντός εισαγωγικών, για ιδανικά και αξίες, γιατί μόνο με το παράδειγμα διδάσκονται αυτά τα πράγματα. Όχι με τα λόγια και τις ενοχές. Ο 12χρονος γιος σου καταλαβαίνει, σε βλέπει ότι δεν είσαι παραιτημένος και θα το καταλάβει, επίσης, αν παραιτηθείς.
Μεγάλη κουβέντα ανοίξαμε και πρέπει να φύγω προς το παρόν...

ΥΓ: Στέφανε, στείλε μου ένα mail γιατί θέλω να σε ρωτήσω κάτι τεχνικά για το blog και δεν έχω το δικό σου. info@armonistas.gr

Ανώνυμος είπε...

Hi folks,

What online mags do you read and would recommend?

For all you ska people out there I recommend The Enough Fanzine. It is one of the first emo fanzines on the www.

They have throusands of interviews from the most independent bands all over the world. Check them out online: [url=http://www.enoughfanzine.com]Enough Fanzine[/url]. Best of it all, they are 100% non-profit and just helping the scene!

Looking forward to your recommendations.

Cheers!

Ανώνυμος είπε...

cool guys! survey the latest free [url=http://www.casinolasvegass.com]casino[/url] games like roulette and slots !mull over out the all modish untied [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino[/url] games at the all redone www.casinolasvegass.com, the most trusted [url=http://www.casinolasvegass.com]online casinos[/url] on the net! high-class our [url=http://www.casinolasvegass.com/download.html]free casino software download[/url] and take over from make good in money.
you can also charges other [url=http://sites.google.com/site/onlinecasinogames2010/]online casinos bonus[/url] . check out this new [url=http://www.place-a-bet.net/]online casino[/url].

Ανώνυμος είπε...

well guys! check the latest unregulated rid of [url=http://www.casinolasvegass.com]casino[/url] games like roulette and slots !break means of escape the all modish release [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino[/url] games at the all untrained www.casinolasvegass.com, the most trusted [url=http://www.casinolasvegass.com]online casinos[/url] on the cobweb! appreciate our [url=http://www.casinolasvegass.com/download.html]free casino software download[/url] and advance in money.
you can also brake other [url=http://sites.google.com/site/onlinecasinogames2010/]online casinos bonus[/url] . check out this new [url=http://www.place-a-bet.net/]online casino[/url].

Ανώνυμος είπε...

Predilection casinos? authenticate this environmental [url=http://www.realcazinoz.com]free casino[/url] games. advisor and get up online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also into our lately [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] give something at http://freecasinogames2010.webs.com and win material folding shin-plasters !
another chic [url=http://www.ttittancasino.com]casino[/url] spiele locality is www.ttittancasino.com , because german gamblers, call magnanimous online casino bonus.

Ανώνυμος είπε...

Uggs zijn weer helemaal hot! P echte ??Legitimate Ugg boots?¯ vliegen s winkel uit durante ook op uggonline [b][url=http://www.besboots.com]http://www.besboots.com[/url][/b] heren uggs besboots.com kwwkbr auction web sites en author Marktplaats worden sony ericsson volop verkocht. Helaas zijn er ook veel namaak throughout omloop?* Dus Girlscene vertelt je hoe je s echte authentic (echte) Uggs kan herkennen! G echte classic Ugg boots! Waar je author moet letten bij het kopen lorrie Ugg boot op web regarding tweedehands:
One. ugg [b][url=http://www.fokboots.com]ugg boots[/url][/b] ugg collection rmtjgj mrmtjc www.fokboots.com S geur truck r fake Ugg boots zijn back heel anders john expire van r echte. P neppe ruiken een beetje naar verf
involving lak, terwijl r echte heel natuurlijk ruiken. Also snuffelen dus, voordat je sony ericsson koopt!Ugg sheepskin boots Het succes lorrie het merk Ugg boot Sydney can be begonnen inside The late seventies. Een Australische reader, John Cruz, bracht destijds comfortabele boot styles gevoerd fulfilled ugg naar Amerika, welke hij bestempelde als Ugg sheepskin boots Sydney boots. Het duurde niet lang voordat UGG Sydney een populair surfmerk werd throughout Zuid-California durante ook Amerikaanse beroemdheden p boot styles gingen dragen.
Ugg boot ugg boots sale [b][url=http://www.eoboots.com]uk ugg[/url][/b] boots cheap ugg eoboots lpntvc gijhvn Sydney groeide marche echt inside een razend speed toen The famous host oprah Winfrey Uggs opnam in haar welbekende lijst: Oprah's Favourite Things. S footwear worden inmiddels wereldwijd verkocht durante gedragen doorway zowel nationale als internationale beroemdheden. Lorrie Arendonk heeft altijd een zeer uitgebreide collectie UGG-schoenen ugg [b][url=http://www.yuboots.com]ugg store[/url][/b] ugg online yuboots sjfkhk sjswdc op voorraad, voor zowel dames als heren. Bekijk s
UGG laarzen durante schoenen inside onze winkels involving bestel Many of us hebben Ugg boots, durante many of us hebben Minnetonka's r su¨¨de Indianen-style laarzen achieved p fringes. Wat krijg je als je perish twee combineert? Nou, een Uggatonka, bijvoorbeeld! Of Minnnetugg, wat je wilt. Het merk Koolaburra bracht r twee tendencies samen throughout g "Kettle Ankle Perimeter Boots". Sony ericsson zijn via Shopbop.org ght koop voor $365.Half a dozen. G labeltjes op s hak zijn ook verschillend. Bij s fake Ugg boot zijn p characters wat vetter weergegeven, en can be het lettertype truck ??Sydney?¯ high heel anders:7. Echte Ugg boot bestaan niet within s kleur ??Camel?¯. Let hier dus op als je sony ericsson koopt!

Ανώνυμος είπε...

What's in a name? That which we lecture cheap uggs www.morecheapuggs.com a rose nearby any other account would [url=http://www.morecheapuggs.com/]cheap uggs[/url] scent as sweet.

Ανώνυμος είπε...

[b][url=http://www.uggsoutletnow.com/]www.uggsoutletnow.com[/url][/b] You are able to send sugar absolutely free gifts, soul healthy, according to your recipient's demands. Unique theme gourmand baskets are also accessible. For the bookworm inside your life span, it is possible to deliver a book lover chest which falls within a ebook finish chest whole with connoisseur and chocolate to get pleasure from all through learning time.

[b][url=http://www.louisvuittonsalemarket.com/]www.louisvuittonsalemarket.com[/url][/b] Crimson is among by far the most traditionally used shades for this function time and you also could certainly show your glance applying a outstanding and beautiful purple satchel. Pink satchels tend to be created from polished evident leather-based or clean grained pure leather. One of a kind and exclusive materials are generally valuable to generate out endless high-class.

[b][url=http://www.uggsoutletnow.com/]ugg boots outlet[/url][/b] Feature three: Superior maker and superior vendor. Our manufacturing unit locates in the popular leather-based city and we've got been in providing these branded designer replica handbags for about six many years, we've got our possess suppliers, we now have won fantastic reputation in our domestic sector. We comprehend the importance of being genuine and giving superior service.

[b][url=http://www.louisvuittonsalemarket.com/]louis vuitton handbags[/url][/b] I'm there physically but not present in the instant. I am hectic "doing" instead than "being" simply because I'm pondering so many issues simultaneously. Could you relate?. Merchandise might quite possibly be acquired individually or as being a established. There is usually collections of pendants, Gucci Outlet necklaces, bracelets and earrings to commemorate the for seasons and coronary heart pendants as aspect in their getaway collection'. In addition they make kid's jewelry..

[b][url=http://www.louisvuittonoutletmart.co.uk/]louis vuitton outlet[/url][/b] Due for its cult adhering to and flexibility, the collection is probably the almost all copied and counterfeited selection with reference to dance footwear and purses. If the tone have a tendency to be not get near to copied, the in general monogram made is continuously be copied, that LV tone is swapped in the even more layout. So be forewarning when heading buy a Louis Vuitton purse, turning into an backup copies of counterfeited LV dance footwear is by any means time alarming as a consequence of the brand name level of popularity..

Ανώνυμος είπε...

top [url=http://www.001casino.com/]001casino.com[/url] brake the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]free casino games[/url] autonomous no consign hand-out at the best [url=http://www.baywatchcasino.com/]casino online
[/url].

Ανώνυμος είπε...


[url=http://shenenmao.blog.hr/][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shensacens.altervista.org/les-entreprises-commerciales-coping-with-key-rings-charms-sac-devenir-endeavors-lucratifs/][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shenenmaoyie.livejournal.com/][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shenenmaoyis.publr.com/][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://www.shenenmaoyiss.350.com/page.htm][b]sac longchamp[/b][/url]

Ανώνυμος είπε...

Did you [url=http://www.onlinecasinos.gd]online casino[/url] remember that you can on Revolving Hinterlands demesne ere lengthy from your mobile? We be torture with a series transportable casino at tantamount's disposal an lustfulness to iPhone, iPad, Android, Blackberry, Windows 7 and Smartphone users. Be borne your gaming with you and be a conqueror [url=http://www.adultsrus.us]dildo[/url] wherever you go.

Ανώνυμος είπε...

We [url=http://www.freecasinogames.gd]casino bonus[/url] be subjected to a corpulent library of unqualifiedly freed casino games as a replacement for you to play sensibly here in your browser. Whether you pine for to training a table recreation master plan or scarcely examine elsewhere a some modern slots once playing for genuine in dough, we procure you covered. These are the exacting verbatim at the same time games that you can with at true online casinos and you can with them all in requital for free.

Ανώνυμος είπε...

[url=http://amoxicilline.webs.com/]Framox en ligne
[/url][url=http://acheter-amoxicilline.webs.com/]amoxicilline enfant posologie
[/url] amoxicillin without prescriptions uk
amoxicilline durГ©e traitement
acheter de l'augmentin

Ανώνυμος είπε...

Hello. And Bye.

Ανώνυμος είπε...

[url=http://www.eggergarten.ch/gaerten/main.htm]wholesale snapback hats[/url]
[url=http://www.eggergarten.ch/teiche/]Louis Vuitton Outlet[/url]
sakawa8866

Ανώνυμος είπε...

Hey there I am so delighted I found your website, I really found you by accident,
while I was looking on Aol for something else, Regardless I am here now and
would just like to say thanks for a incredible post and a all round thrilling blog
(I also love the theme/design), I don't have time to look over it all at the minute but I have bookmarked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the awesome work.

Also visit my page le pliage longchamp

Ανώνυμος είπε...

Nice weblog right here! Additionally your web site loads up very fast!
What web host are you the usage of? Can I am getting your associate hyperlink
in your host? I wish my web site loaded up as fast as yours lol

Look into my site: longchamp bag