3 Δεκ 2008

Σκουπίδια : 34.000€ / ημέρα / χωματερή επί 'Χ' χωματερές = ΣΚΑΝΔΑΛΟ!

27 και σήμερα μείνανε!

Από την 1.1.2009 θα πληρώνουμε 34.000 € την ημέρα για κάθε χωματερή σκουπιδιών που θα παραμένει ανεξέλεγκτη εν λειτουργία! Μην σας περάσει από το μυαλό να κάνετε το πολλαπλασιασμό, γιατί το αποτέλεσμα θα κάνει στο "σκάνδαλο του Βατοπεδίου" και οποιοδήποτε άλλο σκάνδαλο έχουμε μάθει μέχρι σήμερα, να μοιάζουν με ... monopoly! Σας την κάνω εγώ για να σας προλάβω ... κάθεστε? Ωραία :

7.500.000 € ημερησίως

Η προσπάθεια του ελληνικού κράτους να κλείσει 7 στις 10 χωματερές που είχαν εντοπισθεί το 2004 από την ΕΕ και επέφεραν το πρόστιμο αποδεικνύεται αναποτελεσματική και για έναν λόγο παραπάνω. Λόγω της παντελούς έλλειψης σχεδιασμού ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων που θα περιελάμβανε και την ανακύκλωση στην πηγή με ουσιαστική μείωση του όγκου των σκουπιδιών μέχρι και 90%, αλλά και - το σημαντικότερο - δραστική ανάκτηση φυσικών πόρων και ενέργειας, νέες παράνομες χωματερές έχουν ξεφυτρώσει σε όλη τη χώρα και θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα πρόστιμα, ακόμη και στο διπλάσιο!

Για ξαναδείτε αυτό το νούμερο :

7.500.000 € ημερησίως

Για συγκρίνετε το τώρα με το ποσό της φημολογούμενης ζημιάς που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου : Σε δυο βδομαδούλες θα έχουμε πληρώσει ακριβώς τα ίδια σε πρόστιμο! Και κάθε δυο βδομάδες θα πληρώνουμε έναν Εφραίμ από την ανικανότητα μας. Και σε αυτά δεν περιλαμβάνεται η - έτσι κι αλλιώς - ζημιά που κάνουμε στο περιβάλλον και που δεν κοστολογείται!

Το χειρότερο είναι ότι δεν ιδρώνει το αυτάκι κανενός. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όλων των βαθμίδων. Οι τοπικοί άρχοντες άγονται και φέρονται πανικόβλητοι από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και "αεριτζήδες" και στις περισσότερες των περιπτώσεων, 20 μέρες πριν τη λήξη της διορίας, δεν έχουν στην κυριολεξία ιδέα τι θα κάνουν με τα σκουπίδια από το 2009!

Τρανό παράδειγμα και η περιοχή μας.

" Αφού εδώ και έξι μήνες οι Δήμαρχοι συζητούσαν και κατά βάση αποδέχονταν τα σχέδια της περιφέρειας για την λύση της δεματοποίησης των σκουπιδιών και της αποθήκευσης για δύο χρόνια, δεκαπέντε μέρες πριν από την εφαρμογή της πρότασης άλλαξαν αρκετά πράγματα."


Το ξαναγράφω :

7.500.000 € ημερησίως


... είναι πολλά τα λεφτά... και μεγάλο το σκάνδαλο! Δεν νομίζετε ότι επιτέλους πρέπει να ασχοληθούμε με τα σοβαρά?

Δεν υπάρχουν σχόλια: