16 Δεκ 2008

Το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ για το Βατοπαίδι

Όχι ότι περίμενα τίποτα καλύτερο, όχι ότι περίμενα ΕΝΑ Πόρισμα, όχι ότι τα άλλα τέσσερα είναι καλύτερα , όχι ότι τελικά έχει και πολύ σημασία τι λένε τα πορίσματα, αλλά ... να! Όπως λέει μέχρι και ο krogias , είναι λίγο προκλητικό ...κ.Καρχιμάκη!

Update : τουλάχιστον ...τόσωσε ο ΓΑΠ στη Βουλή!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε το δικό του πόρισμα online:
http://www.syriza.gr/grafeio-typoy/porismatikes-theseis-gia-ti-diereynisi-toy-synoloy-tis-ypothesis-tis-mons-batopedioy/
Διαβάστε το για να μάθετε τι έπαιξε με το Βατοπαίδι.

Στέλιος είπε...

@Ανώνυμος: ναι από τον ΣΥΡΙΖΑ περιμέναμε να μάθουμε, που, για να διορίσει διευθυντή στην ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ Αυγή, έκανε 3 μήνες να αποφασίσει!

Στέλιος είπε...

Στέφανε, κι εγώ προβληματίστηκα, αλλά χαίρομαι τελικά που ήμουν από τους πρώτους που ανάρτησα σχετικό σχόλιο επιδοκιμάζοντας τη κίνηση του Γιώργου. Πράγματι, για ποιό λόγο να στιγματίσουμε 2 στελέχη που, ΝΑΙ ΜΕΝ έκαναν λάθος, πλην όμως το κατάλαβαν και το διόρθωσαν? Την ίδια στιγμή μάλιστα που ένας πρωθυπουργός (έστω της πλάκας!) ομολογεί ότι κι αυτός ο ίδιος δεν πήρε χαμπάρι? Τουλάχιστον οι Δρυς-Φωτιάδης ενήργησαν και διόρθωσαν και υπερασπίστηκαν το δημόσιο συμφέρον, πράγμα που ΔΕΝ έκανε ο Καραμανλής. Ορθώς ο Γιώργος το ανέφερε: ΘΑ τους παρέπεμπε, αν δεν έδειχναν ότι αντιλήφθηκαν το λάθος τους. Και μην ξεχνάμε και κάτι: Το Βατοπέδι δημιουργήθηκε γιατί ακριβώς οι υπουργοί της ΝΔ δεν εκμεταλλεύτηκαν τις διορθωτικές κινήσεις Δρυ και Φωτιάδη. Αν πατούσαν σε αυτές, τώρα το μοναστήρι δε θα είχε κανένα δικαίωμα. Περαιτέρω, επί ΝΔ, υπήρξε όπως απεδείχθη ολόκληρος σχεδιασμός για να "κλειδώσει" το θέμα!

spallantzas είπε...

@Στέλιο Μ.
Φίλε μου πολιτικά αυτό που λες στέκει. Όπως πολιτικά σωστά αντέδρασε και ο ΓΑΠ στη Βουλή, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ και το πόρισμα. Να μην ξεχνάμε όμως μια βασική διαφορά : η εξεταστική επιτροπή διερευνά πολιτικές ΚΑΙ ΜΟΝΟ ευθύνες! Οι τυχόν ποινικές μπορούν να διερευνηθούν μόνο από μια προανακριτική. Και ο ΓΑΠ αυτό που είπε ήταν, πως αν κάποιος νομίζει ότι οι δυο πρωην του ΠΑΣΟΚ έχουν και ποινικές ευθύνες (γιατί προφανώς- λέω εγώ - πολιτικές είχαν), τότε δεν έχει να προτείνει προανακριτική και γι' αυτούς!
Τώρα, γιατί λέω πως είχαν πολιτικές ευθύνες? Γιατί απλούστατα πήγαν να κάνουν τη "μαμουνιά" και όταν είδαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, την πήραν πίσω. Απλά πράγματα, για να μην κρυβόμαστε πίσω από τομ δάκτυλο μας!