24 Δεκ 2008

Περί νομιμότητας και ηθικής συνέχεια

«Το νόμιμο βάση της ιδιότητος του κ. Νικοπολίδη ως πρωταθλητή Ευρώπης και του τίτλου σπουδών του αναφέρονται στο διορισμό του στο ΦΕΚ. Για το ηθικό μέρος της υπόθεσης, εφόσον ο κ. Νικοπολίδης αποδεχθεί τον διορισμό του και προσληφθεί στο Δήμο Κηφισιάς θα αποσπαστεί στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη νεολαία της Κηφισιάς»

Αυτά είπε ο Δήμαρχος Κηφισιάς για τον περίφημο διορισμό του διεθνούς τερματοφύλακα ως ...δενδροκηπουρού στο Δήμο του. Ας ξεπεράσουμε δηλαδή το ότι ο συμπαθής Αντώνης έφαγε τη οργανική θέση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που ψάχνουν δουλειά και που δυστυχώς δεν έμαθαν να κλωτσάνε μπάλα, γιατί κανείς δεν τους είπε "κλώτσα μπάλα για να ...αποφύγεις το ΑΣΕΠ"!

Τώρα όχι μόνο θα δουλέψει στο Δήμο Κηφισιάς, αλλά θα αφήσει πάλι κενή την οργανική θέση στην οποία διορίστηκε, διότι θα αποσπαστεί στον Αθλητικό Οργανισμό για να μάθει και άλλους να .... κλωτσάνε μπάλα. Είναι προφανές ότι οι τριανταφυλιές στην Κηφισιά θα συνεχίζουν να ... μαραζώνουν ενώ είναι απορίας άξιο πως ένας δενδροκηπουρός μπορεί να εργάζεται στον αθλητικό οργανισμό!

Η περίπτωση (ως προς τη διαδικασία) Νικοπολίδη δεν είναι η εξαίρεση, είναι ο κανόνας! Χιλιάδες πολίτες είναι όμηροι μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και ψηφοθηρίας των τοπικών αρχόντων που τους τοποθετούν σε θέσεις, που δεν είναι οι οργανικές τους, και έτσι εκβιάζονται να υποκύπτουν στις επιθυμίες των πολιτικών προϊσταμένων τους. Από την άλλη χιλιάδες οργανικές θέσεις σε σχολεία, νοσοκομεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς κλπ μένουν κενές, λόγω αυτής της πρακτικής, που για να είμαστε και ειλικρινείς, την έκανε "επιστήμη" η διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Έχω μια απορία : Τα γάντια τα οποία θα χρειάζεται ο Αντώνης για να μαθαίνει στα μικρά παιδιά την τέχνη του τερματοφύλακα, θα χρεώνονται στον προϋπολογισμό του Δήμου ως γάντια ποδοσφαίρου ή κηπουρικής?

Δεν υπάρχουν σχόλια: