28 Δεκ 2008

Περισσότερα ... πεταμένα λεφτά!

Εφημερίδες (και ειδικά τα κυριακάτικα "πακέτα") έχω σταματήσει να παίρνω εδώ και καιρό! Αλλά σήμερα, βλέποντας τα πρωτοσέλιδα στο ιντερνετ, βλέπω έναν ακόμη λόγο, εκτός από το περιεχόμενο τους, για να μην παίρνει πια κανείς. Τέσσερα και εικοσιπέντε (4,25) ευρώ για μια εφημερίδα? Ακόμη και χωρίς προσφορές να την έπαιρνε, δεν φτάνει ο μισθός ενός μέλους της G700 για να "ενημερώνεται" κάθε μέρα!
Απορώ πάντως ποιοι είναι οι λόγοι της αύξησης της τιμής κατά τουλάχιστον 25%! Αυξήθηκε το κόστος των προσφορών? Των CD? Είναι πιο ακριβό το χαρτί το Σ/Κ από την καθημερινή? Έπεσε μηπως ο διαφημιστικός τζίρος ? Τα έσοδα από τις κρατικές δημοσιεύσεις? Έφυγε ο Ρουσόπουλος και ...χάλασε το παιχνίδι?
Επίσης θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ο Guardian έχει 1,5 λίρα και η Frankfurter Allgemeine 1,90€?

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και μακάρι να ήταν μόνο το υπερβολικό κόστος. Σαφώς και η τηλεόραση είναι φτηνότερη και το διαδίκτυο ουσιαστικά δωρεάν, ως μέσο επικοινωνίας και μόνο αν το δει κανείς.

Το ερώτημά μου είναι, γιατί δεν τολμούν οι δημοσιογράφοι και οι εφημερίδες να αναρτήσουν φόρμες σχολίων στα διάφορα άρθρα που "σηκώνουν"; Αυτό κάνουν σαφέστατα πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες. Γιατί δεν το κάνουν και οι ελληνικές δημοκρατικές; Τι φοβούνται, τελικά; Μήπως τη γνώμη του πολίτη;

Argos είπε...

"Επίσης θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ο Guardian έχει 1,5 λίρα και η Frankfurter Allgemeine 1,90€?"
γιατί τις αγοράζουν για τα κείμενά τους;

spallantzas είπε...

@Argos
Αν ρωτάς, πιστεύω πως ένα μεγάλο ποσοστό αναγνωστών ναι! Άλλωστε διάλεξα δυο εφημερίδες που δεν ...φημίζονται για τα "δώρα" τους! Και δυο εφημερίδες, που όπως λέει και ο δείμος του πολίτη, έχουν εξαιρετικές ιστοσελίδες.
Αλλά η απορία μου δεν είναι αν τις παίρνουν η όχι για το περιεχόμενο, αλλά η τιμή!

Παρεμπιπτόντως και κάτι ακόμη , άσχετο αλλά ενδιαφέρον. Δεν ξέρω αν έχετε προσέξει, αλλά το γάλαζιο ένθετο της Κυριακάτικης Καθημερινής, το παλιότερο ένθετο εφημερίδας στην Ελλάδα και το πιο μεγάλο μέχρι το καλοκαίρι, έχει καταντήσει μόλις 16 σελίδες!!!