17 Δεκ 2008

Siemens : Επήλθε Παγκόσμιος Συμβιβασμός...τρομάρα μας

Μέσα στο γενικότερο σκηνικό των ημερών, μας ξέφυγε ένα ΘΕΜΑ, που τόσο πολύ μας απασχόλησε πρόσφατα! Εψαξα παντού και ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ στην blogoσφαιρα το πήρε χαμπάρι (τουλάχιστον από όσα blogs παρακολουθώ).

"... Πρόστιμο-μαμούθ στη Siemens που φθάνουν 1,2 δις δολάρια, επιβλήθηκαν στη Siemens απο την αμερικανική και γερμανική δικαιοσύνη για την γνωστή υπόθεση της διαφθοράς. Οι δικαστικές αρχές της Γερμανίας και των ΗΠΑ, "κλείνουν" έτσι την υπόθεση με ένα πρόστιμο, τεράστιο μεν, ποσό όμως αντίστοιχο (από ότι έγινε γνωστό μέχρι τώρα) με αυτό που διέθεσε η εταιρία για να διαφθείρει στελέχη του δημοσίου και πολιτικούς σε όλο τον κόσμο.
Φαίνεται όμως ότι δεν θα μάθουμε ποτέ πόσα "κέρδισε" η εταιρία εφαρμόζοντας αυτές τις πρακτικές και αν ο τελικός "ισολογισμός" είναι τέτοιος που ακόμα και αυτά τα πρόστιμα να μην είναι αρκετά ώστε να αποτρέψουν αντίστοιχες πρακτικές στο μέλλον από την ίδια εταιρία ή από άλλες.."
Με απλά λόγια για όσους δεν κατάλαβαν, η SIEMENS μετά την εξαγορά τόσων και τόσων κυβερνήσεων, εξαγόρασε και το ίδιο το σκάνδαλο! Και μάλιστα με τα ίδια (και ίσως λιγότερα) λεφτά που εξαγόρασε και τις κυβερνήσεις τόσα χρόνια. Προφανώς το ισοζύγιο τη συνέφερε!

Update : Να διορθώσω ! Αλλά τέσσερα (!!) blogs το είδαν το θέμα και μόνο ειδησεογραφικά:
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: SIEMENS:

Η Siemens “εξαγόρασε” το σκάνδαλο | ANTI WEBLOG

Ίχνος: ΤΟ «ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ» ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS

exastal: Πρόστιμο-μαμούθ στη Siemens από τις αμερικανικές ...