20 Ιαν 2009

Θα τοποθετηθεί κανένας .... άρχοντας?

Γράφει ο Γιώργος Μπροδήμας :

" Εφτασε στα χέρια μου μια σειρά εγγράφων που δείχνουν μια σοβαρή "παράλειψη" σε βάρος του Δήμου Κρανιδίου.

Και που δημιουργούν, εύλογα, σειρά ερωτηματικών.

Ας τα πάρουμε με την σειρά:

  1. Στις 10.10.2008, Η εταιρεία Med Oikopolis Μελετητική Συμβουλευτική Α.Ε. έστειλε ένα εξώδικο προς το Πολεοδομικό Γραφείο Κρανιδίου. Το κοινοποίησε, όπως αναφέρει, σε 23 αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και ο Εισαγγελέας Ναυπλίου.
  2. Με το εξώδικο αυτό η Med Oikopolis, για λόγους που εξηγεί σε αυτό, ζητά από το Πολεοδομικό Γραφείο Κρανιδίου ‘’…. Να μας επιτρέψετε να μελετήσουμε τους φακέλους των ως άνω οικοδομικών αδειών και να μας παράσχετε επιλεκτικά αντίγραφα των σχεδίων και στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτούς, προκειμένου να μπορέσουμε να προβούμε σε ενδελεχέστερη μελέτη τους και σε κάθε νόμιμη ενέργεια …’’.
  3. Ουσιαστικά η Med Oikopolis θεωρεί ότι είναι πιθανόν να υπάρχουν παραλείψεις κατά την έκδοση των 111/2008 και 140/2008 οικοδομικών αδειών, που εκδόθηκαν από το Πολεοδομικό Γραφείο Κρανιδίου και αφορούν στην ανέγερση δύο ξενοδοχειακών μονάδων από την εταιρεία που φτιάχνει το Golf στην Κοιλάδα. Ως παράδειγμα (σ.σ. μπορεί να υπάρχουν κι άλλα;) αναφέρει παραλείψεις που στερούν τον Δήμο Κρανιδίου από έκταση 45 στρεμμάτων και κάνει λόγο για ενδεχόμενη διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων (παράβαση καθήκοντος, απιστία κ.α.)
  4. Η αναφορά αυτή φαίνεται να έχει κάποια βάση γιατί, αμέσως μετά, στις 15.10.2008, το Πολεοδομικό Γραφείο Κρανιδίου, με το 2426/15.10.2008 έγγραφό του, διέκοψε τις οικοδομικές εργασίες και κάλεσε την ενδιαφερόμενη εταιρεία να τακτοποιήσει (?) τις εν λόγω οικοδομικές άδειες. Μετά από επανέλεγχο (!) και προφορικές υποδείξεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως αναφέρει!

Στα χέρια μου έφτασαν και άλλα έγγραφα. Δεν τα αναρτώ όμως, γιατί πρέπει προηγουμένως το περιεχόμενό τους να διασταυρωθεί και να αξιολογηθεί.

Για την ώρα ένα σχόλιο. Η Πολιτεία μας δεν αναγνωρίζει Άγνοια Νόμου ούτε στον τελευταίο αγράμματο Πολίτη. Πολύ περισσότερο σε Δήμους, Πολεοδομίες και Ανώνυμες Εταιρείες. Και όταν διαπιστώνεται κολάσιμη πράξη παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη και Τιμωρεί. Και φυσικά η Πολιτεία μας δεν λειτουργεί με λογικές και πρακτικές του τύπου ''μαθεύτηκε, ελάτε να τα διορθώσουμε''! Αυτά για την ώρα για να μην αναρωτιόμαστε γιατί ξεσηκώνονται οι νέοι!"

Να γιατί κύριε Σφυρή σας ... ενοχλούσε το didyma.gr! Και εσείς κύριε Νομάρχα Αργολίδας, έχετε να πείτε τίποτα? Και εσείς κ.κ. Βουλευτές? Και εσείς κύριε εισαγγελέα ? Τι περιμένετε? Γιατί τέτοια μούγκα στη στρούγκα? Βατοπαίδια υπάρχουν παντού στην Ελλάδα!

1 σχόλιο:

Matrix είπε...

"Βατοπαίδια υπάρχουν παντού στην Ελλάδα!"

Αυτό ξαναπέστο...