19 Φεβ 2009

Τιµητικές Τριήµερες Εκδηλώσεις στο Ναύπλιο για τον Γρηγόρη Φαράκο

Ο διανοητής και αγωνιστής της Αριστεράς Γρηγόρης Φαράκος, που γεννήθηκε, µεγάλωσε και τώρα κοιµάται στο Ναύπλιο, ηθικά δεσµευµένος µε τις ιδέες του και πνευµατικά ελεύθερος έκανε πραγµατικούς διασκελισµούς σε πεδία ανθρωπισµού, αξιοπρέπειας και τραγικής συνέπειας. Ως απλός µαχητής, πολιτικός ηγέτης, βουλευτής, επιστήµονας, δηµοσιογράφος και ιστορικός υπερασπίστηκε µε ακεραιότητα το ανθρώπινο δικαίωµα για ελευθερία, αλήθεια, κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι τριήµερες εκδηλώσεις, που οργανώνονται στις 13-15 Μαρτίου 2009 µε πρωτοβουλία του Δήµου της πόλεως του Ναυπλίου, ύστερα από πρόταση της "Αλλης Πρότασης" , είναι η ελάχιστη απόδοση οφειλόµενου χρέους στην πολυδιάστατη προσωπικότητα του Γρηγόρη Φαράκου κι αφορµή περίσκεψης.

Δείτε εδώ το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα του τριημέρου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη δηλαδή αλλα ο κυριος Φαρακος δεν ηταν ενα απλο στελεχος της αριστερας.Ηταν ενα μελος της ηγεσίας εκεινου του κομματιού του ΚΚΕ που παρεμεινε συνδεδεμενο στο αρμα της ΕΣΣΔ, με ξεκαθαρες θεσεις για την ποιοτητα του σοσιαλισμου που ζητουσε για τους μεγαλύτερους αγωνιστες (Τασκενδη κλπ) αλλα και την μεταπολιτευτικη νεολαία.
Στις τριημερες εκδηλώσεις θα θιχτουν αυτες οι πλευρες θα γινει δηλαδη μια κριτικη αποτιμηση των θεσεων και της δρασης του ;Γιατι δεν μπορω να πιστεψω πως σ αυτα τα θεματα θα συμφωνησουμε ολοι σε ποσοστα 99% οπως στο συνεδριο του ΚΚΕ που μολις τελειωσε και επιβεβαιωσε τον αγαθο ρολο του Σταλιν στην ιστορία.
Μάκης Κατσαΐτης

Ανώνυμος είπε...

@Μάκη
Νομίζω (και θέλω) πως θα γίνει!