9 Φεβ 2009

Νομάρχης κατά blogger

Ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας κατέθεσε, λέει, αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά blogger, πρώην υπαλλήλου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πειραιά, και ζητάει 150.000 €, επικαλούμενος, λέει, τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα που λέει ότι "η δημόσια, προφορικώς ή εγγράφως άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής με εκφράσεις που αποδεικνύουν έλλειψη σεβασμού ή με σκόπιμη χρήση αβάσιμων επιχειρημάτων αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα".

Ο Γιάννης Μίχας, ένας ιδιαίτερα δημοφιλής στα ΜΜΕ (θάλεγα δεύτερος σε δημοφιλία μετά τον Ψωμιάδη) άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, ανερχόμενο κατά πολλούς "αστέρι" και συντονιστής ανασυγκρότησης (μετά τον αποτυχόντα στο συνέδριο Πολυζωγόπουλο) στο ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να έχει μια κακή σχέση με το διαδίκτυο και τα social media. Προτιμά την παλιά καλή συνταγή των συμβατικών μέσων, που του προσφέρουν απλόχερα την υποστήριξη τους, αφού "γράφει στο γυαλί", ρίχνοντας καθημερινά πρόστιμα στους παρανομούντες στην αγορά του Πειραιά (τώρα το αν εισπράττει τα πρόστιμα είναι άλλο θέμα).

Βέβαια ο Νομάρχης Πειραιά στην προκειμένη περίπτωση ψιλομπέρδεψε λίγο τις έννοιες του δημοσίου υπαλλήλου, του πολίτη και του blogger. Δεν είναι ούτε ο πρώτος , ούτε ο τελευταίος! Εντύπωση προκαλεί όμως η "σιγή ασυρμάτου" της blogoκοινότητας για το θέμα (πλην των γνωστών ψευτοδημοσιογραφικών "blogs"). Γιατί μπορεί η κόντρα του Νομάρχη με τον πρώην υπάλληλο του να εμπεριέχει ίσως προσωπικά απωθημένα, όμως ο κ.Νομάρχης δεν έκανε αγωγή στον υπάλληλο, αλλά στον blogger και αυτό είναι σοβαρό ατόπημα και ως τέτοιο καταδικαστέο χωρίς δεύτερη σκέψη. Πολύ περισσότερο αν η συγκεκριμένη κίνηση έγινε απλά και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού και η αγωγή αποσυρθεί πριν την εκδίκαση της τον Μάρτιο.

Υ.Γ.1 Έχω και μια απορία διαβάζοντας την πρώτη σελίδα της αγωγής. Ο Νομάρχης Πειραιά θεωρεί "σπίτι" του τη Νομαρχία? Γιατί πως αλλιώς εξηγείται να δηλώνει "κάτοικος Πειραιά , Ακτή Ποσειδώνος αριθ. 14-16" ?
Υ.Γ. 2 Η ιστοσελίδα της Νομαρχίας Πειραιά δείχνει και αυτή από μόνη της (οπως και το σύνολο σχεδόν των σελίδων της αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα) την κακή σχέση των αυτοδιοικητικών με το διαδίκτυο. Το μόνο πράγμα που ανανεώνεται τακτικά είναι τα δελτία τύπου του Νομάρχη, ενώ, για παράδειγμα, προϋπολογισμός - απολογισμός έχει να δημοσιευτεί (έστω και περιληπτικά) από το ...2004!!

1 σχόλιο:

Orestis είπε...

Καλά και εσύ... εδώ δεν ανακοινώνει η εθνική τράπεζα αποτελέσματα εξαμήνου, απαιτείς εσύ να ανακοινώσει η Νομαρχία προϋπολογισμούς;
Πάλι καλά πάντως που ζήτησε μόνο 150.000 χιλιάρικα, γιατί κάποιοι τελευταία είχαν ξεφύγει στο χρηματιστήριο των μηνύσεων...
Του εύχομαι να τον πάει στα δικαστήρια, ν αποδειχθούν οι καταγγελίες και να του γυρίσει μπούμερανγκ στο δόξα πατρί!