17 Μαρ 2009

Θέλω να γίνω δήμαρχος : Επεισόδιο 1ο


Τι είπε λοιπόν ο φέρελπις στην πρώτη του επίσημη συνέντευξη ως υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλίου? Κατ' αρχήν την ονόμασε "το παρόν και το μέλλον του Δήμου Ναυπλιέων". Το παρελθόν το ξέχασε ο Χρηστάκης. Το παρελθόν στο οποίο συμμετείχε ενεργά, ως δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας αλλά και ως πρόεδρος του ΔΣ! Αλλά ας πάμε παρακάτω.

" Είναι φανερό ότι απουσιάζει ο σχεδιασμός και η στρατηγική ... για το πως ονειρευόμαστε το Ναύπλιο του αύριο" είπε ο Χρήστος! "Δεν υπάρχει όραμα" συμπλήρωσε! Και ποιο είναι το όραμα Χρήστε μας? "Να γίνει το Ναύπλιο Τουριστικό, Πολιτιστικό, Πνευματικό κέντρο της Ελλάδας" απάντησε. Δεν μας το έκανε πιο λιανά αυτό - μπορεί να το κάνει στο μέλλον - αλλά πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Χρήστος μας έχει ψηφίσει ΟΛΕΣ τις αποφάσεις του ΔΣ τα τελευταία χρόνια, οι οποίες υποβάθμισαν τουριστικά, πνευματικά και πολιτιστικά την πόλη! Τι να θυμίσουμε? Τις παραχωρήσεις κτιρίων στο Πανεπιστήμιο χωρίς κανένα σχεδιασμό και χωρίς κανένα όφελος για την πόλη? Την αγορά οικοπέδου με δάνειο για το Πανεπιστήμιο? Τα προβλήματα στη σχολική στέγη? Την Καραθώνα? Το Μπούρτζι που καταρρέει?

" Ο Δήμος έχει αποδιοργανωθεί διοικητικά. Ατυχείς προσωπικές επιλογές υποβαθμίζουν θεσμούς και αξίες" προσθέτει ο Χρήστος. "Χρειάζονται νέες ιδέες και νέα πρόσωπα". Πλάκα μας κάνεις Χρήστε μας? Για πες μας για αυτούς που παρουσίασες ως συνεργάτες σου. Ποιοι είναι "νέα πρόσωπα" ? Ποιοι δεν είναι αποτυχημένοι υποψήφιοι του παρελθόντος? Ποιοι συμμετέχουν ακόμη και τη στιγμή που τους παρουσίαζες σε ΔΣ νομικών προσώπων του Δήμου, δηλαδή έχουν μερίδιο ευθύνης στην αποδιοργάνωση? Πόσοι δεν έχουν υπάρξει έστω μια φορά υποψήφιοι των "συναγερμικών" (original και μη) ψηφοδελτίων?

"Βασικός στόχος του σχεδίου μας είναι η οικονομική ανεξαρτησία και η αυτάρκεια του Δήμου"! Χα, χα, χα το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις Χρήστε μας? Μήπως έχεις αντιληφθεί πως αντιμετωπίζεται κεντρικά χρόνια τώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση? Μήπως γνωρίζεις σε πόσο δεινή θέση έχει φέρει τους Δήμους η σημερινή κυβέρνηση? Μήπως τέλος πάντων μπορείς να μας πεις, αν το κόμμα στο οποίο ανήκεις και κυβερνά σήμερα, έχει πολιτική αποκέντρωσης και ενίσχυσης της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας της Τ.Α. ? Αλλά ας το ξεπεράσουμε αυτό! Για πες μας, ποιος κατασπαταλά ανεξέλεγκτα τόσα χρόνια τα τεράστια έσοδα των κληροδοτημάτων του Δήμου? Συμμετείχες ή όχι σε αυτό? Ποιος έκανε τη ΔΕΥΑΝ ζημιογόνα ? Ποιος ξεπουλάει ακίνητα του Δήμου, απεμπολεί δικαιώματα γης, κάνει αποπρασινοποιήσεις, βάζει δημοτικό φωτισμό σε βίλες ημετέρων, έχει διαλύσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, αδυνατεί να διαχειριστεί το λιμάνι και τις παραλίες, ξέχασε να ζητήσει να ξανάρθει το τραίνο, δεν μας λέει εδώ και χρόνια που πάει τα σκουπίδια της πόλης, αγνοεί τη λέξη ανακύκλωση, την εξοικονόμηση ενέργειας, μετατρέπει σιγά σιγά το ιστορικό κέντρο σε κουφάρια κτιρίων ή πανσιόν ημετέρων διώχνοντας τους μόνιμους κατοίκους? Και που ήσουν εσύ Χρήστε μας, όταν γίνονταν όλα αυτά? Ήσουν ή όχι, εσύ και οι συνεργάτες σου, μέρος της εξουσίας που έχει ευθύνη για όλα αυτά? Έχεις ή δεν έχεις βάλει την υπογραφή σου και την ψήφο σου σε όλα αυτά?

Και θες τώρα να πιστέψουμε ότι "σε θέματα διαφάνειας και χρηστής διοίκησης τα αστεία τελειώνουν"? Δηλαδή τόσα χρόνια πλάκα μας κάνατε και τώρα θα σοβαρευτείτε? Εσύ και οι συνεργάτες σου? Χρήστε μας, έχουμε όλη την καλή διάθεση να σε πιστέψουμε, αλλά το παρελθόν σου είναι εξαιρετικά βεβαρυμένο. Και εσένα και των συνεργατών σου.

Δυστυχώς για σένα, και εσύ και ο Δήμαρχος και ο προηγούμενος και ο προπροηγούμενος Δήμαρχος, και όσοι σας περιτριγυρίζουν, έχετε ξεπηδήσει από το ίδιο "τσουβάλι" που εδώ και 20 χρόνια έχει φέρει το Ναύπλιο σε αυτή τη κατάσταση. Όψεις του ίδιου νομίσματος είσαστε, παραλλαγές της ίδιας νοοτροπίας και λογικής, ομαδούλες μικρο- και μεγαλοσυμφερόντων που τσακώνονται για τις μικρές και μεγάλες τοπικές εξουσίες. Εκφράζετε μια κουλτούρα διαχείρισης της πόλης που οι πολίτες του Ναυπλίου τη φάγανε στη μάπα χρόνια και αρνούνται πλέον να την ξαναγευτούν.

Και μια τελευταία προσωπική συμβουλή για σήμερα! Μη λες πως δεν είσαι "επαγγελματίας πολιτικός, αλλά τεχνοκράτης και μηχανικός"! Και οι προκάτοχοι σου, τεχνοκράτες και μηχανικοί και αυτοί, τα ίδια έλεγαν και άλλα έκαναν! Όχι μεγάλα λόγια λοιπόν γιατί ... "μια του κλεφτη, δυο του κλέφτη , τρεις και πιάνεται!

2 σχόλια:

bbchris είπε...

Καλά αυτός έχει κάθε δικαώμα να θέσει υποψηφιότητα και να αραδιάζει όσες μπούρδες θέλει.

Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα τον ψηφήσουν και ενδεχομένως να βγει που το πάς;

Kirki είπε...

εγώ θα θελα απλά να δηλώσω τη λατρεία μου στο Ναύπλιο.Είναι απ τα μέρη που με μαγεύουν.Πάντα όταν έρχομαι φροντίζω να μένω στην παλιά πόλη.
Σαντορίνη,Ναύπλιο,Μονεμβασιά,Υδρα είναι κάποια απ τα μέρη που μου προκαλούν τέτοια συναισθήματα