4 Μαρ 2009

Πόσο ανεπιτήδευτοι είναι οι δημοσιογράφοι?


Λώρη Κέζα! Το νέο πουλέν του ΔΟΛ, ζήλεψε τα καμώματα του Πρετεντέρη και επειδή κάποιος της είπε ότι "γράφει καλά", είπε και αυτή να ασχοληθεί με κάτι να ...ταράξει τα νερά! Και τι προσφορότερον σήμερον για έναν "πολιτικό αναλυτή" από το πολιτικό κουτσομπολιό, φυσικά πάντοτε με προδιαγραφές υψηλού επιπέδου ΔΟΛ!

'Εγραψε λοιπόν η κ. Κέζα για το "πόσο ανεπιτήδευτος είναι ο Γιώργος ". Έτσι απλά "Γιώργος" ... γιατί τον ήξερε και από χτες η κ. Κέζα! Και προσπαθεί μέσα από ένα κείμενο , έκθεση 6ης δημοτικού, να μας πείσει πως όταν ο "Γιώργος" ταξιδεύει τουριστική θέση στην Ολυμπιακή για Λονδίνο , για να πάει να δει την κόρη του και αρνείται πεισματικά να καθίσει στις business που του προσφέρει το πλήρωμα , το κάνει επίτηδες για να κερδίσει καμιά ψήφο ... γιατί έτσι επιτάσσει το επικοινωνιακό παιχνίδι της πολιτικής.

Ο συνονόματος Στέφανος εκ Λαρίσης αναρωτιέται αν αυτό είναι δημοσιογραφία! Η ερώτηση είναι φυσικά ρητορική. Η σωστή ερώτηση είναι : " μπορεί η συγκεκριμένη δημοσιογράφος να γράψει πολιτικά?" Μπορεί όποιοσδήποτε δημοσιογράφος να γράφει σήμερα πολιτικά ? Και παραπέρα ... θέλουν τα "αφεντικά" δημοσιογράφους που να γράφουν πολιτικά?

Θα μπορούσε κανείς να ασκήσει σκληρή κριτική στον Παπανδρέου για την πολιτική του πορεία ως ηγέτη τα τελευταία χρόνια. Για όσα είπε και δεν έκανε ή για όσα δεν είπε και έκανε! Θα μπορούσε επίσης να αναλύσει πολιτικά το "φαινόμενο Παπανδρέου" και να το τοποθετήσει μέσα στο ελληνικό πολιτικό status quo. Κι όμως δεν το κάνει κανείς! Ψάχνουν εναγωνίως να βρούν παραπολιτικά κουτσομπολιά για τον "Γιώργο", όπως βρίσκουν για όλους τους άλλους, αγνοώντας επιδεικτικά τον "Παπανδρέου". Αυτό πιστεύουν ότι πουλάει. Αλλά και αυτός πιστεύουν πως είναι ο τρόπος να τον ενσωματώσουν στο "σύστημα", ώστε να μην τους χαλάσει τη σούπα! Ο "Παπανδρέου" δεν γίνεται αποδεκτός από το σύστημα, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, δεν αποτελεί σίγουρη επιλογή! Και αυτοί που δεν τον θέλουν δεν κρύβονται εδώ και καιρό.

Θα τα καταφέρουν οι "δημοσιογραφίζοντες" και οι "εντολείς" τους ? Θα το δούμε σύντομα! Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς οι πολίτες. Όχι για να υπερασπιστούμε απλά έναν πολιτικό τύπου Παπανδρέου ή και τον ίδιο, αλλά για το ίδιο το πολιτικό σύστημα και την πολιτική και πολιτικούς που παράγει!

Αλλά αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα που θα κάνουμε μια άλλη φορά. Σήμερα απλά το ..."ευθυμογράφημα" της Λώρης Κέζα μου έδωσε μια αφορμή!

3 σχόλια:

Mike είπε...

Αγαπητέ Στέφανε,

πράγματι, μεγάλη κουβέντα άνοιξες και εν πολλοίς συμφωνώ μαζί σου. Αλλά είσαι βέβαιος ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι προϊόν του ιδίου πολιτικού συτήματος που και εσύ και εγώ απεχθανόμαστε;
Κι επειδή καταλαβαίνω ότι η όποια αλλαγή του πολιτικού συτήματος δεν θα προέλθει από παρθενογένεση, αλλά εκ των έσω, θα με ενδιέφερε να μάθω ποιές είναι οι θέσεις -και κυρίως- οι προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

still-elate είπε...

...όταν το δηλητήριο πάντως είναι τόσο απροκάλυπτο, νομίζω ότι απλά θα πρεπει να ξανασκεφτουν οι εργοδότες της την αποτελεσματικότητά της.

Γιατί οι αναγνώστες που θα πειστούν από κάτι τόσο φαρμακωμένο, ήταν ήδη πεισμένοι, η θα πείθονταν απ' οτιδηποτε.

Το το "τεχνηεντως" με προβληματίζει περισσότερο, το δηθεν "αμερόληπτο", το σε παραλλαγή, το υποβλητικό...
Τα σιγανά ποταμάκια...

Ανώνυμος είπε...

@mike
το πιστεύω σε μεγάλο βαθμό ότι δεν είναι προϊόν του ίδιου πολιτικού συστήματος! Γιατί αν ήταν, πολύ απλά δεν θα του συμπεριφέρονταν έτσι!
Το ότι δεν είναι βέβαια προϊόν του συστήματος δεν τον απαλλάσσει από την ευθύνη να λειτουργεί μέσα στο σύστημα και να μην έχει ξεκάθαρες προτάσεις για την αλλαγή του. Και εδώ βεβαια να διευκρινίσω ότι δεν είναι θέμα τόσο προτάσεων , όσο θέσεων (παπανδρέου) και πράξεων (πασοκ).
Αλλά είπαμε, αυτη την κουβέντα τώρα την ξεκινάμε!