22 Ιουν 2009

Ελεύθεροι Τύποι...


Απεργία της ένωσης Συντακτών στα ΜΜΕ από τώρα μέχρι αύριο την ίδια ώρα! Αιτία : το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου και του City!
Αλήθεια γιατί δεν απεργεί κανείς συντάκτης όταν επί χρόνια κυκλοφορεί μια εφημερίδα (που στηρίζει την κυβέρνηση) από μια επιχείρηση που απασχολεί 500 (!!) εργαζόμενους και εμφανίζει αλλεπάλληλους ζημιογόνους ισολογισμούς?
Γιατί δεν απεργεί κανείς όταν εφημερίδες είναι "σόλο μέσα" συνεχώς και εξακολουθούν να επιβιώνουν χάρις στις κρατικές διαφημίσεις και μόνο (με ότι αυτό συνεπάγεται στην αντικειμενικότητα της πληροφόρησης)?
Γιατί δεν απεργεί κανείς όταν φύλλα συγκροτημάτων γράφουν κατά "παραγγελία ρεπορτάζ" όπως αυτό το προχθεσινό περί της συνάντησης Καραμανλή -Ερντογάν που δεν έγινε?

Θα μου πείτε "χάνονται 500 θέσεις εργασίας".

Να σας πω!
Αν οι συντάκτες αυτής της εφημερίδας και όλοι οι συντάκτες των συμβατικών ΜΜΕ έκαναν καλά τη δουλειά τους για την σωστή και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών και δεν εκτελούσαν εντολές των αφεντικών τους και του συστήματος του ... εκάστοτε "καταλληλότερου", έχοντας καταντήσει τις εφημερίδες ... ακριβό χαρτί τουαλέτας με δώρο DVD, θα έκλεινε ποτέ μια εφημερίδα?
----------------------------------------------------
Update 17.30
Τούτη την ώρα διαβάζω τραγελαφικά πράγματα για το θέμα !
" Να παρέμβει η κυβέρνηση να μην κλείσει η εφημερίδα"!
Αυτά σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς και ανταγωνισμού!
"Να παρέμβουν ο Ρίζος και ο Κύρτσος"!
Κατι σαν να λέμε να παρέμβει ο Τιγρης, ο μιστερ MIG...
" Να παρέμβει ο λαός της ΝΔ" !
... πως λέμε ο λαός του ΠΑΟΚ!
Το μεγαλύτερο γέλιο πάντως το έριξα διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ! "Αιτία πολέμου" και "προειδοποίηση προς τα κόμματα" διακηρύττει η ΕΣΗΕΑ! Το σύνθημα της : "η απαξίωση της πληροφόρησης δεν θα περάσει!"
Αυτό λέω και εγώ! Δεν θα περάσει! γιαυτό μην τολμήσει και ... παρέμβει κανείς. Μια φυλλάδα λιγότερη είναι!

5 σχόλια:

Nechayev είπε...

Θεωρείτε δηλαδή πως άτομα όπως ο Φοίβος Καρζής, ο Τζίμης Πανούσης και ο Ανδρέας Ρουμελιώτης παραγωγοί όλοι του City είναι υπέρ της Κυβέρνησης? Πείτε το μου και αυτό...
Γιατί εσείς επικεντρωθήκατε μονάχα στον Ε-Τ. Άρα είστε μονοδιάστατος και καθόλου σφαιρικός. Λυπάμαι αλλά απογοητεύτηκα αγαπητέ.

Στέλιος είπε...

Να σου πω λυπάμαι για τους εργαζόμενους, αλλά καταχάρηκα για την αποτυχία του Ελεύθερου Τύπου. ΔΕν θα ξεχάσω ποτέ ότι ο αείμνηστος Ανδρέας την είχε χαρακτηρίσει "πατσαβούρα" για τις αήθεις ανταποκρίσεις της από το Χέρφηλντ. Ολα εδώ πληρώνονται!

Nechayev είπε...

ωχ... όλοι πασόκοι είστε. καλάαααα. κατάλαβα.
cheers.

Unknown είπε...

Η ΕΣΗΕΑ καλά θα εκανε να φροντίζει για τους απολυμένους Δημοσιογράφους που τόλμησαν να μείνουν σταθεροί στη γνώμη τους και ηρθαν σε ρήξη με τα αφεντικά!!!
Καλά θα εκανε να ελέξει τα 300.000.000 δάνειο του Τράγκα,καλά θα εκανε να καταγγείλλει το φιάσκο των Εφημερίδων,καλά θα εκανε να καταγγείλλει τα 22.000 Ε [καθαρά] των Λυριτζή - Οικονόμου,απο την ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ [αυτούς τους πληρώνουν οι Ελληνες Πολίτες.
Τώρα θα μου πείς οταν σε ελεύθερη αγορά παρεμβαίνει το κρατος για να σώσεις τους Μεγαλοεισαγωγείς αυτκινήτων και καλεί τον εργαζόμενο των 1200Ε να καλύψει την χασούρα των εσόδων,οταν με τον τρόπο αυτό ενισχύει την Βιομηχανια αυτκινήτων ,σου λένε οι Ανθρωποι σώσε και την Γιάννα.
Μην εκπλαγείς να δεις τον Σόμπολος να κάνει ντου στου Μαξίμου,δικό τους σπίτι ειναι[θυμάσαι τους Αστυνομικούς]!!!!

stefan είπε...

@Sylas
Αγαπητέ φίλε! Δεν αντελήφθης το "δια ταύτα" του ποστ μου! Τι σχέση έχουν αυτοί που αναφέρεις με την ΕΣΗΕΑ? Είναι μήπως συντάκτες?
Όπως σωστά λες είναι παραγωγοί και σαν τέτοιοι είναι βεβαιο πως ουτε υπηρέτες της κυβέρνησης είναι, αλλά και ούτε άνεργοι θα μείνουν! Κάποιο άλλο ραδιόφωνο θα τους προσφέρει άμεσα χώρο να συνεχίσουν τις παραγωγές τους! Και εμείς να τους απολαμβάνουμε!
Γιαυτό και δεν αναφέρθηκα καθόλου στον City! Αν γιαυτό θέλεις να με χαρακτηρίσεις μονοδιάστατο και όχι σφαιρικό, δικαίωμα σου. Είμαι πάντως βεβαιος πως κάπου αλλού θα ξανακούσεις αυτό που σου αρέσει!
Στα έντυπα μέσα όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Και τέλος πάντων εγώ δεν τάβαλα με τον ΕΤ και τους Αγγελόπουλους. Εγώ τάβαλα με την φαιδρή ΕΣΗΕΑ και τους υποστηριχτές-καθοδηγητές της!
cheers